Het liefst pak ik morgen het vliegtuig om mijn gezin mee te nemen naar het mooie eiland in de Caribische Zee waar ik me oh zo thuis voel. Maar helaas: dat zit er dit jaar niet in! Wat onze vakantieplannen voor 2019 dan wel zijn? Ik vertel daar vandaag meer over. En ik ben heel benieuwd of jij tips hebt voor onze bestemming! Lees je mee?

Mijn grote droom

Mijn gezin, en dan vooral mijn kinderen, laten zien waar mama vroeger gewoond heeft en naar school ging… Het is mijn grote droom om nog eens met het hele spul naar Curaçao te gaan. En als we er dan toch zijn, gaan we ook een paar dagen naar Aruba. Niet alleen omdat dat ook een heel fijn eiland is om vakantie te vieren, maar omdat er óók nog een heleboel familie woont. Dit jaar gaat het helaas niet gebeuren, maar dromen mag altijd, toch? We hebben dit jaar verschillende vakantiebestemmingen overwogen en uiteindelijk een besluit genomen. Onze vakantieplannen voor 2019 zijn niet de meest spannende, maar hé: we maken prachtige herinneringen en daar gaat het om.

Onze vakantieplannen voor 2019 - Mama's Meisje blog

Niet naar het buitenland

Begin dit jaar surfde ik heel wat vakantiewebsites en aanbieders af. Zo’n tripje naar het buitenland, dat leek me wel wat. Ik zag ons gezin wel een weekje op Ibiza en vond daar zelfs een supertof hotel! Als het aan mij en mijn impulsieve bui lag, had ik gelijk geboekt, maar Erik trok me even back to reality. Laten we wel wezen: ook wij hebben nog steeds geen geldboom in de tuin. De afgelopen jaren waren er grote kostenposten zoals kindjes waarvoor van alles moest worden aangeschaft, nieuwe slaapkamers en een andere auto. Dit jaar staat de tuin op het programma en omdat zulke projecten altijd duurder uitvallen dan verwacht, besloten we toch niet met de kinderen naar het buitenland te gaan. Zelf zijn we in februari op stedentrip naar Kopenhagen geweest, een aanrader! Maar ook niet gratis natuurlijk ;) Daar komt nog bij dat het sinds een paar maanden weer goed gaat met Suus en we ons binnenshuis supergoed redden met het glutenvrije dieet. Maar hoe gaat dat dan op vakantie? Dat is best lastig en dus leek het ons beter om dat eerst eens te ervaren op eigen bodem.

Op vakantie in 2019 waar naartoe buitenland in eigen land - Mama's Meisje blog

Vakantieplannen: weekendjes weg

En dus gaan we in mei een weekend naar Ameland. Ben jij daar al eens geweest? Gooi tips op me, ik ben erg benieuwd wat er allemaal te doen is! We zijn eerder al op Texel geweest en vinden dat een hele kindvriendelijke bestemming. Zo kindvriendelijk, dat de kans groot is dat we daar dit jaar ook nog wel een weekend naartoe gaan. Weekendjes weg dus en dat is prima. Zo verdelen we onze mini vacays over een langere tijd en hebben we steeds weer iets leuks om naartoe te leven! In april gingen we een weekendje naar familie in Friesland en wát een geluk hadden we met het weer… Zulke weekendjes gaan ook nog vaker voorkomen dit jaar en alles bij elkaar opgeteld voelt het goed om het zo te doen. Wel las ik dat onder andere Italië én Spanje erg ‘glutenvriendelijk‘ zijn om naartoe te gaan op vakantie. Wie weet dat we daar volgend jaar wel belanden!

Ga jij dit jaar op vakantie? Hoe zien jouw vakantieplannen eruit? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1