Op zoek naar inspiratie voor een avondje tv kijken? Ik maakte een lijstje met Netflix tips 2022: deze 9 series en films wil ik zéker kijken! Lees je mee?

Ultieme me-time: Netflix series bingen

Vol verwachting startte ik anderhalve week geleden met het nieuwe seizoen van Emily in Paris. Nou, je knippert een keer met je ogen en je mag weer aftellen naar een nieuw seizoen! Ik had die tien afleveringen er namelijk supersnel doorheen, want voor mij is Netflix series bingen toch wel de ultieme me-time. Heerlijk onder een dekentje op de bank, kopje thee erbij, iets lekkers on the side en relaxen maar! Sinds 2015 hebben we Netflix en inmiddels heb ik al heel wat films en series gekeken. Via social media en de nieuwsbrief komen er altijd nieuwe ideeën voorbij en dus besloot ik mijn lijstje met Netflix tips 2022 met jullie te delen. Het zijn films en series die ik aan ‘mijn lijst’ heb toegevoegd zodat ik, zoals nu aan het einde van Emily in Paris, even kan bladeren tussen de opties en weer met iets nieuws kan starten. Scheelt weer urenlang door Netflix scrollen!

Netflix tips 2022 deze 9 series en films wil ik zéker kijken! - Mama's Meisje blog

Netflix serie Below Deck

Reality series: yes please! Schreef ik een paar weken geleden al over Selling Tampa, ontdekte ik nu weer een nieuw pareltje: de Netflix serie Below Deck! In deze serie zien we de crew van een luxe jacht dat wordt afgehuurd door allerlei verschillende klanten. Deze crewleden varen van bestemming naar bestemming, meestal zeer zonnig en met azuurblauw water, dus dat is al één punt waar ik errrrg blij van word. Omdat de boot verschillende gasten ontvangt, is iedere aflevering weer anders. Van wilde vriendinnengroepen tot een rijke familie: klant is koning en het is hard werken om aan de hoge eisen te voldoen. Waar mensen samenwerken en op elkaars lip zitten, ontstaat drama en dat is nu precies waarom ik deze serie aan mijn Netflix tips 2022 lijstje heb toegevoegd: kom maar door! Er zijn maar liefst 9 seizoenen van deze serie gemaakt, ze staan alleen nog niet allemaal op Netflix. Vergelijkbare series zijn Million Dollar Beach House en The Real Housewives, extra tipje mijnerzijds :)

Kitz

De nieuwe Duitse Netflix serie Kitz speelt zich af in de Alpen, in wintersportgebied Kitzbühel om precies te zijn. Het is vooral een populaire bestemming voor jongeren en daar gaat het verhaal ook over. De populaire én rijke influencer Vanessa viert samen met een heleboel vrienden en vriendinnen feest op oudjaarsavond. Serveerster Lisi heeft als doel om dichter bij Vanessa te komen, maar niet om van haar fame te profiteren. Nee, Lisi is vorig jaar haar tweelingbroer Josef verloren door een ongeluk, al denkt Lisi dat hier een andere verklaring achter zit. Zij vermoedt dat Vanessa betrokken is bij de dood van Josef en gaat op onderzoek uit. Er staat nu 1 seizoen van Kitz op Netflix, bestaande uit 6 afleveringen van ongeveer drie kwartier. Ik ben erg benieuwd!

Good on paper

In Good on paper geeft Andrea haar carrière als stand-up comedian jarenlang voorrang op haar liefdesleven. Als ze in het vliegtuig naast Dennis komt te zitten, lijkt hij op papier de ware… Betrouwbare look, een goede opleiding genoten, geld, hij zegt precies de goede dingen: kan niet beter zou je zeggen! De twee krijgen een relatie, maar gaandeweg vallen Andrea steeds meer dingen op die niet kloppen. Samen met een vriendin bedenkt ze een plan om de waarheid te achterhalen. Deze film valt onder de categorie ‘comedy’ en duurt anderhalf uur. Ik heb ‘m op mijn Netflix tips 2022 lijstje gezet nadat ik ‘m kreeg voorgesteld in een nieuwsbrief. Normaal gesproken ben ik meer van de series, maar ik ben nieuwsgierig naar dit verhaal.

