“De zon!” of “buiten is donker!”, roept Suus bijna dagelijks. Grappig om te zien hoeveel ze daar al bij stil staat, maar begrippen als lente, zomer, herfst en winter zijn nog iets te moeilijk voor haar. Ilse en haar meiden ontvingen van Deltas een tof speel- en stickerboek over de natuur en de seizoenen. Ze vertellen er vandaag alles over én we mogen er ook eentje weggeven! Doe jij mee?

Seizoenen

Lente, zomer, herfst en winter, warm of koud, dikke kleding of dunne kleding; bij ons in Nederland is het één nogal met het ander verbonden. Voor ons nogal vanzelfsprekend, voor je kindje weer een deur naar een nieuwe wereld. Vanaf een jaar of 4 weet een kind vaak wel dat je bij warm weer een t-shirt en een korte broek aan kunt en bij koud weer komen de mutsen en de wanten weer tevoorschijn maar dan is het natuurlijk ook reuzeleuk om te weten hoe we die verschillende seizoenen noemen en wat nou ook al weer bij welk seizoen hoort.

Deltas Speel- en stickerboek de natuur en de seizoenen review recensie 1 - Mama's Meisje blog

Leuk en leerzaam boek

In Deltas ‘Speel- en stickerboek: de natuur en de seizoenen’ leert je kind door middel van tekenen, kleuren, observeren en logisch nadenken de verschillende seizoenen kennen. Is het nou koud in de winter of was dat toch in de zomer? Wanneer vallen de blaadjes ook alweer van de bomen en wanneer komen er juist weer nieuwe blaadjes? Door verschillende kleine opdrachten wordt je kind gestimuleerd bewust na te denken bij de verschillende seizoenen en de weertypes die daarbij horen. Ondertussen worden ook de meer algemene dingen zoals kleuren, letters en vormen behandeld. Een leuk en leerzaam boek voor kinderen die graag buiten zijn en interesse tonen in dat wat moeder natuur zoal te bieden heeft. Stickers plakken is sowieso een leuke activiteit voor de kleintjes!

Deltas stickerboek leerzaam de natuur en de seizoenen review recensie 2 - Mama's Meisje blog

‘Speel- en stickerboek: de natuur en de seizoenen’ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044753615) is verkrijgbaar voor €12,95 bij de boekhandel.

WIN: Speel- en stickerboek: de natuur en de seizoenen van Deltas

Niet alleen Ilse en haar meiden werden verblijd met dit mooie verhalenboek. We mogen ook één lezer blij maken met een exemplaar van ‘Speel- en stickerboek, de natuur en de seizoenen‘.  Wil je kans maken op dit leerzame boek? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op dit speel- en stickerboek
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 24 april 2019. De winnaar krijgt uiterlijk 28 april bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.