Negen maanden geleden werd ik mama. Suus is vandaag precies negen maanden en dat betekend dat ze nu net zo lang uit de buik is als dat ze in de buik zat. Volg je ‘m nog? Tijd voor een update!

Negen maanden vliegen voorbij. En met de maanden die voorbij vliegen, groeit ons meisje als kool. Tijdens de zwangerschap en met kraambezoek zeiden veel mensen: ‘geniet, want voor je het weet zijn ze groot‘. Jaja, denk je dan, ik weet het wel. Maar het gaat écht snel! Soms lijkt het of ik even met mijn ogen knipper en je hebt alweer iets nieuws geleerd. Maar met jouw groei komen ook steeds meer leuke momenten! En dat maakt mij een hele trotse mama.

Zo keken Erik en ik vorige week naar foto’s van toen Suus net geboren was. Ik bedoel: ons kind is nog maar negen maanden en we zijn al half vergeten hoe ze eruit zag toen ze net geboren was. Hoe gaat dat als je kind straks vier, twaalf of zesentwintig is? Toen ze in doeken gewikkeld bij me neer werd gelegd, nam ik mijzelf voor om die blik, geur en dat moment NOOIT te vergeten. En ik weet nog precies hoe dat was! Maar er zijn ook heel veel momenten bijgekomen.

Suus is een eigenwijs dametje met een eigen wil. Een makkelijk dametje ook: waarom zou je zelf doen, wat een ander ook voor je kan doen? Dus ligt ze op haar buik en wil ze terug op haar rug, dan zet ze het op een schreeuwen. Help, wie komt mij omdraaien? Eerst trapte deze mama daar nog in, maar inmiddels laat ik ons varken gewoon krijsen en dus draait ze na haar operagezang zelf op haar rug. Als ik vervolgens langsloop, kijkt ze me verontwaardigd aan.

Tijgeren, dat kan ze al heel goed. Ze schuifelt door de woonkamer en niets is meer veilig. Zitten, dat oefenen we nog. Er zijn al twee tandjes door en er komen er nog meer aan! Doorslapen doet ze al een paar maanden (afkloppen!) en het eten gaat ook goed. Zelfs nu ik weer werk, gaat het helemaal super. Ik ben dus een tevreden mama :)

Lieve Suus, over drie maanden word je alweer één jaar! De cakesmash is geboekt, mama doet al ideeën op voor een leuk thema. We gaan er een mooi verjaardagsfeestje van maken. Maar zo ver is het nog lang niet, want eerst gaan we drie maanden van jouw laatste maandjes als baby genieten en staan er allemaal leuke dingen te gebeuren met z’n drieën! Blijf nog maar even klein…

Liefs Karin