Is jouw tuin al klaar voor de zomer of is die oude tuinset wel aan vervanging toe? In deze blog deel ik 5 tips om rekening mee te houden als je nieuwe tuinmeubelen wilt aanschaffen.

Tuin zomerproof maken

We hebben de afgelopen weken al een heerlijk voorproefje gehad op de lente. De zon scheen volop en als aan het einde van deze maand ook de zomertijd begint, dan worden de dagen weer langer. Ik krijg daar altijd zoveel energie van! De verwachtingen voor aankomende zomer zijn hooggespannen na de regenachtige editie van vorig jaar. Ik heb in ieder geval goede hoop op heel veel mooie, zonnige dagen. Op zulke dagen zijn wij altijd veel in de tuin te vinden. Nadat de eerste zonnestralen zich lieten zien, begonnen we al voorzichtig met de tuin zomerproof maken. Wil je dit jaar nieuwe tuinmeubelen kopen? In deze blog deel ik 5 tips waar je op kunt letten voor de aanschaf!

Nieuwe tuinmeubelen kopen

Omdat we op een boerderij wonen, hebben we het geluk dat we een grote tuin hebben. Vanuit de woonkamer lopen we zo het terras op waar een grote tuintafel met stoelen staat. In de zomer zetten we de parasol op, maar de wens voor een overkapping op deze plek is er ook. Stiekem zou ik wel nieuwe tuinmeubelen willen kopen, want waar we nu plek hebben voor zes stoelen aan de tuintafel, zou ik graag zo’n grote tafel voor tien of twaalf personen in de tuin hebben. Dat straalt zoveel gezelligheid uit en is ideaal voor wanneer we visite krijgen. Iets anders dat op mijn wishlist staat, is een loungeplekje in de tuin. Ik wil stiekem al jaren een ligbed kopen, want in de zomer lees ik graag in de tuin terwijl de kinderen spelen. Zo kan ik enerzijds een oogje in het zeil houden en anderzijds lekker ontspannen. Een model zoals één van deze bruine ligbedden spreekt me aan: het lijkt me niet alleen heel comfortabel, maar het staat ook heel stijlvol in de tuin. Zo’n ligbed zou perfect zijn voor onder de overkapping: een schaduwrijke plek waar het goed toeven is op warme dagen.

Tips voor de aanschaf

Mijn ervaring is dat het soms even duurt voordat je weet welke nieuwe tuinmeubelen geschikt zijn voor jouw tuin. Deze 5 tips helpen je een beetje op weg in je overweging voordat je tot een aanschaf overgaat:

  • Ruimte: houd bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen niet alleen rekening met de beschikbare ruimte in de tuin, maar ook met ruimte voor eventuele opslag. Zijn er kussens die in de winter naar binnen moeten? Heb je genoeg ruimte om zo nodig tuinmeubels op te slaan?
  • Onderhoud: die prachtige houten tuinset staat misschien perfect onder de pergola in bloei, maar als je ze vóór ieder seizoen moet behandelen om de levensduur te verlengen, denk je er misschien anders over. Als je kiest voor meubels van materialen zoals rotan, kunststof of aluminium, dan heb je minder met onderhoud te maken en maak je het makkelijker schoon.
  • Stijl: welke stijl staat mooi in je tuin? Met nieuwe tuinmeubelen zet je een basis, dus het is goed om na te denken over welke sfeer je graag wilt creëren in de tuin. Misschien heb je wel inspiratie opgedaan tijdens een vakantie en geniet je dit jaar van een staycation in eigen tuin. Extra leuk om dan een mooie stijl te kiezen die past bij je wensen!
  • Comfortabel: niets is zo vervelend als willen ontspannen in de tuin en dan niet lekker kunnen zitten. Ga je op pad voor nieuwe tuinmeubelen, neem dan de tijd. Probeer verschillende modellen van het soort meubel dat je wilt aanschaffen, of dat nu een tuinstoel of een loungebank is. Het is zó belangrijk dat je comfortabel zit, dat weet je niet door 30 seconden op een stoel zitten.
  • Levensduur: Nederlandse zomers kunnen weerbarstig zijn: van zon tot regen en harde wind. Je nieuwe tuinmeubelen zullen daaraan blootgesteld worden, dus is het verstandig om rekening te houden met de materiaalkeuze. Zonde als je na enkele jaren je dure aanschaf al moet vervangen door roest of verkleuring.

Als je eenmaal nieuwe tuinmeubelen hebt aangeschaft, dan hoop ik dat je er heerlijk van kunt genieten deze zomer!

Waar let jij op bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Betaald partnerschap met Wehkamp: disclaimer