Een paar weken geleden ontdekte ik een geweldige nieuwe Netflix tip: Les Combattantes! In deze blog vertel ik waarom deze serie een must-see is én deel ik welke serie je hierna zou moeten kijken… Lees maar mee!

Netflix serie tip

Wekenlang passeerde hier de ene verkoudheid na het andere griepje de revue. Waar ik normaal gesproken al de Sjaak ben zodra het eerste kind begint te snotteren, bleef het nu wat langer op zich wachten. Maar ook ik kon er niet onderuit: na ons bezoekje aan Tierpark Nordhorn wist ik niet hoe gauw ik bij thuiskomst onder een warme deken moest gaan liggen. Na een paar dagen bibberen en zweten van de koorts leek ik me iets beter te voelen, maar na een paar uurtjes op de bank stortte ik weer in. Nee, dit was écht een old skool griep en in de dagen erna lag ik voor pampus in bed of op de bank, slap als een vaatdoek. Maar het verveelt wel, dus pakte ik mijn tablet erbij om – tussen de dutjes door – een beetje te kunnen Netflixen. Ik was weer toe aan een nieuwe serie en scrolde door de aanbevolen films en series. Dat resulteerde in een geweldige Netflix tip: Les Combattantes. In de blog vertel ik waarom je deze écht niet mag overslaan!

Netflix tip Les Combattantes is een must-see! - Mama's Meisje blog

Waar gaat Les Combattantes over?

De Netflix tip Les Combattantes speelt zich af in Frankrijk, tijdens de Eerste Wereldoorlog. Omdat het overgrote deel van de mannen naar het front gestuurd wordt, moeten de vrouwen ervoor zorgen dat ’thuis’ alles doorgaat. In de serie volgen we vier vrouwen wiens paden elkaar kruisen in het begin van de oorlog. Deze vier vrouwen hebben ieder hun eigen verhaal: Marguerite is prostituee, maar lijkt ook te spioneren. Suzanne is een jonge verpleegster die wordt gezocht voor ‘moord’: ze is op de vlucht nadat een abortus verkeerd afliep. Agnès is een non: de moeder-overste van het klooster dat na het uitbreken van de oorlog dient als militair ziekenhuis. Caroline’s echtgenoot is naar het front gegaan en daarom staat zij ineens aan het roer van de auto-fabriek. De serie begint meteen op volle toeren met een heleboel gebeurtenissen en gedurende de afleveringen wordt steeds duidelijker welke geheimen en welk verleden de vier vrouwen bij zich dragen.

Waar je deze serie écht moet kijken

Vanaf de eerste aflevering van Les Combattantes was ik geboeid, want het gaat meteen heftig van start. Daardoor zat ik ook gelijk goed in het verhaal en was ik heel nieuwsgierig naar hoe het zich verder zou ontwikkelen. Deze serie vertelt het verhaal echt vanuit het perspectief van de achtergebleven vrouwen die moeten roeien met de riemen die ze hebben, terwijl de mannen als kanonnenvoer naar het front worden gestuurd. Doordat de personages zo verschillend zijn, is de serie naar mijn mening heel veelzijdig en blijft het constant spannend: je wilt gewoon weten hoe dit afloopt! Ook qua kwaliteit van de beelden, de omgeving en de kostuums lijken kosten noch moeite gespaard. Ik maak even de vergelijking met de prachtige kwaliteit van BBC series zoals Downton Abbey en Call the Midwife: deze Netflix tip Les Combattantes is dan wel van Franse makelij, maar stelt op dat gebied absoluut niet teleur! Een oorlogsdrama, maar meer dan dat: een bingewaardige serie die zich afspeelt in een prachtige omgeving in het begin van 1900, met vier powervrouwen in de hoofdrol die je gaandeweg steeds beter leert kennen. Les Combattantes is een miniserie die bestaat uit 8 afleveringen van elk een klein uur. En heb je ‘m afgestreept? Volgende geleerden móét je Le Bazar de la Charité dan echt gezien hebben, zeker omdat het van dezelfde makers afkomstig is met deels dezelfde cast! Die staat nog op mijn lijstje, maar ik ben er erg benieuwd naar!

Heb jij deze Netflix tip: Les Combattantes al gezien? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog