Je knippert een keer met je ogen en er is alweer bijna een schooljaar om… Tijd om onze zomervakantie plannen te delen! Net een nieuwe auto gekocht, het geld is op. Lees je mee?

Jarenlange droom

Als iemand me vraagt wat mijn grootste droom is, dan geef ik al jarenlang steevast hetzelfde antwoord. Ik zou dolgraag met mijn gezin van vijf een tripje naar de zon maken en dan wel naar Curaçao! Het is alweer 8 jaar geleden dat ik samen met Erik naar Curaçao en Aruba ging en sindsdien is het er niet opnieuw van gekomen. Niet zo vreemd, want waar we destijds maar met z’n tweeën waren, zijn we inmiddels met z’n vijven en dat maakt de reis al duurder. Ook zijn de prijzen sindsdien flink gestegen en is er nog een uitdaging, namelijk het glutenvrije dieet van Suus. Voorlopig blijven we nog even dromen, maar in deze blog deel ik graag wat onze zomervakantie plannen dan wél zijn dit jaar!

Nieuwe auto gekocht spaargeld op - Mama's Meisje blog

Het geld is op…

Dat het leven een stuk duurder is geworden, is waarschijnlijk niemand ontgaan. Voor ons geldt ook dat we strakker op onze budgetten zijn gaan zitten en dat sparen – naast de vaste bedragen die we maandelijks overmaken naar onze spaarrekeningen en digitale spaarpotjes – een stuk lastiger is geworden. De boodschappen zijn duurder geworden, dus er blijft minder vaak iets over uit dit potje en dat is ook vaker het geval voor andere budgetten. Tel daarbij op dat we sinds vorig jaar keihard hebben gespaard voor een nieuwe (tweedehands) auto en dat we die twee maanden geleden ook daadwerkelijk gekocht hebben. We zeggen weleens gekscherend ‘het geld is op’ als iemand vraagt naar onze zomervakantie plannen, maar de uitgave van de auto was een flinke en daar willen we eerst letterlijk en figuurlijk even van ‘bijtanken’. Ik ontspan echt niet als het saldo op de spaarrekening niet op minimale hoogte is, dat is de aard van het beestje! Het voelt niet verstandig om duizenden euro’s aan een zonvakantie in, ik noem maar wat, Italië uit te geven, dus dat doen we dan ook niet.

Onze zomervakantie plannen - Mama's Meisje blog

Op vakantie in eigen land

Laten we vooral niet vergeten dat ik vorige maand nog heerlijk flaneerde in Valencia met vriendinnen. Nee, ik heb absoluut niets te klagen en zie enorm uit naar onze zomervakantie plannen als gezin van vijf! Wij gaan, net als vorig jaar, lekker op vakantie in eigen land. We hebben geen huisje, camping of ander verblijf geboekt: we doen het budget! Wat een geluk dat we familie in Friesland hebben waar we een weekje welkom zijn. Mijn vader en stiefmoeder wonen daar en vinden het fantastisch dat we tijdens de zomervakantie bij ze logeren. Dat spaart al een heleboel geld uit, wat we dan weer op de spaarrekening kunnen zetten. We hebben wel een uitjesbudget gecreëerd waardoor we alsnog volop kunnen genieten. Friesland is een prachtige, kidsproof provincie waar van alles te zien en te beleven is. Zo gaan we lekker naar het strand, een dagje fietsen, een dagje varen, trakteren we mijn ouders op een hapje uit eten en komt er vast nog meer leuks op ons pad. Laten we duimen voor mooi weer! Voor de overige weken van de zomervakantie is ons motto ‘lage verwachtingen’. We moeten beiden ook gewoon werken dus laten het ritme niet helemaal los. Ik denk dat we op onze vrije dagen allemaal wel toe zijn aan rust, wel zien wat de dag brengt en met genoeg ruimte voor spontane plannen gaan wij ons echt niet vervelen. Maar eerst nog een dikke week aftellen…

Wat zijn jouw zomervakantie plannen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog