Op zoek naar nieuwe Netflix inspiratie? Ik maakte een lijstje met films en series die ik de komende tijd wil zien, zoals Bridgerton! Lees je mee?

Netflix date night

Hoewel ik in een hele drukke periode zit, vind ik het heerlijk om ’s avonds met een kop thee en een dekentje op de bank te ploffen en televisie te kijken. Dat is voor mij ontspanning en een manier om even bij te komen van de dag. Ik deelde in oktober al eens een lijstje met series die uitermate geschikt zijn bij winterse, donkere dagen maar dat zijn vooral series die Erik niet zo leuk vindt. Voor Sweet Magnolia of Emily in Paris loopt hij niet echt warm, haha. Aangezien we momenteel de deur niet uitgaan, houden we regelmatig een Netflix date night. Kaarsjes aan, lekkere hapjes op tafel en een film of serie kijken die op Netflix staat. Ik was dus op zoek naar nieuwe inspiratie én er verschenen toevallig ook nog allemaal nieuwe dingen die ik niet wil missen. Daarom vertel ik vandaag over Bridgerton en andere films en series die op mijn lijstje staan!

Bridgerton

Via Instagram zag ik bij iemand anders de serie Bridgerton voorbij komen. Deze serie zou ook een klein vleugje Downton Abbey gehalte hebben en dat was een serie die ik superleuk vond om te kijken. Bridgerton is gebaseerd op de succesvolle romans van Julia Quinn en gaat over acht hechte broers en zussen die op zoek zijn naar liefde en geluk binnen de Londense high society. Het geheel speelt zich af in het begin van de 19e eeuw en dat is te zien aan de outfits én locaties. Zoals het een goed kostuumdrama betaamt, beloofd er ook in deze serie een heleboel spannends te gebeuren. Volgens het AD is Bridgerton net Downton Abbey, maar dan mét seks. Staat genoteerd!

Netflix Bridgerton en andere series & films die op mijn lijstje staan - Mama's Meisje blog

Lupin

Via mail kreeg ik een notificatie dat er een nieuwe serie op Netflix zou verschijnen: Lupin. Ik lees eigenlijk alleen maar positieve recensies over deze serie dus hij staat op de planning om zo snel mogelijk te kijken. Samen, want deze serie past ook wel in Erik’s straatje. Lupin gaat over de galante dief Assane Diop, wiens vader in de gevangenis zit. Zijn vader werkte als vrachtwagenchauffeur voor een rijke familie en als er op een dag een dure ketting verdwijnt, krijgt hij daar de schuld van. Assane probeert, geïnspireerd door meesterdief Arsène Lupin, zijn vader te wreken. Ik las dat deze serie zich mag aansluiten in het lijstje met toppers zoals La Casa de Papel. Dat beloofd dus veel goeds!

The Queen’s Gambit

Door naar de volgende topper: The Queen’s Gambit. Deze serie speelt zich af in de jaren ’50 en gaat over Beth Harmon, een meisje dat in een weeshuis woont en haar moeder heeft zien sterven na een frontale botsing. In de kelder van de conciërge raakt ze in de ban van schaken en al gauw blijkt zij een bijzonder talent te hebben. Als vrouw werkt ze zich in een mannenwereld omhoog en wil de beste schaker ter wereld worden. Wederom las ik alleen maar positieve reviews en schijnt deze serie verslavend te zijn. Ik ga ‘m dus kijken als ik er de tijd voor heb om de afleveringen vlot achter elkaar te kunnen zien!

Hjem Til Jul

Dat het om een Scandinavische serie gaat, zal je bij het lezen van de titel niet verbazen. Hjem Til Jul (als iemand weet hoe je dit uitspreekt, ik ben erg benieuwd) betekent ‘Home for Christmas’ en gaat over de eeuwige vrijgezel Johanne. Ze is het zat om commentaar te krijgen over haar relatiestatus en gaat 24 dagen lang op zoek naar een vriendje dat ze met kerst kan meenemen. Inmiddels staan er 2 seizoenen van deze serie online en ik kreeg ‘m als tip via Netflix nadat ik een andere serie uit had gekeken. Ik las dat Hjem Til Jul voorspelbaar is, maar wel leuk en grappig. Een lekkere wegkijkserie dus, voor met een dekentje op de bank :)

Netflix date night tips - Mama's Meisje blog

The Mule

Laatst hebben we op zaterdagavond de film The Mule gekeken. Hierin speelt Clint Eastwood de oude leliekweker Earl Stone. Hij is eenzaam, stelde de verkeerde prioriteiten en zit in de financiële problemen. Daarom accepteert hij een baantje als koerier. In eerste instantie heeft hij helemaal niet in de gaten dat hij een belangrijke schakel is in een Mexicaans drugskartel en dat roept een bepaalde sympathie op. Hij verdient steeds meer geld en geeft dat uit aan mooie dingen: een nieuwe auto, de kosten voor een feestje van zijn kleindochter en sponsoring van de lokale veteranenclub. Qua film is The Mule geen hoogvlieger, maar prima vermaak om in je Netflix lijst op te slaan.

Pieces of a women

Ondanks dat het verliezen van een kind met geen woorden te beschrijven is en ongelooflijk verdrietig is, heerst er nog steeds een taboe op. De makers van de film Pieces of a Woman ervaarden dit zelf en willen nu het taboe doorbreken. In de film die sinds kort op Netflix staat, zien we niet alleen het schrijnende verhaal van de miskraam, maar ook de verwerking ervan. Martha (gespeeld door Vanessa Kirby die je misschien kent van haar rol als Margaret in The Crown) gaat na de hartverscheurende gebeurtenis al snel weer aan het werk en wil haar dochter aan de wetenschap schenken. Haar moeder wil echter wraak op de vroedvrouw en spant samen met Martha’s man Sean een rechtzaak aan. Dit alles brengt heftige emoties met zich mee en daarmee is deze film erg aangrijpend volgens de recensies die ik gelezen heb.

Welke serie of film uit dit lijstje ga jij kijken of heb je al gezien? En heb je nog meer tips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1