Hoewel ik over 99% van onze inrichting enorm tevreden ben, is er één ding dat ik achteraf liever anders had gedaan. Spijt van gordijnen in de woonkamer… Maar wat moet het dan wel worden? Lees maar mee!

Interieur veranderen

Toen wij ruim zes jaar geleden volop aan het verbouwen waren, moesten er natuurlijk een heleboel keuzes gemaakt worden. Welke kleur muurverf wilden we in de keuken? Gingen we voor een zwart of houtkleurig badmeubel? We zijn zelfs nog een keer terug gegaan nadat we vloertegels hadden uitgekozen omdat ik begon te twijfelen. Het was véél en ja, het was ontzettend leuk om te doen maar ook wel lastig inschatten hoe alles bij elkaar zou staan en wat praktisch was. Inmiddels wonen we ruim vijf jaar samen en hebben we een aantal dingetjes veranderd. Zo is er onlangs nieuw behang in de woonkamer gekomen en heb ik de speelhoek een update gegeven. Hoewel ik eigenlijk vooral heel erg tevreden ben met onze keuzes op het gebied van de styling en inrichting in ons huis, is er één ding dat ik achteraf anders had gedaan. Ja, we hebben het over serieuze raamdecoratie struggles: ik heb spijt van gordijnen. Dan heb ik het niet over de gordijnen op de slaapkamers van zowel ons als de kinderen, maar de gordijnen in de woonkamer. In het begin was het prachtig: het stond stijlvol en paste goed bij de inrichting. Maar nu we eenmaal drie kinderen en een hond hebben, staat het vervangen van de gordijnen wel op ons wensenlijstje.

Geen gordijnen woonkamer raamdecoratie opties budgettip goedkoop betaalbaar - Mama's Meisje blog

Geen gordijnen: wat dan wel?

Gordijnen schijnen een magische aantrekkingskracht op onze kinderen én onze hond te hebben. Je kunt er namelijk zo lekker doorheen rennen (Jackie), waarbij je losse haren erin blijven hangen. Erachter verstoppen is ook superleuk (de kids) en wist je dat je er heel hard aan kan trekken, óók als je net een chocoladekoekje hebt gegeten? Als het aan het kleine grut ligt, kan ik mijn gordijnen iedere week wel naar de stomerij brengen. Maar het is niet alleen die onpraktische kant: ik ben stiekem best gevoelig voor trends. Er is zóveel moois op het gebied van raamdecoratie. Ik wil geen gordijnen meer in de woonkamer, maar wat dan wel? In de keuken hebben we duettes en die bevallen daar prima, maar in de woonkamer wil ik iets stijlvollers. Ik denk dat houten jaloezieën daar prachtig zullen staan!

betaalbare houten jaloezieën - Mama's Meisje blog

De voordelen van houten jaloezieën

Geen gordijnen in de woonkamer, maar houten jaloezieën. Dit type raamdecoratie staat niet alleen erg stijlvol, maar functioneert ook als binnenzonwering. En dat is met een woonkamerraam dat de hele middag vol in de zon staat, geen overbodige luxe. Tegenwoordig kun je je houten jaloezieën helemaal naar wens samenstellen. De lamelbreedte varieert van 25 mm voor kleinere ramen tot 65 mm voor grote raampartijen. Ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en met of zonder ladderband. Zo’n ladderband is verkrijgbaar in verschillende breedtes en geeft de houten jaloezieën een shutter-look.  Ik word daar heel vrolijk van! Als echte budgetblogger wil ik natuurlijk wel voor betaalbare raamdecoratie gaan, maar ook gebruik maken van de inmeet- en montageservice. Het lijkt me namelijk vreselijk als je iets verkeerd opgemeten of gemonteerd hebt en vervolgens je hele bestelling in de prullenbak kunt gooien, dus daar zou ik niet op willen besparen. Qua kleur neig ik het meest naar een witte of beige tint. De zwarte en houtkleurige jaloezieën vind ik ook prachtig, maar ik denk dat dat bij ons veel te donker wordt en niet matcht met de rest van onze inrichting. Het schoonmaken is natuurlijk wel even een ding, maar met de microvezel stoffertjes van tegenwoordig is het denk ik een kwestie van bijhouden. Het fijnste is wel dat de kinderen en de hond er niet meer langs rennen of aan zitten. Ook staat het een stuk moderner, lichter en ruimtelijker. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer spijt van gordijnen ik heb… Nieuwe raamdecoratie staat genoteerd op ons wensenlijstje. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen! Eerst de spaarpot maar weer vullen :)

Welk type raamdecoratie heb jij in de woonkamer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer