Wil je drie kinderzitjes op de achterbank kwijt maar past het niet? Wij kochten de BubbleBum: een opblaasbare zitverhoger die we inmiddels ruim een jaar in gebruik hebben. En dus werd het wel eens een keertje tijd voor een review! Ons oordeel? Lees maar mee!

Drie kinderzitjes achterbank

Vorig jaar mei schreef ik een blog over de grote autostoeltjespuzzel: hoe wij drie autostoeltjes op de achterbank gingen plaatsen. Zoals ik destijds aangaf, zou ik in mijn Fiat Panda een FamilyFix Base met Maxi-Cosi Pearl voor Niene plús een Maxi-Cosi Titan voor Suus op de achterbank hebben. Linn zou dan in de Maxi-Cosi in de gordel op de passagiersstoel voorin vervoerd worden, omdat dit is toegestaan wanneer een derde kinderzitje niet op de achterbank past. Voor Erik’s auto gebruikten we een FamilyFix Base met daarop de Maxi-Cosi voor Linn. Voor Niene stond daar de Prénatal autostoel groep 1/2/3 klaar en voor Suus schaften we een opblaasbare zitverhoger aan. Ik beloofde dat ik op de blog zou laten weten hoe deze beviel als de chaotische kraamperiode achter de rug zou zijn. Nou, we leven inmiddels 15 maanden verder dus je hebt er even op moeten wachten, maar daar is ie dan eindelijk: de BubbleBum review!

drie kinderzitjes achterbank - Mama's Meisje blog

De indeling nu

Een dik jaar later dus en inmiddels zijn de kinderen de autostoeltjes van toen alweer ontgroeid. Daarom leek het me handig om even op een rijtje te zetten wat de indeling nu is. Linn heeft de Maxi-Cosi ingewisseld voor de Pearl. Zij zit nu dus in het vorige autostoeltje van Niene en die staat op een FamilyFix Base achterin mijn auto. Naast haar zit Niene nu in de Maxi-Cosi Titan en Suus is naar de passagiersstoel voorin verhuisd. Zij zit daar in een Maxi-Cosi Rodi, een stoel die met gordels wordt bevestigd (in tegenstelling tot de stoeltjes van Niene en Linn, die met Isofix zijn uitgerust). In Erik’s auto zit Niene nog steeds in de Prénatal stoel, zit Linn in een Maxi-Cosi Tobi (met gordels) en Suus dus op de opblaasbare zitverhoger. We werden getipt om de BubbleBum te kopen door een familielid met drie kleine kinderen. Ook zij liepen tegen het ‘drie kinderzitjes achterbank’ probleem aan en losten het op deze manier op. Na hun enthousiaste ervaringsverhaal bestelden wij er eentje en hebben ‘m ten tijde van het schrijven van deze review dus al 15 maanden in gebruik.

3 autostoeltjes achterin oplossing idee tips ervaring - Mama's Meisje blog (2)

Opblaasbare zitverhoger: kwaliteit?

De BubbleBum is dus een opblaasbare zitverhoger voor in de auto. De BubbleBum is gemaakt van stevig materiaal, erg compact (slechts 32 centimeter breed!) en licht (weegt nog geen halve kilo).  Deze zitverhoger is geschikt voor kinderen tussen 15 en 36 kilo, wat gemiddeld neerkomt op een leeftijdscategorie van 4 tot en met 11 jaar. Hoe zit het met de veiligheid? Allereerst is de BubbleBum uitgerust met een positioneringsclip voor de schouderband (de gordel die over de schouder loopt). Deze bevestig je aan de onderzijde van het zitje en vervolgens aan de driepuntsgordel. Dit is geen veiligheidsclip, maar meer bedoeld voor het comfort: zodat de gordel niet in de nek van je kind irriteert/snijdt. Om de zitverhoger stevig op zijn plek te laten blijven, zitten er aan weerszijden twee clips waar de driepuntsgordel in moet worden bevestigd. Daarna klik je de gordel gewoon vast zoals je gewend bent. Deze opblaasbare zitverhoger is uitvoerig getest en voldoet aan alle veiligheidsnormen volgens de ECE R44/04. Op de website van BubbleBum valt te lezen dat hij zowel in opgeblazen als in leeggelopen toestand de crashtest doorstaat. Uiteraard bootsen zulke tests nooit de werkelijke situatie na en is het áltijd van belang om zelf te zorgen dat de zitverhoger goed is bevestigd en de gordels correct geplaatst zijn. Er zit een ventiel aan de zitverhoger waardoor je de BubbleBum gewoon met je mond kunt opblazen. Je kunt ‘m leeg laten lopen en oprollen tot een klein pakketje. Het bovenste gedeelte van de BubbleBum kun je eraf halen en uitwassen indien nodig.

