Yay voor het heerlijke weer van afgelopen weekend! En dus maakte Niene haar eerste ritje op de fiets. Zodra het zonnetje weer begint te schijnen, stap ik regelmatig op de fiets. Ik ben natuurlijk nog steeds bezig met afvallen en daarom is een tochtje naar de supermarkt op deze manier een win-win-situatie. Maar er is er maar één die ik er het grootste plezier mee doe en dat is Suus! Zij geniet echt van onze fietstochtjes en daarom ben ik blij dat het zonnetje zich weer zoveel liet zien. Een veilig en comfortabel fietsstoeltje is dan wel een musthave en wij mochten een hele mooie testen! Qibbel heeft dit voorjaar een nieuw fietsstoeltje op de markt gebracht: het Qibbel Air fietszitje. Vandaag vertel ik alles over het lichtste fietsstoeltje van Nederland én ik mag er ook eentje weggeven! Doe jij mee?

Samen op de fiets

Wat ben ik blij dat we dit jaar heerlijk samen op de fiets kunnen! Vorig jaar rond deze tijd was ik net bevallen en duurde het tot het najaar voordat ik weer enigszins fit genoeg was om te gaan fietsen. Dit jaar is dat helemaal anders! Zodra het kan, pakken we de fiets en Suus geniet daar het allermeest van. Onderweg ziet ze van alles en roept enthousiast naar de vogels, zwaait naar de koeien in het weiland en kijkt haar ogen uit als ze weer een vliegtuig in de lucht ontdekt. Dat zijn zulke gezellige momentjes! Maar ook Niene ging voor het eerst mee op de fiets. Ik voorzie dus heel wat fietstochtjes voor dit zonnige seizoen ;) Wij ontvingen het Qibbel Air fietszitje die pas net op de markt is. Dit fietsstoeltje is in a blink of the eye te installeren, is het lichtste fietsstoeltje van Nederland en ik ga je er in deze blog meer over vertellen!

Fietszitje achterop Qibbel Air fietsstoeltje review ervaring beoordeling fiets kinderzitje bagagedrager - Mama's Meisje blog

Fietsstoeltje voor achterop

Als kraamcadeau kreeg ik na de geboorte van Suus een mamafiets cadeau van mijn ouders. Tweedehands, wat uiteraard prima is, want de fiets is echt een super praktisch en waardevol cadeau geweest. Wel merkte ik dat de fietsstoeltjes een beetje oud en versleten zijn. De schouderbandjes snijden, de bandjes voor om de voeten zijn kapot en het weer heeft zijn sporen achtergelaten op het materiaal. Het Qibbel Air fietszitje kwam dus op het juiste moment! Na ontvangst hebben Erik en ik, met behulp van het instructieboekje, het fietsstoeltje voor achterop geïnstalleerd. We haalden het stoeltje kant en klaar uit de doos, hoefden niets meer in elkaar te zetten. Hoe handig! Er komt geen schroevendraaier aan te pas, want door een klem in en uit te draaien, kun je het fietszitje op de bagagedrager bevestigen. Wel moest ik mijn fietstassen weghalen, want die passen er na installatie niet meer op. Daar moet ik dus nog een handige oplossing voor bedenken!

Uitleg bevestiging Qibbel fietsstoeltje bagagedrager met klem inzetstuk - Mama's Meisje blog

Samen op de fiets fietsen met achterzitje fietsstoeltje achterop Qibbel - Mama's Meisje blog

collage fietsstoeltje fietszitje Qibbel Air - Mama's Meisje blog

Qibbel Air fietszitje

Het Qibbel Air fietszitje is lichtgewicht: het weegt maar 2,5 kilo. Dat is ontzettend fijn, want een mamafiets trapt al zwaarder en helemaal als ik straks twee kindjes meeneem. De vormgeving is strak, geen onnodige losse onderdelen die toch alleen maar af kunnen breken en de rugleuning is gemaakt van mesh. Dit is ventilerend (wordt ook gebruikt in bureaustoelen en rugzakken), dus geen zweterige plakruggen tijdens de warme zomerdagen! Met de vijfpuntsgordel zit Suus goed vast en het fietszitje is op diverse punten aan te passen, waardoor zowel Niene als Suus er beide in kunnen, ook als ze weer gegroeid zijn. De gordelhoogte en de voetsteunen zijn namelijk verstelbaar. Ook zitten er spaakbeschermers aan de voetsteunen: extra veiligheid! Met de ontgrendeling aan de achterzijde kan ik het fietsstoeltje er makkelijk weer afhalen. Dat vind ik wel zo prettig, aangezien ik mijn fiets ook wel eens gebruik zonder dat de kindjes mee gaan. Dat het Qibbel Air fietszitje hier goed in de smaak valt lijkt me wel duidelijk. En niet alleen bij ons: de Qibbel Air is nog maar net verkrijgbaar en heeft nu al de Baby Innovation Award 2019 in de categorie ‘mobility‘ in de wacht gesleept. Het Qibbel Air fietszitje is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Meer informatie en verkooppunten bij jou in de buurt vind je hier!

Fiets zitje bekleed met mesh stof gaas air lucht doorlatend anti zweet achterop - Mama's Meisje blog

collage verstellen voetsteunen fietszitje Qibbel Air achterop bagagedrager - Mama's Meisje blog

WIN: Qibbel Air fietszitje (black)

Nieuwsgierig geworden na onze positieve ervaring met dit toffe fietsstoeltje? Van Qibbel mag ik een Qibbel Air fietszitje in kleur black weggeven! Wil jij deze zomer ook fietsen met je kindje achterop in dit fijne stoeltje, lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op dit Qibbel Air fietszitje (black).
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 9 april 2019. De winnaar krijgt uiterlijk 13 april bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.