In december 2014 won ik een telefoon via een radioprogramma. Op dat moment was het model net nieuw gelanceerd en voldeed meer dan aan mijn eisen. Maar het beestje is nu tweeënhalf jaar oud en ik ben voorzichtig aan het rondkijken naar een nieuw model. Ik kwam uit bij de Samsung Galaxy S8 en vertel vandaag waarom.

Mijn eisen aan een smartphone

Begrijp me niet verkeerd, mijn ‘oude’ telefoon werkt nog prima. Misschien zou het toestel nog wel enkele jaren mee kunnen. Maar mijn eisenpakket is in de tussentijd behoorlijk veranderd. Dat heeft deels te maken met het feit dat ik nu moeder ben. Mama’s, jullie herkennen dit vast: ik fotografeer me een ongeluk en heb inmiddels al een hele collectie foto’s van Suus. Bijna alle foto’s die ik maak, maak ik met mijn smartphone. Daarnaast ben ik natuurlijk blogger en ook daarom wil ik graag een scherpe camera op mijn telefoon. Als ik een post schrijf over producten, dan fotografeer ik met mijn gewone fotocamera. Maar alle spontane foto’s of foto’s buiten de deur maak ik met mijn smartphone. En dan wil ik gewoon kwaliteit. Omdat ik social media regelmatig wil checken én regelmatig mijn mail, Google Analytics en WordPress open, moet de smartphone ook snel zijn. Ik merk bij mijn huidige toestel steeds meer vertraging: soms duurt het wel twee minuten tot mijn hele mail geladen is. Vervelend, vooral als ik in mijn lunchpauze op het werk snel iets moet regelen voor de blog.

outdoor garden office working desk with laptop picjumbo com 001

Samsung Galaxy S8: ik val voor de camera!

De Samsung Galaxy S8 is verkrijgbaar in twee formaten: met 5,8 inch beeldscherm (S8) en met 6,2 inch beeldscherm (S8+). Het beeldscherm is gebogen en rond en aan de zijkanten zitten bijna geen randen: extra veel beeldscherm dus! Dat vind ik een groot pluspunt. De telefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs en zilver. Ik zou voor zilver gaan! Maar het belangrijkste punt waar ik voor ben gevallen, is de camera. De 12-megapixel camera maakt gebruik van verbeterde beeldverwerking. Dat vind ik vooral handig voor de foto’s die ik ’s avonds maak: bij schemer en als het donker wordt. Die foto’s mislukken vaak, maar met deze S8 zal me dat niet snel meer overkomen. De frontcamera is 8 megapixel en heeft autofocus. Daardoor kan ik veel scherpere selfies maken dan ik nu doe en hoef ik niet allerlei rare capriolen uit te halen om die focus goed te krijgen ;)

Samsung selfie

 

Binnenkort verkrijgbaar, nu al te bestellen

De Samsung Galaxy S8 verschijnt officieel pas op 28 april, maar je kunt het toestel nu al pre-orderen. Wil je meer info over dit toestel? Neem dan even een kijkje op deze website. Ik spaar nog eventjes door, maar deze telefoon staat hoog op mijn wishinglist!

Zou jij voor de S8 of de S8+ gaan? En in welke kleur? Ik lees je reactie graag in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: afbeelding

samsung s8

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking