Instagram Stories heeft een nieuwe functie: vragen! Ik besloot zo’n vragenvuurtje te openen en alle vragen te beantwoorden in een Q&A artikel. Ben je benieuwd of ik kan leven van de blog, of we doorgaan voor een jongetje en of ik het lastig vind om alles bij te houden met twee kids? Lees dan mee!

Valt het tegen om twee kids te hebben en je eigen ding te doen?

Het gaat een stuk makkelijker dan ik van te voren had verwacht. Ik had me namelijk voorbereid op het ergste: helemaal geen tijd meer voor mezelf. Ik was ook heel bang dat ik de blog meer los zou moeten laten. Omdat ik me tijdens de zwangerschap lichamelijk niet kon redden en afhankelijk was van hulp, was ik bang dat het herstel ook deze keer erg zwaar zou worden. Maar tegen alle verwachtingen in, gaat het vrij goed en kan ik me dus weer heel goed redden. De meisjes zijn makkelijk en ze slapen allebei nog overdag. Ook ’s avonds liggen ze op tijd in bed en knuffelavondjes op de bank zijn zeldzaam. Ik heb dus helemaal niets te klagen en kan lekker mijn eigen ding doen tussen de bedrijven door. Daarnaast gaan ze twee dagen per week naar de opvang en dat zijn dan mijn werkdagen. Het valt dus helemaal niet tegen, maar heel erg mee!

Wat vind je belangrijk in de opvoeding van de meisjes?

Het allerbelangrijkste vind ik dat mijn meisjes leren om te varen op hun intuïtie. Die zit er namelijk maar zelden naast. Doe wat je leuk vindt, waar jij gelukkig van wordt en trek je niet aan wat een ander daarvan vindt. Natuurlijk breng ik ze normen en waarden bij en hoop ik mijn kindjes netjes op te voeden. Maar ik hoop dat ze met een gezonde dosis zelfvertrouwen en weerbaarheid opgroeien, verstandige keuzes maken, zich geliefd voelen door ons en weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen, no matter what.

img 5043

Wanneer horen we meer over je onderneming? #nieuwsgierig

Ik denk dat ik daar binnen nu en een maand meer over kan delen :) Ik wil het namelijk pas bekend maken als alles helemaal rond en af is ;)

Misschien een gekke vraag! Werk je ook naast je werk als blogger? Of kan je hiervan leven?

Naast mijn werk als blogger, ben ik bezig om mijn eigen bedrijf op te starten. Mijn blog staat nu bijna een jaar ingeschreven als mijn eigen bedrijf en heeft sindsdien een mooie groei doorgemaakt. Ook verdien ik er een leuk bedrag mee, maar niet voldoende om van te leven. Wat ik hiernaast ga doen, deel ik met jullie zodra het kan!

Wat is je favoriete dag van de week?

Oei, dat is een lastige! Ik kies toch voor de zondag, hoewel ik er even over na moest denken. Op zondag zijn Erik en ik allebei vrij en dat is dus echt onze gezinsdag. We starten dan rustig op, ontbijten samen en doen vaak iets leuks met de kindjes. Of we hangen de hele dag lekker in onze pyjama en eten patat omdat we een lazy sunday hebben. Zondag dus!

img 4071

Hoeveel dutjes doet Niene overdag?

Niene slaapt goed en veel. Ik ben dus zo’n moeder die geen idee heeft op welke tijdstippen haar kind slaapt. Dat houd ik niet bij en ik laat haar ook niet op de klok slaapjes doen. We zitten in een ritme en ik zal jullie in de 4 maanden update, die deze week online komt, meer vertellen over het ritme en hoe het nu met Niene gaat.

Hoe laat jij je kindje weten dat iets niet mag en werkt dit?

Door te benoemen dat iets niet mag. En eigenlijk werkt dit nooit, maar ja, welke peuterpuber luistert nou naar zijn of haar moeder? Die van mij in ieder geval zelden. Dus meestal eindigt dit in het tafereel waarbij peuterpuber schreeuwend van teleurstelling op de grond ligt, moeders het object dat in gevaar was heeft afgepakt en iedereen na vijf minuten weer vrolijk doet alsof er niets gebeurd is (of het opnieuw probeert). Het is een fase ;)

Zou je nog voor een derde gaan nu je zeker weet dat je nog een keizersnede krijgt? Zou je (ooit) nog meer kinderen willen? Gaan jullie nog voor een derde kindje of zijn jullie compleet met twee meisjes? Is jullie gezin compleet met jullie twee meisjes? Wil je nog graag ook een jongetje erbij?

De meest gestelde vraag heb ik voor het gemak maar even gegroepeerd. Is ons gezin compleet, gaan wij nog voor een derde? Pffff, mijn baby is nog geen 4 maanden geleden geboren, dus ik kan hier nu echt geen zinnig antwoord op geven. Sowieso vind ik deze vraag heel persoonlijk en één die mijn neus een beetje uitkomt, zo vaak wordt het gevraagd. Mijn gevoel zegt nu meer ‘nee‘, dan ‘ja‘, maar who knows. Ik vind het echt veel te vroeg om hierin keuzes te maken of uitspraken over te doen. Het feit dat een eventuele derde sowieso een keizersnede wordt, zou me in ieder geval niet tegenhouden. Het is meer dat je dan weer een zwangerschap moet doormaken en aangezien dat nu twee keer heel zwaar is geweest, sta ik daar niet zo om te juichen. Stel dat wij voor een derde kindje zouden gaan, dan doe ik dat in ieder geval niet omdat ik nog een jongetje zou willen. Dat maakt me in dit geval helemaal niks meer uit. Het voornaamste is dat het je allemaal maar gegund moet zijn, het is echt niet vanzelfsprekend om twee gezonde kinderen te krijgen, laat staan drie!

Hoe hadden je dochters geheten als ze een jongetje waren geweest?

Geen idee! We wisten bij allebei dat het een meisje werd, dus we hebben niet echt serieus over jongensnamen nagedacht.

Wat leuk dat er zoveel diverse vragen binnen kwamen! Heb jij naar aanleiding van dit artikel nog een vraag voor mij? Ik lees ‘m graag terug in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin