Een simpele pasta met veel groentes die snel klaar is. Iedere week maak ik dit wel een keertje en er staan altijd bakjes saus in de vriezer, zodat we ‘in nood’ een lekkere pasta op tafel kunnen zetten. Vandaag deel ik het recept met mijn befaamde ‘Pasta à la Mama’s Meisje’. 

Geen foodblogger in wording

Ik ben geen keukenprinses. Het is niet zonder reden dat Mama’s Meisje een mama & lifestylyeblog is. Ik kan me redelijk redden in de keuken en volgens Erik smaakt het ook altijd allemaal heel lekker, maar te culinaire uitdagingen, daar houd ik niet zo van. Dus toen ik deze pasta begon te maken, ging ik vooral voor het gemak. Ook wilde ik veel groente gebruiken, champignons (een van mijn vele verslavingen) en een pasta op basis van tomaten. Wij eten deze pasta iedere week wel een keer en het verveelt nooit. Ook heb ik al regelmatig complimentjes gehad over het feit dat deze pasta zo rijk gevuld is. Maar zoals ik al zei: verwacht geen culinaire hoogstandjes, ik ben geen foodblogger in wording.

Het recept: pasta met gehakt, tomatensaus en veeeel groente

Ik maak altijd een grote pan vol pasta. Dit is voor ongeveer 5 á 6 porties. Wij vriezen altijd de helft in en Erik schept altijd twee keer op…

 

Ingrediënten:

olijfolie
1 courgette
1 bak cherrytomaatjes (400 gram)
1 bak champignons
1 macaroni groentepakket (500 gram)
1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
500 gram rundergehakt
1 theelepel peper
1 theelepel zout
1 desertlepel paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
eventueel: geraspte kaas

  • Doe een scheut olijfolie in een braadpan. Pers de teentjes knoflook en fruit dit kort in de hete olie. Bak daarna het rundergehakt rul en gooi tijdens het bakken de overige kruiden door het gehakt.
  • Terwijl het gehakt gaar bakt, kun je de champignons, cherrytomaatjes en courgette schoonmaken en in partjes snijden. Voeg dit aan het gehakt toe wanneer dit bruingebakken is. Bak dit ongeveer 5 minuten mee, roer af en toe om.

SAM 2853

  • Zet ondertussen een pan water op voor de pasta. Ik doe hier altijd een scheut olijfolie in. Dat voorkomt dat de pasta gaat plakken. Als het water kookt: bereid de pasta volgens de verpakking.
  • Voeg het macaroni groentepakket toe aan het gehaktmengsel. Bak dit ongeveer 3 minuten mee, roer af en toe om.

Pasta a la Mamas Meisje

  • Roer daarna de gezeefde tomaten door het gehakt-groentemengsel. Wij gebruiken bijna het hele pakje, maar je kunt zoveel saus toevoegen als je zelf lekker vindt. Verwarm dit even kort mee (tot het bubbelt). Als het goed is, is je pasta inmiddels ook klaar.

EET SMAKELIJK!

SAM 2861

Maak jij wel eens pasta? Ik ben benieuwd naar jouw recept! Wat vind je van dit recept? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

 

Liefs Karin

 

 

 

 

 

pasta recept mama's meisje