Het nieuwe jaar is alweer 17 dagen oud en ik heb mijn blogdoelen voor 2018 laatst met jullie gedeeld. Kort gezegd wil ik mijn netwerk uitbreiden en groter worden! De eerste stap die ik hiervoor zette, was het bestellen van mooie visitekaartjes en posters. Vandaag vertel ik jullie waarom ik hiervoor heb gekozen en natuurlijk hoe alles eruit ziet!

Mijn netwerk uitbreiden

Laat ik voorop stellen dat ik met bloggen ben begonnen om mijn ei kwijt te kunnen in een tijd waarin ik met lichamelijke klachten kampte door mijn zware eerste zwangerschap. Ik zat thuis, in de Ziektewet en kon niet veel op fysiek vlak. Daarom trok ik de stoute schoenen aan en begon mijn eigen blogpagina. Dat ik het bloggen zou volhouden, dat ik er zoveel plezier uit zou halen en dat ik überhaupt de inspiratie zou hebben om mijn blog op deze manier te laten groeien, dat had ik nooit verwacht. Nu ik eenmaal een koers ben ingeslagen waar ik erg tevreden over ben en waarin het erg goed gaat, wil ik de kans om mijn blog groter te laten groeien, met beide handen aanpakken. Maar het allerbelangrijkste is nog steeds dat ik er net zoveel plezier in blijf houden als ik nu doe. Toch zijn cijfertjes in de bloggerswereld steeds belangrijker en zodoende is het noodzakelijk om meer mensen te bereiken en daarmee meer bezoekers naar mijn blog te creëren. Alleen op die manier kan mijn blog groeien. Bloggen speelt zich voornamelijk online af: ik plaats immers iedere dag een nieuw artikel op mijn website en laat dit via mijn social media kanalen weten. Via Instagram (Stories) en Facebook plaats ik ook regelmatig persoonlijke updates en inmiddels heb ik op de deze twee kanalen al een flink aantal volgers. Het zijn maar getallen, maar voor opdrachtgevers betekenen die getallen alles. Om mijn netwerk uit te breiden besloot ik echter een stap te nemen die niets met de online wereld te maken heeft. De beste stap die ik in tijden nam en ik deel ‘m gewoon even met jullie. Lief hè?

SAM 4892

Het visitekaartje van Mama’s Meisje

Toen ik net begon met bloggen, maakte ik in een fotobewerkingsprogramma een logo. Als ik er nu op terugkijk, was het het woord logo niet eens waard, maar gelukkig zag ik het licht en ontwierp Ellen voor mij een prachtig nieuw logo waar ik nog steeds superblij mee ben. Eerst nam ik de website onder handen en daarna besloot ik om nieuwe visitekaartjes te ontwerpen. Aan de voorzijde plaatste ik het logo, met daaronder de URL naar mijn blog. Voor de achterkant had ik als eis dat het fris en licht moest zijn, niet teveel tekst mocht bevatten en dat de afbeeldingen de tekst zouden moeten ondersteunen. Ik besloot om drie afbeeldingen te kiezen die ik erg mooi bij elkaar vind passen en daar een soort ‘collage’ van te maken. In deze drie afbeeldingen wordt duidelijk dat het iets met ‘mama‘ en iets met ‘zwangerschap, kinderen‘ te maken heeft. Mijn quote ‘voor mama’s die het meisje in zichzelf niet vergeten‘ mocht natuurlijk niet ontbreken, die plaatste ik onder de titel Mama & Lifestyle Blog. Het doel van het visitekaartje is natuurlijk dat potentiële bezoekers mijn blog kunnen vinden. Daarom plaatste ik op de voorkant de URL en op de achterkant de social media kanalen van Mama’s Meisje.

 

SAM 4904 001

Twee varianten van het visitekaartje

Vervolgens besloot ik om een tweede versie van het visitekaartje te ontwerpen. De voorzijde bleef gelijk, maar aan de achterzijde plaatste ik een foto van mezelf, mijn naam, ‘functie‘ en, naast de social media kanalen, mijn e-mailadres. Dit kaartje gebruik ik voornamelijk tijdens events en in real life (al staan die momenteel op een zeer laag pitje), wanneer ik in gesprek ga met potentiële samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Tot nu toe is dit erg efficiënt gebleken. Zo netwerkte ik op We Are Pregnant en haalde daardoor een betaalde opdracht binnen. Erg fijn om te zien hoeveel effect zo’n kaartje kan hebben, naast het gesprek dat ik met deze partij had. Door mijn kaartje af te geven, herkennen mensen me van de foto en weten ze hoe ze me kunnen bereiken. Ik ben dus erg blij met de keuze voor twee versies van mijn visitekaartjes!

Mama’s Meisje promoten via posters en netwerken

Maar dit was niet het enige dat ik liet drukken. Ik ontwierp online een poster en bestelde er in eerste instantie een kleine oplage van. Deze posters hangen op plekken waar veel potentiële lezers komen. Ik geef natuurlijk niet alles weg maar je kunt waarschijnlijk zelf wel invullen op welke plekken veel mama’s met kinderen komen. Natuurlijk heb ik netjes contact opgenomen met de verschillende partijen en uitgelegd wat ik wil bereiken met de poster. Tot nu toe heb ik geen afwijzingen gehad: iedereen was erg enthousiast toen ik de poster kwam langs brengen en ook vonden ze het ontwerp fris en professioneel. Zo leuk om te horen! Daarnaast heb ik mijn visitekaartjes al aan verschillende organisaties toegestuurd en gebracht, die ze vervolgens hebben opgenomen in intake- en informatiepakketten die verstrekt worden aan mommy’s to be. Op deze manier vergroot ik mijn netwerk en probeer ik op een makkelijke manier meer vrouwen te bereiken die kennis kunnen maken met Mama’s Meisje.

SAM 4900

Wat vind jij van deze manier van ‘promotie’. En voor medebloggers: hoe vergroot jij je netwerk? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin