Op zoek naar nieuwe voorleesinspiratie of een mooi boek om cadeau te doen tijdens de feestdagen? In deze blog laat ik de prachtige prentenboeken zien die we dit najaar toegestuurd kregen. En ik mag er twee weggeven! Kijk maar mee!

Voorlezen uit een prentenboek

De herfst is volop bezig en als het regenachtig is, maken we het binnen gezellig. De kinderen vermaken zich doorgaans prima, maar soms hebben ze er echt behoefte aan om lekker samen op de bank te kruipen. Ik lees ze dan weleens voor uit een prentenboek. Daarnaast is dit echt vaste prik in ons avondritueel en onze mini bibliotheek wordt steeds uitgebreider, tot groot plezier van ondergetekende. Ik ben echt dol op kinderboeken en dit najaar kregen we weer prachtige prentenboeken toegestuurd van Uitgeverij Lemniscaat, waarover ik je graag meer vertel! Ook mag ik twee boeken weggeven…

De herfst van kleine gans voorleesboeken Lemniscaat - Mama's Meisje blog

De herfst van Kleine Gans

“Kleine Gans trekt door het bos en vraagt al haar vriendjes wat zij doen als het herfst wordt. Als ze probeert hetzelfde te doen, lukt dat niet of voelt het niet goed… Maar dan trekt er een vlucht ganzen over en weet ze wat haar te doen staat! In De lente van Kleine Beer wordt Kleine Gans geboren. In De herfst van Kleine Gans slaat zij haar vleugels uit.”

De herfst van Kleine Gans hebben we inmiddels een paar maanden in huis en ik werd al verliefd bij het zien van de omslag. Laten we beginnen met de prachtige illustraties in dit boek: wauw! Ik ben sowieso fan van de cover, maar dat komt natuurlijk vooral doordat deze aardekleuren helemaal hip zijn nu. Het verhaal is fijn om voor te lezen, aangezien de zinnen rijmen. In het verhaal gaat Kleine Gans bij alle dieren in het bos langs, omdat ze op zoek is naar het plekje waar zij hoort. Ze komt erachter dat je met je snavel geen boom kunt omknagen (de bevers wel) of dat een winterslaap houden alleen weggelegd is voor de beren. Als er een groep ganzen overvliegt, vliegt Kleine Gans met ze mee. Een prachtig prentenboek met een mooi feel good verhaal.

“De Kleine Gans”(Elli Woollard & Briony May Smith, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN: 9789047712275), adviesprijs: €14,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar. 

Een ster voor iedereen prentenboek kinderen - Mama's Meisje blog

Een ster voor iedereen

“Beer bindt de ster om zijn nek en gaat zichzelf in het meer bekijken. Maar dan komt hij erachter dat hoe meer dieren de ster zien, hoe mooier die gaat stralen. Er zit maar één ding op. De ster moet terug aan de lucht, zodat iedereen hem kan zien.”

Een ster voor iedereen gaat over Beer, die op een avond een ster uit de lucht ziet vallen. Hij weet zeker dat die voor hem bedoeld is en gaat op weg om hem aan zijn vrienden te laten zien. Hij ontdekt dat de ster steeds mooier wordt als meer dieren hem bewonderen, dus moet de ster weer terug in de lucht. Een stralend prentenboek over vriendschap en delen.

“Een ster voor iedereen”(Evelien Jagtman, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN: 9789047712541), adviesprijs: €14,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Mark Jansen Sinterklaasliedjes voorleesboek roetveegpiet zonder piet - Mama's Meisje blog

Sinterklaasliedjes

“Van “Wie komt er alle jaren’, via “Hoor de wind waait door de bomen’ en “Hij komt, hij komt’, tot “Hoor wie klopt daar kinderen’ en “O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes.”

De illustraties in het boek Sinterklaasliedjes zijn adembenemend… Wauw, echt een prachtig prentenboek! Op iedere 2 bladzijden staat één lied centraal en zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, bij de échte Sint proberen te komen. De liedjes kennen we natuurlijk allemaal en deze liedjes zijn ook te vinden op Spotify!

“Sinterklaasliedjes”(Mark Janssen, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN: 9789047712213), adviesprijs: €14,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar. 

WIN: Sinterklaasliedjes & Een ster voor iedereen

Niet alleen ik ontving deze prachtige boeken, ik mag ook iemand anders verblijden met een set boeken: Sinterklaasliedjes & Een ster voor iedereen. Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op een set met deze prachtige prentenboeken
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 22 november 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 26 november bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Commerciële content: disclaimer

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1