Nesteldrang: dat heb je toch alleen tijdens de zwangerschap? Ik heb duidelijk nog last van de naweeën hiervan, want sinds een paar maanden heb ik het helemaal gehad met mijn inrichting… Ik wil het allemaal anders! Vandaag vertel ik wat ik al heb veranderd en laat ik zien welke items ik nog op het oog heb! Kijk je mee?

Landelijke inrichting

Ruim vier jaar geleden zaten we nog volop in de verbouwing van ons huis en naderden we de fase waarin ik los mocht gaan op onze inrichting. Alle sloop- en opbouwwerkzaamheden konden me vanaf dat moment gestolen worden, dat vond ik helemaal niks aan. Laat mij maar windowshoppen, inspiratie opdoen en keuzes maken op het gebied van verf, behang en meubels, want dat vind ik zó leuk om te doen! Onze verbouwing heeft in totaal bijna anderhalf jaar geduurd en je kunt je voorstellen hoe vaak ik in gedachten het hele huis al had ingericht. Een ding was zeker: ik wilde gaan voor een landelijke inrichting. We wonen natuurlijk buitenaf, maar ik was ook ernstig gecharmeerd van de combinaties die op dat moment behoorlijk upcoming waren in woonland: wit met houten details. En zo geschiedde: onze landelijke, tikkeltje romantische inrichting werd een feit. Maar dat was vier jaar geleden ;)

Interieur thuiswerken thuiswerkplek werkplek bureau kantoor thuis huis - Mama's Meisje blog

Ik houd van veranderen

Hoewel ik regelmatige veranderingen in mijn personal life niet zo juichend verwelkom, word ik ontzettend blij van het veranderen van mijn interieur. Ik neem dus graag een paar keer per jaar mijn hele accessoirecollectie op de schop en ga alles opnieuw decoreren. Tot het einde van de zwangerschap gaf me dit naderhand een voldaan gevoel, maar sinds Niene geboren is, ben ik mijn inrichting helemaal zat. Via Instagram Stories heb ik jullie laatst de make-over van onze hal al laten zien: een project waar ik erg trots op ben! Maar ook de meubels in keuken en woonkamer staan op de nominatie om verandert te worden. Ik ben sinds een half jaar enorm gecharmeerd van de industriële woonstijl. Denk aan metaal in combinatie met hout, een iets robuustere versie van meubels en accessoires en een tikkeltje Scandinavische invloed: yes, please! In de zomermaanden richtte ik een werkplek in voor de start van mijn tweede eigen bedrijf en daardoor moesten we schuiven met meubels. Vanaf dat moment ben ik om me heen gaan kijken naar een nieuwe kast. Nu staat er namelijk nog een dressoir in de gang en dat vind ik geen ideale plek. Het dressoir is eigenlijk te groot voor die plek en deze wil ik nog een gang verder neerzetten (groot huis, dus meerdere gangen). Op de plek waar nu het dressoir staat, wil ik een mooie kast en ik zette op een rijtje welke ik mooi vind!

collage locker kast bakkerskast hal gang entree make-over - Mama's Meisje blog

Een industriële kast

Een mooie kast in industriële look, het liefst met een combinatie van metaal en hout én voorzien van voldoende opbergplek: dat zijn mijn wensen wat betreft een nieuwe kast voor in de gang. Om inspiratie op te doen, begon ik mijn zoektocht tussen deze kasten. Een aantal kasten sluit heel goed aan bij mijn wensen, dus ik maakte een top 4. Zo vind ik de indeling van de kast links erg praktisch: er is voldoende opbergruimte maar er zijn ook wat open vakjes zodat ik er fotolijsten en dergelijke in kan zetten. Wel vind ik de kleur iets minder stoer. De langwerpige kast heeft twee lades, maar ik zou er bijvoorbeeld manden of dozen in kunnen zetten om meer opbergruimte te creëren. Ook spotte ik een wandkast met zwart metaal in combinatie met mokka- en walnootkleurige hout look. Deze vind ik supermooi, maar zal het ook bij de rest van mijn inrichting passen? De laatste kast is mijn favoriet: robuust, in eikenkleur, met metalen handgrepen, voldoende bergruimte én een gedeelte waarin ik decoratie kan zetten. Met die inrichting van mij komt het wel goed!

kast kasten woonkamer studeerkamer keuken wandkast boekenkast opbergruimte Woonexpress - Mama's Meisje blog

Ik ben erg benieuwd naar jouw favoriet: welke kast zou jij kiezen? En van welke woonstijl word jij enthousiast? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.