De afgelopen jaren waren de baby- en kinderkamers prioriteit nummer één. Nu ons gezin compleet is en er op dat front voorlopig geen projectjes gepland staan, kriebelde het bij mij om de woonkamer te veranderen. We kregen nieuw behang in de woonkamer en ik laat het resultaat graag aan je zien!

Veranderingen in het interieur

De afgelopen jaren hebben we wat veranderingen in het interieur betreft zéker niet stilgezeten. Toen we bijna zes jaar geleden in ons huis gingen samenwonen, hadden we net een gigantische verbouwing achter de rug. Bijna alles is gesloopt en opnieuw opgebouwd: alleen de muren bleven staan en de keuken is hetzelfde gebleven. De begane grond was toen zo goed als af en toen ik eind 2015 zwanger werd van Suus, gingen we verder met de bovenverdieping. In de loop van de jaren kwam de grote tuinverbouwing daarbij, maar ín huis zijn we wat verbouwingen betreft vooral bezig geweest met de babykamer en de kinderkamers. Nu ons gezin compleet is en er voorlopig geen slaapkamers meer gerestyled hoeven te worden, kriebelde het bij mij om in onze leefruimtes aan de slag te gaan. Geen grote dingen, maar stapsgewijs een aantal nieuwe meubels en accessoires, zodat het sfeertje weer anders is. We begonnen met de speelhoek en daarna kregen we nieuw behang in de woonkamer!

de oude situatie - Mama's Meisje blog

Behang woonkamer landelijk

Eerlijk is eerlijk: op het vorige behang in de woonkamer (te zien op de foto hierboven) was ik niet per se uitgekeken. We waren ook helemaal niet van plan om dit te vervangen, totdat ik een mailtje in mijn inbox kreeg met de vraag of ik een nieuw behang wilde uitkiezen uit de collectie van Photowall. Vorig jaar heb ik bij het inrichten van de babykamer ook met dit prachtige merk samengewerkt: het behang op de muur achter de commode komt ook uit hun collectie. Daarom was ik meteen enthousiast en ging ik op zoek naar het perfecte landelijke behang. Onze inrichting is namelijk licht, met houten details en meubels en een warme sfeer. Tot nu toe combineerde ik dit met olijfgroen als accentkleur, maar ik ben een beetje uitgekeken op die kleur. Ik wil meer aardetinten en enkele zwarte (industriële) accenten in huis. Het was dus een criterium voor het nieuwe behang dat dit goed met elkaar te combineren zou zijn. Een tijdje heb ik getwijfeld of ik een betonlook behang wilde, maar ik vond het toch nèt iets te stoer. Ik besloot voor een motief te gaan in wit met goudkleurige lijnen die een wand vol bloemen vormen. Het behang heet Rose – Winter Garden en het is niet alleen in wit verkrijgbaar, maar ook in okergeel, roze, grijs en een terrakleur. De kleur is niet helemaal wit, neigt wat naar gebroken wit maar dit matcht perfect met de muurverf die op de andere wanden zit, met de vloer én met het behang boven de schouw.

Photowall ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

accessoires in wit hout en aardetinten terra - Mama's Meisje blog

Photowall ervaring

Het bestellen van het behang gaat enorm makkelijk: meet de muur nauwkeurig op, tel hier aan alle zijden 6 tot 10 centimeter bij op en kies uit twee kwaliteiten. Ik besloot voor de premiumkwaliteit te gaan, omdat onze hond op een kleedje bij die wand ligt. Het premium behang is kraswerend en bestand tegen schoonmaakmiddelen. Nu was ik niet van plan om de muur flink te gaan boenen, maar stel dát de hond er een vlekje op maakt, dan kan ik het afnemen met een licht vochtige doek. Dat vind ik een prettig idee! Verder reflecteert het behang niet en is het extra mat afgewerkt.

Behang woonkamer landelijk - Mama's Meisje blog

Een hele andere sfeer

En dus was ik als een kind zo blij dat het nieuwe behang in de woonkamer zo’n verandering geeft. We hebben niets aan de andere muren gedaan en het kleurt allemaal perfect bij elkaar. Doordat het nieuwe behang licht is, lijkt de woonkamer ineens nog groter en is de lichtinval mooier. De box heb ik nu bij de bank gezet, maar zoals ik laatst al in mijn stories deelde vind ik het een grote sta in de weg. Toch is het met drie kindjes enorm handig, dus voorlopig gaat die box nog nergens heen. Ik hang alleen wel echt de vlag uit als ik dat ding straks kwijt ben, haha! Op de plek waar de box stond heb ik nu een grote bananenplant neergezet. Deze staat in een mand die ik bij Jysk scoorde. Ook heb ik de kussens een update gegeven: ik scoorde een terrakleurig kussen bij Jysk en nieuwe kussenhoezen bij H&M (antraciet) en Shein (langwerpig). De hoezen met de alpaca’s had ik al en combineren nog steeds leuk. Op het witte buikkastje staan nu zwarte lijsten met posters in roze tinten. Deze wil ik nog vervangen voor andere exemplaren, al ben ik er nog niet uit welke kleuren ik dan mooi vind. En als de box straks weg is, heb ik als woonwens om nog een mooie kast in de woonkamer te zetten. Op den duur willen we ook wel een andere bank en een hippere salontafel. Maar dat zijn allemaal plannen voor de lange termijn: voor nu ben ik enorm blij met deze veranderingen en het mooie behang!

Photowall kortingscode

Van Photowall mag ik een kortingscode met je delen. Code ‘mamasmeisje25‘ geeft 25% korting op ieder product in de webshop en is geldig tot en met 25 augustus 2021.

Welke stijl heb jij in de woonkamer? En wat vind je van deze mini-metamorfose? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer