Doelen stellen en ze vervolgens op mijn to-do list zetten onder het motto: ‘komt wel!’. Dat gaan we dit jaar dus even anders doen en daarom gooi ik er op deze eerste dag van het nieuwe jaar gelijk een verandering in. Op Mama’s Meisje verschijnt vanaf dit jaar een nieuwe rubriek en daar vertel ik je graag meer over!

Blogdoelen voor 2018

Een nieuw jaar, dus nieuwe focus en daarmee ook nieuwe doelen. Zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van de blog stelde ik een lijstje met doelen op voor 2018. Zoals je in het uitgebreide jaaroverzicht kon lezen, ben ik van mening dat ik vorig jaar niet voldoende mijn eigen ‘motto‘ heb uitgedragen op Mama’s Meisje. “Welk motto?“, hoor ik je denken… Dit is ‘m:

Mama’s Meisje is dé mama- en lifestyle blog voor Mama’s die het Meisje in zichzelf niet vergeten

Dat klinkt heel wijs en krachtig, maar als founder van Mama’s Meisje zou ik de aangewezen persoon moeten zijn om dit in praktijk te brengen. Dat is er het afgelopen half jaar nogal bij ingeschoten en daar ben ik klaar mee. Ik cijferde mezelf het afgelopen half jaar makkelijk weg en zou wat meer aan mezelf mogen denken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en dus heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen die me niet alleen gaat helpen, maar hopelijk ook een inspiratiebron gaat zijn voor mama’s die, net als ik, wat meer tijd aan zichzelf zouden mogen besteden!

Terugblik 2017 Mamas Meisje

Vergeet jezelf niet!

Ik schreef er al eerder over en vroeg toen aan mezelf, maar ook aan jullie: besteden jullie genoeg tijd aan jezelf? Hoe zit het met de balans tussen Mamatijd vs. Meisjestijd? In de categorie ‘Mamatijd‘ valt voor mij: alle zorg rondom je kindjes, het gezin en het huishouden. Sommige vrouwen noemen me-time ‘mamatijd’, maar in mijn ogen is het anders. Want juist die me-time moet het moment zijn waarop je even geen mama bent. Daarom noem ik het ‘Meisjestijd‘: tijd voor jezelf, wanneer je even geen mama hoeft te zijn en dus aandacht besteed aan het meisje in jezelf. Een oplaadmomentje, een genietmomentje of de boel eens de boel laten omdat jij op dat moment gewoon ontspanning nodig hebt.

13

Nieuwe rubriek: Meisjestijd!

Om mezelf een schop onder de kont te geven, bedacht ik een nieuwe rubriek: Meisjestijd! In deze rubriek blik ik op de eerste dag van de nieuwe maand terug op wat ik afgelopen maand aan ‘Meisjestijd’ heb gedaan. Op 1 februari verschijnt dus het eerste artikel uit deze nieuwe serie, waarin ik vertel wat ik in de maand januari allemaal heb ondernomen om het meisje in mijzelf niet te verliezen. Dat kan van alles zijn! Ik heb al een aantal leuke dingen op de planning staan, waarover ik nog niets verklap natuurlijk… Dit is niet alleen een steuntje in de rug voor mezelf, ik zou het erg leuk vinden om ook van jullie te horen wat jullie in die maand ondernomen hebben aan me-time!

Zie het als een soort challenge! Doe jij mee? Ga jij in 2018 ook meer aan het meisje in jezelf denken en dus meer ‘Meisjestijd’ inplannen? Ik ben erg benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin