Het is een van de grote beslissingen tijdens de zwangerschap: het vinden van het perfecte geboortekaartje. Net zoals jullie baby uniek is, wil je ook een uniek geboortekaartje. En toch wil je ook mee zijn met de laatste trends. Onze tip? Houd de trends in de gaten, maar ontwerp wel zelf je geboortekaartje. Zo ben je zeker dat je kaartje hip is, maar dat niemand anders hetzelfde zal hebben. Een paar eenvoudige tips maken jouw kaartje minstens zo eigenzinnig en uniek als je toekomstige kleine spruit! 

Raak geïnspireerd

Krijg je heel wat geboortekaartjes in de bus, houd dan zeker diegene die je zelf mooi vindt en kijk wat ze gemeenschappelijk hebben. Gebruiken ze allemaal veel kleur, of net niet? Staat er een afbeelding op, of enkel de naam bijvoorbeeld? Welk lettertype werd gebruikt? Welk papier? Ga natuurlijk niemand klakkeloos kopiëren, dat is niet erg sympathiek. Maar het kan zeker geen kwaad om inspiratie te vinden in andere kaartjes! 

Prachtige kaartjestrends

Ook in de (geboorte)kaartjeswereld zien we heel wat trends passeren. Het kaartje van jouw geboorte zal er wel heel erg anders uitzien dan wat je nu zal kiezen voor je baby! Daarom is het belangrijk ongeveer te weten wat op dit moment de trends zijn. Gelukkig kunnen we je daar een handje mee helpen! 

Op dit moment gaan de meeste moms & dads to be voor eenvoud. Geen overdreven tekeningen, geen frulletjes of toeters en bellen. Wat telt, is jullie baby. Daarom bestaat de voorkant vaak alleen uit de naam van jullie wondertje, in sierlijke letters of een hip strak lettertype. 

tips om kaartje te maken - Mama's Meisje blog

Die trend wordt vaak gecombineerd met een ander modefenomeen: luxe. Het ontwerp mag dan eenvoudig zijn, de materialen zijn dat zeker niet. Het kaartje wordt bijvoorbeeld op dikker papier gedrukt en de letters worden dieper in het papier gedrukt (de letterpress techniek), bijvoorbeeld in een prachtige gouddruk. 

Wat we tegenwoordig ook vaak zien, gewoon omdat het echt heel mooi is, zijn natuurlijke elementen. Vooral bij geboortekaartjes voor een meisje zien we vaak een eenvoudige bloementekening of een prachtig groene bladerkrans rond de naam. 

Welke tekst kies je?

Niet alleen de voorkant van je kaartje telt, ook de informatie op de achterzijde is belangrijk. Anders weten bewonderaars je kleintje nooit te vinden! Zorg dat alles wat er op staat ook echt nuttig is. Zo was het vroeger de gewoonte om het ziekenhuis en het kamernummer te vermelden. Maar dan moet je kaartje wel héél snel bij de ontvangers aankomen. Denk dus goed na of dit wel toegevoegde waarde heeft. 

Hetzelfde geldt voor de lengte en het gewicht van de baby. Voel je je er niet goed bij dat dit op het kaartje komt, of vind je dat zelf niet nodig? Laat het dan gerust weg. Niet alles wat ‘de gewoonte’ is, moet je zomaar volgen. Je geboortekaartje moet in de eerste plaats iets zijn waar je voor de rest van je leven met veel plezier naar terugkijkt! 

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Disclaimer: gastartikel // afbeelding