Afgelopen maandag gingen we een dagje naar Burgers’ Zoo, de dierentuin in Arnhem. Ik maakte heeeeel veel foto’s en een aantal daarvan heb ik verwerkt in een photolog. Zo namen we een kijkje in het nieuwste gedeelte van het dierenpark: de Mangrove. Kijk je mee?

Burgers’ Zoo in Arnhem

Via familie kregen we een heleboel ‘dagje uit munten’ van Jumbo. We konden kiezen uit een heleboel dagjes weg, maar gingen voor een dierenpark. We kozen voor Burgers’ Zoo in Arnhem! Dit uitje leek ons ook uitermate geschikt voor onze éénjarige dochter. Zelf vinden we het ook reuze interessant, dus auto inladen en gaan met die banaan!

Grootste overdekte Mangrove ter wereld

Bij binnenkomst in het park besloten we eerst een kijkje te nemen in de Mangrove. Het was nog lekker rustig in het park en dat was een voordeel. Het is vrij warm in deze overdekte belevenis. Bij binnenkomst werden we verblijd met een prachtig aangekleed mini-landschap, dat grotendeels is gebaseerd op Belize, een land in Centraal-Amerika.

Burgers Zoo 21 08 2017

Het is een prachtig nieuw aangelegd ‘werelddeel’ en het allermooiste vinden wij de vlinders.

SAM 3466

Er fladderen allerlei prachtige exemplaren rond in verschillende groottes en kleuren. Eén vlinder gaat op Erik’s rug zitten en loopt het gehele rondje mee. We laten hem wel even weghalen door één van de verzorgers voordat we de mangrove weer verlaten ;)

Burgers Zoo 21 08 20171

Kris kras door het dierenpark

Als we de mangrove verlaten, lopen we richting de Rimba.

Burgers Zoo 21 08 20176

Daarna is het tijd om de inwendige mens te verzorgen met een lekkere lunch. We eten in het Park Restaurant, waar van alles verkrijgbaar is. Wij kiezen voor een combi deal met een burger, frietjes en fris. Erik pakt voor mij een speciaal flesje cola light, toch nog een beetje vakantiegevoel :P

SAM 3513

Bush: in de Jungle!

Na deze lekkere lunch besluiten we naar de Bush te lopen. Dit is een grote overdekte jungle. Wanneer we binnenkomen, horen we vogels fluiten, vallen er druppels water naar beneden en vinden we allerlei bijzondere planten en dieren. Ook is er een prachtige waterval! Een groot avontuur, met de wandelwagen blijf ik gewoon op het wandelpad maar Erik is op ontdekking gegaan door de bush bush.

Burgers Zoo 21 08 20175

Onderwaterwereld: 8 miljoen liter water

Vanuit de Bush kunnen we doorlopen naar de Ocean. Ik ben altijd erg geboeid door het leven onder water en vooral de grote tunnel waar je doorheen kunt lopen, vind ik heel bijzonder. Suus slaapt op dat moment, dus die heeft er weinig van meegekregen. Het foto’s maken viel een beetje tegen, maar ik heb de beste exemplaren eruit gehaald.

Burgers Zoo 21 08 20173

Desert

Nadat we uitgekeken zijn in het oceaangedeelte, lopen we door naar de Desert. Dit is de overdekte woestijn en ook deze vinden we erg mooi! Op ieder detail is gelet en her en der zitten verschillende soorten vogels, slangen en pekari’s (een soort zwijnen).

Burgers Zoo 21 08 20172

Pauze met appeltaart

Na deze drie gedeelten te hebben bekeken, zijn we beide wel even toe aan een pauze. Erik drinkt zijn geliefde koffie met appelgebak, ik neem in plaats van koffie een verse jus d’orange. Ondertussen ligt Suus nog steeds lekker te slapen.

SAM 3549

Zebra’s, giraffen en leeuwen op Safari

Het laatste gedeelte van het park dat wij bekijken is de Safari.

Burgers Zoo 21 08 20174

Suus is inmiddels weer wakker en vind het geweldig, al die grote dieren. Ze zwaait er uitgebreid naar en dat vinden wij weer geweldig om te zien. Onderweg in het park zijn we nog veel meer dieren tegen gekomen en natuurlijk heb ik niet overal foto’s van gemaakt, dus nog een fotootje dan :P

Burgers Zoo 21 08 20177

Ons dagje uit naar Burgers’ Zoo

Al met al vonden wij het een geslaagde dag! Suus heeft het naar haar zin gehad en gelukkig heeft ze ook nog kunnen slapen, dus ze hield het best lang vol. Toen we thuis waren had ik geen benen meer over, dus is Erik naar de Chinees gereden en hebben we onze dag afgesloten met guilty pleasures! Als je dan slecht bezig bent, kun je het maar beter goed doen.

IMG 5842

Ben jij wel eens bij Burgers’ Zoo geweest? Of bij een ander dierenpark? Wat zou jij nog meer aanraden als uitjes met een kindje van 1 jaar? Ik lees graag je ervaringen en tips terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin