Misschien heb je ‘m al wel gespot, misschien is het nog helemaal nieuw voor jouw… Ik testte Rascal + Friends luiers uit en vertel in deze blog uitgebreid over onze ervaring met dit nieuwe luiermerk. Lees maar mee!

Luiertest

Inmiddels hebben we hier in huize Mama’s Meisje al heel wat luiermerken in de handen (lees: om de billen) gehad. Je bent een mamablogger of je bent het niet en toen ik bijna 5 jaar geleden de eerste luiertest op mijn blog publiceerde, wist ik dat het niet bij die editie zou blijven. Hoewel ik inmiddels een behoorlijk vaste top 3 van favorieten heb, kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. In de loop der jaren hebben we een heleboel luiers getest: zowel merken die hun luier weer eens hadden aangepast als nieuwe merkjes. Een voorbeeld van zo’n nieuweling zijn de Rascal + Friends luiers die ik voor de nieuwste Luiertest kreeg toegestuurd. Deze luiers zijn pas sinds eind 2020 verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister en hoewel ik ze meenam in de Luiertest, wil ik er graag wat meer over vertellen. Daarom besloot ik een aparte Rascal + Friends luier review te schrijven!

Rascal + Friends luiers getest review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Nieuw-Zeeland

Eerst een stukje achtergrond, want Rascal + Friends luiers zijn blijkbaar al wijd en zijd bekend aan de andere kant van de wereld. In Nieuw-Zeeland welteverstaan, waar een moeder van 4 kinderen deze luier ontwikkelde. Zij had behoefte aan een luier zonder schadelijke stoffen, met een tof design en die geweldig zou presteren tegen een betaalbare prijs. De luiers zien er niet alleen stoer uit, ze bevatten ook geen schadelijke stoffen en hebben allerlei innovatieve snufjes waardoor lekkage voorkomen zou worden. Dat belooft wat! Ze zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister in de volgende maten:

  • maat 1 (2-5 kg) – 22 stuks – €4,79 (= €0,22 per luier)
  • maat 2 (4-8 kg) – 33 stuks – €7,99 (= €0,24 per luier)
  • maat 3 (6=11 kg) – 30 stuks – €7,99 (= €0,26 per luier)
  • maat 4 (10-15 kg) – 25 stuks – €7,99 (= €0,32 per luier)
  • maat 5 (13-18 kg) – 23 stuks – €7,99 (= €0,35 per luier)
  • maat 6 (16+ kg) – 19 stuks – €7,99 (= €0,42 per luier)

Wij namen de proef op de som om te kijken of dit gelukt is en delen onze ervaringen met de Rascal luiers graag met je. We beginnen bij het begin, want zowel de verpakking als de luiers zijn fris en opvallend om te zien. Dat komt vast door de mooie kleur, maar het draait natuurlijk niet alleen om het uiterlijk van de luier.

Nieuw luiermerk uit Nieuw-Zeeland getest - Mama's Meisje blog

Rascal + Friends luier review

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de eerste kennismaking met de luiers van Rascal + Friends niet zo enthousiast was. De luier voelt enorm stevig, zelfs iets stug aan dus ik vroeg me af wat dit moest gaan worden. De binnenkant is voorzien van een absorberende laag met een reliëf dat bedoeld is om het vocht goed over het oppervlak te verdelen. Deze laag voelt absoluut niet stug, maar juist erg zacht. De pasvorm is prima, al is het materiaal iets anders dan ik gewend ben. Dat komt waarschijnlijk door het elastische gedeelte op de rug en de bijzondere plakstrips. Deze luier sloot naadloos aan en is soepeler dan ik in eerste instantie verwachtte. Naast het dag en nacht omdoen van de luier bij onze baby, voerden we ook een watertest uit. We schonken 200 ml en 500 ml in de luiers om het absorptievermogen te beoordelen. Beide hoeveelheden water worden erg snel opgenomen. De toplaag van de luier heeft een soort honinggraatstructuur, waardoor het vocht snel in de diepere lagen trekt. En de toplaag bij 200 ml water vrij droog aanvoelt! Een goed resultaat dus.

Rascal + friends luiers getest review ervaring - Mama's Meisje blog

Ons eindoordeel over de Rascal luiers

De doelstelling van een betaalbare luier is wat mij betreft niet behaald, want de prijs per luier is naar mijn mening vrij hoog. Ik spot wel regelmatig aanbiedingen bij Trekpleister en Kruidvat waarbij je 2 + 1 gratis scoort. Toch slagen de Rascal + Friends luiers helemaal voor onze Luiertest! Deze luier doet wat ie moet doen: wij bespeurden geen lekkage, de luier is zacht voor de huid en de pasvorm is perfect. Zelfs een explosie blijft ín de luier en dat is bij andere merken wel anders geweest. Ben je dus nieuwsgierig geworden bij het zien van deze luiers, dan kun je ze gerust eens uitproberen!

Heb jij de Rascal + Friends luiers al eens geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1