Lang leve de speelhoek! Voor de kinderen in ieder geval wel en dat er zoveel in opgeborgen kan worden, daar werd ik vorige week even aan herinnerd. Het was weer tijd voor een rondje puinruimen en toen ik bekeek welk speelgoed we zelf hebben aangeschaft, kwam ik tot de conclusie dat dit voor 75% afkomstig is van de HEMA. Dit bracht me op een idee voor een blog en ik besloot onze HEMA speelgoed favorieten op een rijtje te zetten. Laat je inspireren!

HEMA speelgoed: onze favorieten!

Aangezien er ruimte gemaakt moest worden voor de komende decembermaand én de toestand in de speelhoek zich als ‘chaotisch’ liet omschrijven (geloof me, het is een understatement), besloot ik me op een rondje puinruimen te storten. Het merendeel van het speelgoed heeft een vaste plek in de la of kast, maar daar hebben mijn meiden natuurlijk geen boodschap aan. Tel daarbij los slingerende stickers, papieren en potloodslijpsel bij op en ik hoef je niet meer te vertellen. Tijdens het opruimen concludeerde ik dat van al het speelgoed dat wij zelf hebben aangeschaft, zo’n driekwart afkomstig is van de HEMA. De rest heb ik gekregen via de blog of is gekocht bij een andere winkel. Je ziet het: ik koop niet zoveel speelgoed. Je bent blogger of je bent het niet: ik kreeg direct inspiratie. Moet ik toch vaker doen, opruimen ;) Ik besloot het HEMA speelgoed te verzamelen en onze favorieten op een rijtje te zetten! Misschien spot je nog een leuk schoencadeautje, verjaardagspresentje of ander aardigheidje voor een leuke gelegenheid. Ik kan alvast verklappen dat het speelgoed bij HEMA gunstig geprijsd is en van goede kwaliteit. Kijk je mee? Oh, ik heb (helaas) geen aandelen en word ook niet betaald om dit te schrijven. Just saying!

HEMA speelgoed onze favorieten review ervaring beoordeling spelletjes knutselspullen houten - Mama's Meisje blog

Houten hengelspel

Een van onze eerste HEMA speelgoed aankopen was dit houten hengelspel voor het leuke prijsje van €5. We hebben het inmiddels zo’n 2 jaar in de kast liggen en het is een waar succes. Toen Suus een paar dagen bij opa en oma logeerde omdat deze mama ging bevallen, stopte ik het als klein cadeautje in haar tas. Ze was toen zo’n 20 maanden en had al snel door hoe het spelletje werkte. Er zitten 2 houten hengeltjes bij die zijn uitgerust met magneetjes. Tel daarbij de houten zeedieren met een magneetje op en je snapt: een boel plezier tijdens het vissen! Niene speelt er sinds een paar maanden ook mee en het is ook ideaal om mee te nemen tijdens vakanties of weekendjes weg. Tipje!

houten hengelspel - Mama's Meisje blog

Houten puzzels

Suus begon net met puzzelen toen ik op zoek ging naar puzzels met niet al teveel stukjes. En van hout, want dat is zo makkelijk te hanteren voor die kleintjes. Ik vond ze bij HEMA en kocht er destijds twee: een puzzel met 9 stukjes in safarithema (€4) en één met een prinses en zeemeermin (€6). De eerste trof ik online niet meer aan, maar er is wel een variant met een nieuwe safarilook! Inmiddels is Suus uitgekeken op deze puzzels, maar Niene zal er over een tijdje vast graag mee spelen!

Houten puzzels - Mama's Meisje blog

Kleuren en stempelen

Creatief bezig zijn, daar maak ik mijn peuter blij mee! Kleuren en stempelen behoren tot haar favoriet. Een tijdje geleden spotte ik het setje met vrolijke stempels via Instagram en besloot het gokje te wagen. Voor €3 heeft ze al heel wat stempelplezier gehad en ik vind dat ze lang meegaan, want we hebben ze al zeker een half jaar in huis en er wordt bijna dagelijks mee gespeeld. Er is trouwens ook een alfabetvariant verkrijgbaar voor dezelfde prijs. De potloden en het kleurboek met stickers kocht ik vanwege een weekendje weg. Inmiddels kleurt Niene met de potloden, want die zijn wat dikker en daardoor makkelijk voor dreumeshandjes. Daar zit trouwens een puntenslijper bij, zodat je deze dikke potloden (€4,50) weer van een vers puntje kunt voorzien :) Ze hebben hele leuke, variërende kleur- en stickerboeken bij HEMA voor prijsjes als €1, €1,50 en €2. De moeite waard om eens tussen te kijken!

HEMA speelgoed knutselen stempelen stempels potloden kleurboek - Mama's Meisje blog

Budgettip: babypop van HEMA

Maart 2018, ik was net bevallen van Niene en we wilden Suus graag een pop geven. Het zou haar eerste pop worden en ik wilde graag een zachte pop omdat ze zelf nog wat klein was. Ik schrok een beetje van de prijzen, totdat ik de tip kreeg om de babypop van HEMA te kopen. Aangezien ik nog in campingsmoking in het kraambed lag, stuurden we papa erop uit en die kwam terug met de pratende variant van de babypop. Aandachtspuntje dus, want deze laat goed van zich horen. Er is ook een niet-pratende variant (wel met andere kleertjes) voor dezelfde prijs: €10. Een echte budgettip dus! Aan jou de keus ;) Suus was er in ieder geval dolgelukkig mee want nu had ze haar eigen baby om een flesje te geven, luiers te verschonen en met momvoice tegen te praten!

Budgettip pratende babypop pop van HEMA - Mama's Meisje blog

HEMA houten speelgoed kassa

Naast een keukentje en bijbehorende spullen kon een kassa natuurlijk niet ontbreken. Op het verlanglijstje van Suus stond voor haar 3e verjaardag deze HEMA houten speelgoed kassa en ze kreeg ‘m ook nog! Eigenlijk hoort er een rolletje papier op te zitten, die was natuurlijk al snel op. Maar dat mag de pret niet drukken, want ook zonder papier hebben ze er hier thuis nog veel plezier van. Er zit zelfs een handscanner en een betaalkaart bij!

HEMA houten speelgoed kassa - Mama's Meisje blog

Houten rijgkralen

Nog zo’n tip die tevens vermeld stond op het verlanglijstje van Suus: houten rijgkralen. Dit is toch wel één van de HEMA speelgoed favorieten die ik écht kan aanraden. De pot bevat 70 houten rijgkralen en 4 koorden in verschillende kleuren. De kralen zijn mooi groot en daardoor makkelijk te hanteren, hebben verschillende vormen en kleuren en zorgen steeds opnieuw voor speelplezier. Het is nog goed voor de motoriek ook, dus wat wil een moeder nog meer? Ideaal: ik zet mijn peuter aan tafel met deze kralen en ze is er rustig een half uur zoet mee. En dat voor €8… Rennen naar HEMA!

HEMA speelgoed houten rijgkralen kralen van hout voor kinderen - Mama's Meisje blog

Heb jij ook HEMA speelgoed in huis? Welk speelgoed is de favoriet van jouw kindje(s)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1