Een kaartje of brief in de bus: hoe leuk is dat? Suus vindt dat geweldig en ontving echte post van Tito Tasman! Wist je dat dit een heel handig hulpje is om lezen en schrijven te stimuleren? Ik vertel er meer over in deze blog en mag ook twee pakketten met gepersonaliseerde briefpost weggeven! Doe je mee?

Een brief van Tito Tasman

De magie van een handgeschreven kaartje of brief: tegenwoordig is het haast een zeldzaamheid. Eerlijk gezegd doe ik er ook aan mee, want een appje of berichtje via social media is sneller gestuurd. Natuurlijk doen we nog wel eens een kaartje op de post maar om nu te zeggen dat dit een wekelijks ding is: nee. Maar er gaat nu eenmaal niets boven ‘echte’ post en Suus is dan ook altijd dolenthousiast wanneer er post in onze brievenbus zit. Ze zit er standaard met haar neus bovenop, je kunt je voorstellen dat de kraamtijd hier echt feest was! Iedere dag stroomden er nieuwe kaartjes binnen en mocht ze helpen met openmaken. Ieder kaartje werd grondig bekeken en ook al kan ze nog niet lezen, ze verzon zelf wel wat erin stond. Natuurlijk lazen we de kaartjes voor, waarna we ze aan een slinger in de woonkamer hingen. Inmiddels is de kraamperiode voorbij en ook de verjaardag van Suus hebben we alweer achter de rug. Des te groter was de verrassing toen er een brief van Tito Tasman in de brievenbus zat…

Gepersonaliseerde briefpost voor kinderen - Mama's Meisje blog

Gepersonaliseerde briefpost voor kinderen

Het is pas sinds begin dit jaar gestart maar toen ik las over het concept van gepersonaliseerde briefpost voor kinderen, was ik meteen enthousiast! Tito Tasman is op wereldreis en tijdens dit avontuur stuurt hij elke twee weken echte post naar kinderen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Nadat je één van de pakketten hebt uitgekozen en afgerekend, kun je je inschrijving voltooien en direct allerlei persoonlijke vragen beantwoorden. De vragen die voorbij komen, gaan over gezinssamenstelling, huisdieren, de kleur van de bank, de hobby’s van het kind, lievelingskleur, lievelingseten, of het kind carnaval leuk vindt, wat hij of zij later wil worden en zijn of haar favoriete snack. Dit is allemaal informatie die later terugkomt in de brieven die Tito vanuit de hele wereld naar de ontvanger verstuurd. Daarna is het wachten geblazen, wanneer zal de eerste brief komen? De eerste brief is onderdeel van een starterspakket. Hierin zitten, naast de brief, ook een bijzondere wereldkaart, mooie stickers, een kleurplaat en een antwoordvel. Afhankelijk van welk pakket je gekozen hebt, zal jouw kind gedurende 3, 6 of 12 maanden lang om de week een brief van Tito in de brievenbus vinden! Omdat ik Suus van tevoren niets had verteld, was de verrassing voor haar groot toen er ineens post kwam. We maakten het samen open en het was één groot feest!

brieven voor kinderen lezen en schrijven stimuleren - Mama's Meisje blog

Leuke manier om lezen en schrijven te stimuleren!

De wereldkaart had ik al uit het pakket gehaald en op haar slaapkamer aan de muur gehangen. De brief deed ik dus los voor Suus in de brievenbus en heeft ze zelf opengemaakt. Ik heb ‘m voorgelezen en bij het horen van verschillende details, werd ze steeds enthousiaster. Zo vertelde Tito in de brief dat hij wist dat Suus van knutselen houdt en dat hij een praatje had gemaakt met Jackie, onze hond. Samen plakten we de stickers van de Nederlandse vlag op de wereldkaart: één op het nummer bij het land en één op de legenda. Hoe meer brieven Suus van Tito Tasman ontvangt, hoe meer stickers ze verzamelt totdat de wereldkaart vol is! Naast stickers met de vlag zaten er ook een postzegel en stempelsticker op het stickervel. Deze plakten we op de oranje retourenvelop. Suus was inmiddels al aan het tekenen geslagen zodat ze Tito een brief terug kon posten. Deze moesten we onder de bank in de woonkamer leggen, dan zou Tito ‘m wel weer komen halen. Niet vergeten dus ;) De mooie kleurplaat sloot helemaal aan op het thema in de brief. Zoals je leest, was niet alleen Suus blij verrast, ik ben dat ook! Wat een tof concept zeg: in mijn ogen is dit een erg leerzame, interactieve manier om lees- en schrijfvaardigheid te stimuleren. Suus is natuurlijk wel wat jong dus ze kan nog niet lezen of schrijven, maar ze wilde meteen post terugsturen en bestudeerde de wereldkaart en de mooie plaatjes die daarop staan. Het ontvangen van post gaf haar een speciaal gevoel en ik denk dat als je zoon of dochter wat meer moeite heeft met lezen en/of schrijven, dit een perfecte manier is om het één en ander wat meer te oefenen. Er zijn drie verschillende pakketten verkrijgbaar: het Snuffelpakket (3 maanden: €7 per maand), Lekker Proberen (6 maanden: €6,25 per maand) en Beste Keuze (12 maanden: €5,50 per maand). Het is trouwens geen abonnement: je betaalt het totaalbedrag in één keer. Om kennis te maken, kun je een gokje wagen want ik mag iets leuks weggeven!
Mama's Meisje blog

WIN: Tito Tasman Snuffelpakket (2x)

Niet alleen Suus krijgt om de week post van Tito… Ook jij maakt kans op één van de twee Snuffelpakketten van Tito Tasman! Dit houdt in dat jouw zoon of dochter gedurende 3 maanden lang, iedere 2 weken een gepersonaliseerde brief op de deurmat vindt! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief (op onderstaande afbeelding zie je waar je je kunt inschrijven)
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op gepersonaliseerde briefpost van Tito Tasman
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 7 augustus 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 11 augustus bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen en je inschrijven voor de nieuwsbrief. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

nieuwsbrief inschrijven - Mama's Meisje blog

Commerciële content: disclaimer