auto 3 kinderen mee hoeveel ruimte autostoeltjes Volvo V50 - Mama's Meisje blog

BubbleBum review

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van een opblaasbare zitverhoger gehoord en wist ik dus niet van het bestaan van zo’n product af. Zoals ik vertelde hebben wij deze nu ruim een jaar in gebruik, dus ik kan een betrouwbare en geloofwaardige BubbleBum review geven. Toen ik vorig jaar mijn blog deelde waarin ik vertelde dat we deze hadden aangeschaft, waren de reacties wisselend. Van ‘geweldige ervaring!‘ tot aan ‘bij ons was ie binnen een paar maanden lek!’. Ik was dus sceptisch en erg benieuwd of de kwaliteit goed zou zijn en welke levensduur het ding zou hebben. We kregen ‘m binnen, Erik blies ‘m op en bevestigde ‘m in de auto: in het midden tussen de kinderzitjes op de achterbank, want zijn Volvo V50 is op die zitplek uitgerust met een driepuntsgordel. Doordat hij de BubbleBum had bevestigd, wist hij precies hoe hij Suus op de juiste manier in de auto moest zetten. Ik deed dat pas maanden later, want na de keizersnede mocht ik in eerste instantie zelf geen auto rijden en daarna was het fysiek niet heel prettig om in de auto te moeten bukken en die gordel vast te maken. Dat is meteen mijn enige punt waar ik minder tevreden over ben, al ligt dat niet specifiek aan de BubbleBum maar gewoon aan die zitplek in het midden: als je je kind in de gordel wilt zetten, moet je altijd op zo’n onhandige manier in de auto gaan hangen. Very charming, vooral wanneer je geparkeerd staat op een plaats waar je ook nog moet uitkijken dat jouw openslaande autodeur niet tegen de auto naast je aan stoot. Maar precies zoals ik zeg: dit was ook het geval geweest bij een andere autostoel, dus niets ten nadele van deze opblaasbare zitverhoger! Verder is de BubbleBum lichtgewicht, makkelijk mee te nemen en daardoor ook uitermate geschikt voor vakanties en reizen waarbij je niet zeker weet of er geschikte stoeltjes in een huurauto zitten óf om huurkosten te besparen. Ook is deze erg handig voor speeldates, in de auto bij opa’s en oma’s en in andere situaties wanneer er een extra autostoeltje nodig is. Gedurende dat jaar hebben wij de BubbleBum zitverhoger regelmatig gecheckt omdat we lazen dat er soms lucht uit kan lopen. Je blaast hem dan makkelijk weer op en dat is in ons geval precies één keer nodig geweest. De BubbleBum is verkrijgbaar in meerdere varianten. Wij kochten de zwart/grijze uitvoering voor €36,95 bij Bol.

Ons eindoordeel:

Lang verhaal kort: wij zijn erg tevreden en positief verrast! Als je me vraagt of ik ‘m overnieuw zou aanschaffen, zeg ik volmondig ja. Ik raad deze opblaasbare zitverhoger dus ook aan aan anderen. De BubbleBum past perfect tussen de andere twee autostoeltjes op de achterbank en zit comfortabel. Suus zit stevig in de gordel, schuift niet onderuit en het geeft ons een zeker en veilig gevoel. Zowel voor de korte ritjes naar school en kinderdagverblijf als een langere zit naar een dagje uit. Daarnaast kun je deze zitverhoger ook makkelijk meegeven tijdens een playdate of als stoelverhoger gebruiken in een restaurant. Multifunctioneel! In ons geval was er geen plek voor een derde kinderzitje op de achterbank, maar deze BubbleBum heeft zich in het afgelopen jaar als een volwaardig vervanger bewezen.

Had jij weleens van de BubbleBum gehoord? En welke autostoeltjes gebruik jij voor je kind(eren)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1