“Where should I apply the perfume?” a young lady asked. “Where you want to be kissed” – Coco Chanel

Ik ben gek op parfum. Een beetje parfume a day keeps de vieze geurtjes away… Of zoiets! Mijn collectie is inmiddels aardig uitgebreid, maar ook binnen mijn persoonlijk assortiment maak ik onderscheid. Daarom vandaag mijn lievelingsgeurtjes op een rijtje: Mijn Parfum Top 5!

5: Paco Rabanne – Lady Million

IMG 7974

Dit is al de derde fles die ik van Lady Million heb versleten :D Heerlijkheid! Ik doe ‘m vooral op bij gelegenheden. Weinig woorden, geweldige geur.

Top: neroli, framboos, sinaasappel
Hart: oranjebloesem, jasmijn, gardenia
Basis: patchouli, honing, amber

4: Diesel – Fuel for life

IMG 7972

Deze geur wordt omschreven als sensueel, romantisch, met houtinvloeden maar ook bloemig. Ik kan deze geur zelf echt niet goed beschrijven, maar ik ben fan van het eerste uur. Ik houd nou eenmaal van zware geuren ;) Deze blijft ook zo lekker hangen als je een sjaal om hebt in de winter.

Top: mandarijn, roze peper
Hart: jasmijn, nootmuskaat
Basis: musk, patchoeli

 

3: Hugo Boss – Boss Ma Vie

IMG 7976

Mijn voorliefde voor alles wat roze is, speelde ernstig op toen Boss met Ma Vie op de proppen kwam. Gelukkig was de inhoud ook perfect. Deze geur gebruik ik dagelijks als ik verder geen feestje/visite/uitje heb. Normaal gesproken ben ik gek op zware geuren. Maar dat is niet altijd gepast. Je wilt toch niet met een parfumwalm door de Aldi trippelen. En dus kocht ik een wat milder parfum, maar wel mijn favoriet!

Top: cactusbloem
Hart: roze fresia, jasmijn, rozenknoppen
Basis: warme houtsoorten, ceder

 

2: Lancôme – La Vie Est Belle

IMG 7971

Ik weet nog dat ik al héél vaak van deze geur had gehoord, maar ‘m nog nooit had geroken. Toen we op het vliegveld op Curaçao stonden, belandden we op in het tax free winkeltje aldaar (je verwacht het niet ;) ). Ik had net twee geuren uitgezocht, toen ik deze probeerde. Ooooh, heerlijkheid! Wat een genot! Maarja, ik had er al twee. Dus toch gebleven bij mijn keuze. Toen we een plekje hadden gevonden om te wachten tot we konden boarden, gaf mijn vriend deze parfum aan me. Greatest gift ever, joehoee! Sindsdien ben ik superzuinig bezig, want ik doe ‘m veel te weinig op. Check hoe weinig er nog maar uit is. Goed voornemen: vaker La vie est Belle opdoen!

Top: peer, zwarte bes
Hart: iris, Arabische jasmijn, oranjebloesem
Basis: patchouli, praline, vanille

1: Kenzo – Jungle

IMG 7975

Jungle is al zo oud als de weg naar Rome. De verpakking is veranderd en het geurtje is bijna alleen maar online verkrijgbaar in Nederland. Voor grof geld. Maar gelukkig was ik op Aruba bij Penha, een grote parfumerie a la Douglas en Ici Paris. Daar verkochten ze Jungle voor een fractie van het bedrag dat je bij de Nederlandse parfumerie betaald. Mee in de koffert! Ook hier een gevalletje zuinigheid ;)

Top: kardemom, komijn, mandarijn
Hart: ylang – ylang, zoethout, gardenia
Basis: amber, vanille, patchouli

quote

Buiten dat ik dit heerlijke geuren vind die stuk voor stuk bij me passen, zijn de flesjes ook prachtig. En staan ze helaas niet uitgestald op een plankje in de badkamer, maar verschuilt in een kast :P

Wat is jouw favoriete parfum?

Liefs Karin