Je zou kunnen zeggen dat tv-kijken één van mijn hobby’s is. Ik plof namelijk graag op de bank voor een goede serie, documentaire of tv-programma! Niet alleen op de ‘gewone’ televisie, maar ook door online tv te kijken. Het is voor mij een me-time momentje en er zijn zoveel leuke films en programma’s te vinden: ik raak niet snel uitgekeken! Het brengt me zelfs regelmatig inspiratie voor nieuwe blogs, twee vliegen in één klap dus. Wij mochten NLZIET uitproberen en vandaag vertel ik op de blog wat onze ervaringen met deze dienst zijn. Lees je mee?

Online tv kijken

Online tv kijken: tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij. Kijken wat je wilt, wanneer je wilt en dus niet meer vast zitten aan de programmering op televisie: door online tv te kijken kun je gewoon zelf kiezen. En dat vinden we fijn! Dat is wel te zien aan de populariteit van verschillende aanbieders zoals Netflix en Videoland. Wij hebben zelf een abonnement op de eerstgenoemde en ik heb al heel wat series gebingd. Een tijdje geleden werd ik gevraagd om een, voor mij nieuwe, aanbieder van tv kijken ‘on demand’ uit te testen: NLZIET. Tot nu toe kende ik deze streamingsdienst nog niet, maar ik was erg nieuwsgierig! En dus keken we de afgelopen weken ook tv via NLZIET. Heel vervelend ;)

Ervaring met streamingsdienst online tv kijken via NLZIET review - Mama's Meisje blog

NLZIET: TV kijken via smarttv, pc, tablet of smartphone

Via NLZIET kijk je onbeperkt online televisie via je smarttv, pc, tablet of smartphone. Je kijkt programma’s, films en series van NPO, RTL en SBS plus alles wat te zien is via NPO Start Plus, RTLXL en KIJK. Deze zijn dus allemaal verzameld op één plek en zijn tot de duur van 1 jaar terug te kijken. Voor sommige programma’s is het ook mogelijk om vooruit te kijken. Als je de app start, kun je zelfs live televisie kijken. Bovenin verschijnt een strook met alle programma’s die op dit moment daadwerkelijk op tv zijn. Ook is door middel van een balk te zien hoe lang het programma al bezig is. Als je hierop klikt, kun je dus live verder kijken. Een abonnement kost €7,95 per maand, maar je kunt NLZIET ook eerst een maand uitproberen voor €0,01. Deze betaling wordt gevraagd ter controle van je bankgegevens. Een abonnement is iedere maand opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. Het is te gebruiken in heel Europa, wat erg handig is tijdens vakanties!

Gebruiksvriendelijkheid

Wij hebben de afgelopen maanden flink wat uurtjes tv gekeken, dus ik zal jullie meer vertellen over onze ervaring met NLZIET. Nadat ik een account aanmaakte, kon ik via mijn laptop de app op onze tv activeren. Ik kijk eigenlijk zelden via de tablet of mijn smartphone, maar het liefst gewoon op televisie. Na het starten van de app zie je in het beginscherm bovenin welke programma’s op dit moment live op tv zijn. Daaronder staan favorieten: deze kun je zelf selecteren. Zie je een leuke serie voorbij komen of ben je er eentje aan het kijken die je makkelijk wilt terugvinden, dan raad ik je aan om deze toe te voegen aan ‘mijn favorieten’. Vervolgens komt er een balk met recent bekeken programma’s, gevolgd door programma’s die je vooruit kunt kijken en aanbevolen programma’s. Maar er is meer: via het uitklapbare menu in de linker bovenhoek, kun je de tvgids openen. Stel, ik open de programmering van RTL4 voor vandaag. Ik zie dan aan de kleur van de balk welke uitzending ik al kan bekijken (witte balk) via NLZIET en welke niet (zwarte balk). Ook is er een zoekfunctie. Door hier enkele letters van de door jouw gezochte serie in te typen, komen de resultaten al snel naar boven. Tot zover is het overzichtelijk, maar bij het aanklikken en kijken van de serie van mijn keuze, struikel ik over het feit dat de volgende aflevering niet vanzelf start. Deze moet je handmatig aanklikken. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is dit nog een verbeterpuntje.

collage tv kijken films series Nederlandse programma's terugkijken on demand ervaring aanbieder - Mama's Meisje blog

Onze ervaring met NLZIET

Onze ervaring met NLZIET is over het algemeen positief te noemen. Zo ontdekte ik enkele weken geleden de serie ‘Chateau Meiland’, met de hilarische Martien. Wat een heerlijke persoonlijkheid, ik ga daar echt goed op! Jammer dat ik alleen de laatste uitzendingen van het eerste seizoen heb kunnen kijken. Maar via NLZIET heb ik toch het hele seizoen kunnen terugzien. Inmiddels is ook seizoen 2 begonnen, wat een grappige familie is het toch! En toen we na een bezoekje aan de Julianatoren zochten op de bijbehorende tv-serie van muizenduo Jul & Julia, was Suus erg blij! Qua aanbod is NLZIET perfect voor de Nederlandse tv-liefhebber. Je vindt er immers alles terug dat ook gewoon op tv is, maar kunt het in veel gevallen voor langere tijd terugvinden. Je hoeft geen ellenlange zoektochten meer te houden op internet, maar hebt alles overzichtelijk in één app staan. Ook zie je geen reclame, behalve bij de live televisie. Wat betreft vooruitkijken vind ik het aanbod nog beperkt. Zo kan ik van GTST maar vijf afleveringen vooruit kijken en staat ook Familie Kruys in het lijstje, maar het verdere aanbod gooit bij mij geen hoge ogen. Al met al staan er nog enkele series op mijn to watch list die ik graag terug wil zien, zoals o.a. de Luizenmoeder. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat er ook andere wegen zijn die naar Rome leiden en ik daar niet per se een apart abonnement voor zou afsluiten. Waarvoor NLZIET in mijn ogen wel heel handig is, is als alternatief voor een tv-abonnement. Als je een dsl- of glasvezelverbinding hebt, zou je kunnen overwegen om NLZIET te gebruiken in plaats van een andere, vaak duurdere provider.

Kijk jij al online televisie? En ken je NLZIET al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking: disclaimer