Young Royals

Sinds we Netflix hebben, heb ik al wat series gekeken over koninklijke of rijke families: The Crown, Reign, Downton Abbey… Ik vind het altijd mega interessant, naast dat het lekker wegkijkt en ik fact check dan ieder wissewasje tijd het kijken. Macht der gewoonte zullen we maar zeggen! Daarom kon Young Royals, van Zweedse makelijk, niet uit mijn Netflix tips 2022 lijstje ontbreken. Prins Wilhelm raakt bij opstootjes betrokken, drinkt regelmatig een glaasje teveel en misdraagt zich tijdens het uitgaan. Daarom wordt hij naar een chique internaat gestuurd en dat zien we dus allemaal in deze serie.

Summertime

Ale en Summer zijn totaal het tegenovergestelde van elkaar maar voelen zich tóch tot elkaar aangetrokken. Summertime zag ik al vaker voorbij komen in mijn voorgestelde series, maar nu heb ik ‘m toch eindelijk op mijn Netflix tips 2022 lijstje gezet. De serie gaat over twee jongeren die verliefd worden tijdens een vakantie aan de Italiaanse kust. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Federico Moccia en er staan 2 seizoenen op Netflix van ieder 8 afleveringen.

Luna Park

Nu we toch in Italië zijn, kunnen we meteen overschakelen naar Luna Park. Deze Netflix serie speelt zich af in het Rome van de jaren ’60 en gaat over een jonge vrouw die in het circus is opgegroeid. Ze ontdekt onverwachts dat ze tot twee totaal verschillende werelden behoort, dat ze een zus heeft en dat ze bij de geboorte zijn gescheiden. Ze leven nu totaal tegenovergestelde levens en dat is wat mij deed besloten om deze serie toe te voegen aan ‘mijn lijst’. Ik ben zó benieuwd naar dit verhaal en de trailer laat daarnaast prachtige beelden van Rome zien!

L’Agence

Had ik al gezegd dat ik dol ben op reality series? Na Selling Tampa en natúúrlijk Selling Sunset ben ik erachter gekomen dat de makelaardij en dure huizen nooit vervelen als het in een serie gegoten wordt. Dat moeten ze in Frankrijk ook gedacht hebben, want in L’Agence wordt de familie Kretz gevolgd: een makelaarsfamilie die gespecialiseerd is in zeldzame, dure en luxe woningen. Genoeg ingrediënten voor een serie die prima past op het lijstje met Netflix tips 2022!

Manifest

Op Instagram zag ik de afgelopen tijd de één na de ander die begonnen is met de Netflix serie Manifest. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid, want als zoveel mensen ernaar kijken, dan kan het alleen maar goed zijn. Deze serie gaat over de passagiers van vlucht Montego Air 282 van  Jamaica naar New York. Onderweg krijgen ze te maken met korte, hevige turbulentie maar daar lijkt het bij te blijven. Als ze op de plaats van bestemming aankomen, blijkt echter dat ze ruim vijf jaar onder de radar verdwenen en in die periode dood gewaand zijn. Het leven van de achterblijvers heeft natuurlijk niet stilgestaan en daarnaast hebben verschillende passagiers last van stemmen en visioenen. Om heel eerlijk te zijn zou ik dit genre normaliter niet uitkiezen, maar door de positieve reacties geef ik ‘m het voordeel van de twijfel. Er staan twee seizoenen, in totaal 29 afleveringen (ongeveer drie kwartier) op Netflix.

Brazen

Van de makers van Virgin River‘… Say no more, want ik ben dól op Virgin River dus ik geef de nieuwe Netflix film Brazen graag een kans. En als ik de omschrijving moet geloven, is deze film van een heel ander kaliber dan Virgin River: Brazen is een thriller. Mét Alyssa Milano, dat is ook geen onbekend gezicht dus ik dook in het verhaal. Deze serie gaat over Grace, werkzaam als schrijfster en misdaaddeskundige. Als haar vervreemde zus haar hulp nodig heeft, haast ze zich naar Washington, naar haar ouderlijk huis. Haar zus wordt vermoord en dan komt haar dubbelleven als webcamgirl aan het licht. Grace raakt betrokken bij de zaak en negeert alle waarschuwingen. De film duurt anderhalf uur.

Op deze Netflix serie wacht ik met smart:

Allemaal leuk en aardig, zo’n lijstje met Netflix tips 2022, maar de Netflix serie waar ik het allermeest op zit te wachten is natuurlijk seizoen 6 van Peaky Blinders. Naar verwachting verschijnt deze in februari op BBC en hopelijk niet veel later op Netflix zelf. Er is ons ook nog een film beloofd, maar de opnames daarvan starten begin 2023. Nog even geduld dus en in de tussentijd beginnen met één van bovenstaande pareltjes!

Welke van deze Netflix tips 2022 heb jij al gezien? En heb je nog meer serie tips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog