Ondanks de regen en het slechte weer hebben Suus en ik het binnen heel gezellig. Zo maakte VTech Suus blij met een prachtig item uit hun nieuwe collectie en hielden we een heuse picknick! Hoe dat verliep vertel ik vandaag.

Speelgoed voor een kindje van 1 jaar

Eén jaar worden: het is een mijlpaal, maar het brengt ook veel lastige dingen met zich mee. Zo ervaar ik momenteel dat Suus in een fase zit waarin ze heel veel wil, maar nog niet alles kan. Ze raakte een beetje uitgekeken op het speelgoed dat ze al had en daarom was het pakketje dat we mochten ontvangen van VTech méér dan welkom. Ik heb een deel van het andere speelgoed (tijdelijk) opgeborgen en samen met Suus ontdekten we de Speelpret Picknickset, waar ik vandaag meer over vertel!

SAM 4435

VTech Speelpret Picknickset

De VTech Speelpret Picknickset is ontwikkeld voor kindjes van 1 tot 4 jaar en bestaat uit een sprekende picknickmand met verschillende accessoires. Zo ontbreekt een picknickkleedje natuurlijk niet en zijn er diverse ‘etenswaren‘ aanwezig die allemaal verschillende vormen en kleuren hebben. De picknickmand heeft 2 ‘speelstanden‘: door de speelstand ‘vormen‘ benoemt de picknickmand de vormpjes van de etenswaren zoals vierkant, driehoek en rond. Bijvoorbeeld ‘het koekje heeft de vorm van een cirkel! Zoek nog een cirkel!‘. Super leerzaam, maar Suus is daar nog niet iets te klein voor, dus maken wij vooral gebruik van de speelstand ‘muziek‘. Suus had binnen een paar minuten door waar die magische vlindertoets voor bedoeld was: wanneer je die indrukt, dan horen we een liedje! Mama had binnen een kwartier alle teksten foutloos in haar hoofd ;)

VTech Picknickmand

Leerzaam, vrolijk én leuk

Het mandje heeft een aantrekkingskracht op Suus die ze niet kan weerstaan. Van al het speelgoed dat ze momenteel in haar speelhoekje heeft, is de Picknickset echt favoriet. Wanneer ze de deksels van de mand opent, hoort ze een geluidje. Als de mand liedjes begint te zingen, dans ze vrolijk mee. En Suus vermaakt zich uitstekend met de verschillende gevormde etenswaren die als een soort vormenpuzzel op de bordjes kunnen worden gelegd. Maar het leukste is natuurlijk om alle spulletjes uit de mand te halen en er weer in te stoppen, terwijl ze ondertussen op de vlindertoets drukt. Kortom: de VTech Speelpret Picknickset is niet alleen vrolijk en leuk, maar ook ontzettend leerzaam. De set kan goed tegen een stootje (lees: een net-lopende-dreumes botst er regelmatig mee tegen alles wat ze tegenkomt, maar dat kan het speelgoed hebben!). Daarnaast is het voor een éénjarig meisje ontzettend uitdagend en leuk nieuw speelgoed, maar voorzie ik dat het ook leuk blijft op de langere termijn. Ze leert namelijk steeds meer bij en zal straks meer focussen op de kleuren en vormen. En als de zon over een paar maandjes weer schijnt, gaan we samen gezellig picknicken op het gras achter huis!

De VTech Speelpret Picknickset is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €24,99.

Welk speelgoed vind jij leuk voor een éénjarige? Kende je deze Picknickset van VTech al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin