Ken jij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Flevoland) al? Ik hoorde er zoveel goede verhalen over dat ik erg nieuwsgierig was. Wij werden uitgenodigd om een dagje te komen kijken, spelen en genieten. Vandaag vertel ik alles over het leukste overdekte uitje voor kinderen! Lees je mee?

De Orchideeën Hoeve met kinderen

Jaren geleden werkte ik in een verpleeghuis. Daar werden regelmatig leuke dagjes uit verzorgd voor de bewoners. Zo ook naar de Orchideeën Hoeve en vandaar dat het beeld bij mij is blijven hangen dat dit een uitje is speciaal voor oudere mensen. Een beetje oubollig dus… Niets is minder waar! Wij werden uitgenodigd om een dagje te komen genieten bij De Orchideeën Hoeve en hebben ervaren dat dit het leukste overdekte uitje voor kinderen is. Sterker nog: ik weet niet eens waar ik moet beginnen met vertellen, zó enthousiast ben ik. Als je wel er zelf al eens bent geweest, dan snap je vast wat ik bedoel. Voor degene die twijfelen over een bezoekje: ik zal je in dit artikel vertellen wáárom wij zo blij werden van dit uitje. De Orchideeën Hoeve met kinderen: een echte aanrader!

Orchideeën Hoeve in Luttelgeest met kinderen uitje dagje uit ervaring review beoordeling met buggy - Mama's Meisje blog

Op ontdekking over de wildpaden

Bij binnenkomst merken we meteen dat het niet nodig is om hier een jas aan te trekken. Het is er lekker warm, dus heb je een jas bij je: die kan in de auto blijven óf worden opgehangen in de garderobe bij de entree. Vervolgens is het tijd om de tuinen in te gaan en we vallen meteen met onze neus in de boter, want Suus is niet bij de koi karpers weg te slaan. In de Orchideeëntuin kijken we onze ogen uit, spotten naast de grote vissen ook schildpadden en prachtige bloemen. We wanen ons meteen in een warm, tropisch oord. Een soort minivakantie en dat al in het eerste gedeelte van de Orchideeën Hoeve. Vervolgens lopen we door naar het Amazone Regenwoud en daar gaan we met Suus op ontdekking over de wildpaden. Dit zijn meer robuuste paden die meteen het avontuur in mijn peuter naar boven halen. We lopen over touwbruggen, klimmen naar een uitkijktoren en Suus vindt het geweldig. Onderweg spotten we zelfs een aantal kleine aapjes! Deze wildpaden liggen ook in de Vlinder Vallei. Heel bijzonder dat deze tuinen uit meerdere ‘lagen’ bestaan!

Avontuurlijk overdekt dagje uit in Flevoland kinderen schoolvakantie vakantie tip uitje - Mama's Meisje blog

Dieren in de Orchideeën Hoeve

Wist je dat er superveel dieren in de Orchideeën Hoeve te bewonderen zijn? Omdat ik er nog niet eerder geweest was, dacht ik dat de Orchideeën Hoeve vooral om planten draaide. Niet dus! Tijd voor een lijstje, want de volgende diersoorten vind je er: stokstaartjes, ringstaartmaki, flamingo’s, vlinders, lori’s, alpaca’s, vogels, vissen, aapjes, schildpadden, eenden, leguanen en kleine reptielen. Je kunt ze niet alleen bekijken, maar ook voeren. Dat is voor de kinderen ontzettend leuk! Bij de kassa kun je plastic bakjes krijgen, waarin je het voer uit de voerautomaten kunt doen. Deze automaten staan verdeeld over de verschillende tuinen en er komt, na inwerpen van €0,50, ongeveer een handje voer uit. Wij voerden de vissen en de eendjes. Ook voerden we lori’s met speciale kleine voederbakjes die voor €1 per stuk te koop zijn vlakbij het verblijf. Bij de vijver met meervallen zijn bakjes garnalen voor €1 te koop. Deze kun je vervolgens voeren met een groot pincet. Deze activiteit zorgt voor leuke interactie tussen kinderen en dieren. Mijn peuter raakte er niet over uitgepraat!

Schildpad roodwang op boomstam - Mama's Meisje blog

collage dieren in de Orchideeën Hoeve aapje vlinder lori - Mama's Meisje blog

Dieren voeren bij de Orchideeën Hoeve - Mama's Meisje blog

Spelen in het Mangrove Speelbos

Dat de Orchideeën Hoeve veel rekening houdt met de allerkleinsten, bewijst de ’tuin’ waaruit mijn peuter niet meer weg te slaan was. Spelen in het Mangrove Speelbos besloeg tijdens ons bezoek ongeveer een derde van de tijd. Dat is ook logisch, want in deze supergrote speeltuin van maar liefst 1000 vierkante meter, kunnen kinderen van alle leeftijden zich vermaken. Er is een zand- en waterspeelplek, er zijn glijbanen, speeltoestellen voor de kleintjes en klimtoestellen. Er loopt een beek door de speeltuin waar kinderen zowel overheen kunnen klauteren (door de aanwezige klimtoestellen) als doorheen kunnen banjeren. Tip: neem een setje schone kleren mee, want van spelen in het Mangrove Speelbos wordt je kleintje vies! Voor papa’s en mama’s zijn er diverse zithoekjes, zodat je je kroost in de gaten kunt houden tijdens hun ontdekkingstocht door deze prachtige speeltuin.

Mangrove Speelbos Orchideeen Hoeve Luttelgeest - Mama's Meisje blog

Klimtoestellen Mangrove Speelbos - Mama's Meisje blog

Leuk overdekt uitje voor kinderen Flevoland - Mama's Meisje blog

Glutenvrij eten bij de Orchideeën Hoeve

Als mama van een dochter met coeliakie verdiep ik me sinds de diagnose extra in (het ontbreken van) de mogelijkheid om glutenvrije opties te bestellen tijdens een dagje uit. Hoe zit het met glutenvrij eten bij de Orchideeën Hoeve? Als voorbereiding heb ik de website bezocht en las ik al snel dat er een glutenvrije menukaart is. Deze menukaart is beschikbaar in het zelfbedieningsrestaurant, gelegen in de entreehal. Indien je hier tijdens je bezoek wilt eten, kun je de tuinen verlaten en na de maaltijd weer terugkeren door het stempeltje op je hand te laten zien. Er is veel variatie, iets waar een heleboel uitjes en horecagelegenheden een voorbeeld aan kunnen nemen! Van soep tot een maaltijdsalade en van diverse broodjes tot een plate: dat is allemaal glutenvrij mogelijk! Voor Suus bestelden we een glutenvrije kidsbox en de medewerker was gelijk alert toen we bij de bestelling ‘glutenvrij’ doorgaven. Aan tafel vertelde ze dat alles hygiënisch en op de juiste manier is bereid. In de kidsbox zaten, naast friet en een glutenvrije frikandel, ook appelmoes, mayonaise, een snoepspek en een kleine verrassing. Alles was glutenvrij en onze dochter is er niet ziek van geworden. Tevens heb ik contact gehad over het meenemen van eigen drink- en etenswaren. Dit is niet toegestaan, maar voor bezoekers met allergieën worden hierop uitzonderingen gemaakt. Zo namen wij zelf glutenvrije tussendoortjes mee, omdat die simpelweg minder goed te krijgen zijn. Bij de bistro heeft Suus ’s middags een zakje naturel chips gehad en in de snackautomaten zijn vooral candybars verkrijgbaar. Wij namen zelf fruit en rozijntjes mee, want we willen niet alleen maar zulke hoog calorische snacks geven. Fijn dat hier rekening mee wordt gehouden! Wat super dat je tijdens dit dagje uit onbezorgd kunt genieten en dat je niet altijd hoeft te kiezen voor friet of pannenkoek, maar dat er ook andere opties mogelijk zijn! Een dikke duim voor het glutenvrije eten bij de Orchideeën Hoeve!

Glutenvrij eten glutenvrije menukaart bij de Orchideeën Hoeve ervaring ervaringen - Mama's Meisje blog

Je kijkt je ogen uit!

Al met al was ik positief verbaasd tijdens ons bezoek aan de Orchideeën Hoeve. Wat is alles prachtig aangelegd en wat heeft iedere tuin een eigen sfeer. Je kijkt je ogen uit! Voor de mamarazzi’s onder ons: je kunt het zoooooveel mooie foto’s maken, echt geweldig! In de Zwevende Bloementuin waande ik me op een filmset en tussen de vlinders leek het wel alsof ik in een ander land was. Je leest het: dit uitje is niet alleen maar leuk voor de kinderen, maar zeker ook voor de papa’s en mama’s. Je bent niet afhankelijk van het weer en dat maakt dit overdekte uitje naar mijn mening tot de leukste! Wij arriveerden rond 10.30 en gingen om 17.00 uur naar huis. We hebben veel gezien, maar nog niet alles. Een goede reden om nog eens terug te keren!

collage bloementuin vlindertuin orchidee uitje voor kinderen Flevoland overdekt - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

Met deze praktische informatie en tips kan jouw dagje naar de Orchideeën Hoeve niet meer stuk:

 • Bezoekadres: Oosterringweg 34 te Luttelgeest.
 • Entreeprijzen (geüpdatet 2022):
  • kinderen t/m 2 jaar: gratis
  • kinderen 3 t/m 12 jaar: €9,95
  • volwassenen: €16,50
 • Parkeren is gratis.
 • Er is een ruime verschoonruimte voor baby’s aanwezig in de entreehal. Hier is ook mogelijkheid om te kolven en/of te voeden. De sleutel van deze ruimte is verkrijgbaar bij de receptie. In de overige toiletten zijn ook verschoonplateaus aanwezig.
 • Zelf meegebrachte drink- en etenswaren mogen niet genuttigd worden in de Orchideeën Hoeve. Uitzondering? Neem even contact op om te overleggen.
 • De Orchideeën Hoeve is goed toegankelijk voor buggy’s, rolstoelen en rollators. De wildpaden zijn dan lastiger toegankelijk.
 • Ben je van plan om de dieren te voeren? Zorg dat je bij de kassa alvast voedermuntjes koopt, zodat je goed voorbereid het park inloopt.
 • Mijn tip als je een dagje naar de Orchideeën Hoeve gaat: zorg dat je op tijd gaat, zodat je alles kunt zien. Bij de kassa ontvang je een plattegrond: maak hier gebruik van, zodat je niets overslaat. Dat zou jammer zijn!
 • Ik noemde het al eerder, maar neem reservekleding mee. Trek niet de nieuwste kleren aan, want van de avontuurlijke wildpaden en het Mangrove Speelbos kunnen de kinderen vies worden!
 • Indien je in de buurt van de Orchideeën Hoeve woont, zou je een jaarabonnement kunnen overwegen.
 • Meer informatie over de Orchideeën Hoeve vind je hier.

Ben jij al eens bij de Orchideeën Hoeve geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Dagje uit Flevoland overdekt uitje voor kinderen - Mama's Meisje blog