Wekenlang denk ik er al aan. Ik probeer het uit de weg te gaan, maar ik word er steeds weer opnieuw mee geconfronteerd als ik in de slaapkamer ben. Toen ik laatst onder het bed wilde stofzuigen, werd ik nog eens extra met mijn neus op de feiten gedrukt. Het wordt hoog tijd om Project: Géén Zin In uit te gaan voeren… En ik heb er Zó Géén Zin In!

Wat moet er gebeuren, vraag je je af. Tjah, het zal menig vrouw niet onbekend in de oren klinken. Jonge meid, prima salaris, dol op shoppen. Gevolg: een kledingcollectie waar Fred van Leer maar wat graag zijn deskundig stylistenoog op los zou willen laten. En vooral: items zou willen wegdoen of verknippen. Ik citeer uit Leer van Fred: ‘Vrouw. SERIEUS? Oh my God. Vre-se-lijk. Dit kan echt niet‘. Ik hoor het hem al roepen bij mijn (inmiddels verjaarde) collectie die ik herberg in een 7-deurs garderobekast. Zo één van IKEA ja. Pluspunt voor mij: ik heb allemaal dezelfde hangers. En daar wordt Fred dan wel weer héél blij van.

IMG 9739 e1485891259369

Eerst heb je nog hoop. Die broek, die ik aankon toen ik 25 was, die gaat heus nog wel een keer passen hoor. Zo’n colbert is toch superhandig voor begrafenissen. En die vier jurkjes die ik alleen maar aan heb met bruiloften, of in ieder geval aangeschaft heb just in case… Wegdoen, dat zit er niet in. Want ons bint zuunig. Op een gegeven moment kocht ik van die handige platte opbergbakken met wieltjes. Hup, alles erin wat niet past of niet in het huidige seizoen gedragen wordt. Gevolg: je vergeet wat je hebt en koopt. Zo’n ruime garderobekast en dan nog bakken onder je bed hebben, hoor ik je denken… Precies. Nu ben ik op een punt beland dat ik het zat ben en dus mijn kledingcollectie aan een grondige keuring moet onderwerpen.

Daar heb ik dus Echt Géén Zin In. Ik stel het maar uit en bedenk me dat ik nog aan het afvallen ben, dus misschien wel verstandiger om nog even te wachten? Terwijl ik heus wel weet dat er superveel dingen bij zitten die ik maar beter weg kan doen of naar de kringloop kan brengen… Daarnaast ben ik niet zo’n combi-queen als Fred. Enig voorwerk zoals ideeën opdoen en me laten inspireren door het modebeeld van aankomend seizoen, dat vind ik dan wel weer heel leuk. Maar het toepassen? Hmm, de opgedane inspiratie verdwijnt spontaan als ik voor mijn ongeorganiseerde overschot aan broeken, shirtjes en noem-het-maar-op sta…

Dus Fred, als je in de buurt bent, de koffie staat klaar.

Liefs Karin 1