Een paar weken geleden ontving ik een pakketje met producten van Natural Birthing Company. Omdat ik momenteel zwanger ben van mijn tweede kindje, ben ik erg benieuwd naar de werking hiervan. Vandaag vertel ik meer over wat ik ontving en waarom het kan helpen rondom de bevalling en het geven van borstvoeding.

Bevallen en borstvoeden: niet zonder ongemakken

Het krijgen van een kindje en het geven van borstvoeding: vele vrouwen zullen beamen dat dit een hele bijzondere periode in je leven is. Zo bijzonder dat jouw lijf een kindje gedragen heeft en dat wil voeden (als dit mogelijk is), maar helaas gaat dit meestal niet zonder de nodige ongemakken. Vroedvrouw en moeder Jane weet als geen anders wat vrouwen te verduren krijgen tijdens en vlak na hun zwangerschap. Daarom besloot zij Natural Birthing Company te startten en ontwikkelde een lijn met natuurlijke producten die steun bieden tijden zwangerschap, geboorte en het leven als een nieuwe moeder.

SAM 4250 001

Ik mocht drie van deze producten ontvangen en hoewel ik ze nog niet getest heb (ik ben nu 21 weken zwanger), wil ik wel al vertellen waar deze producten voor bedoeld zijn! Misschien kan ik op deze manier de mama’s (to be) die mij voorgaan van enkele tips voorzien.

Down Below

Massageolie om het perineum mee in te smeren en hiermee de huid elastisch houden, een betere voorbereiding op de geboorte kan ik me niet indenken. De Down Below perineal massage oils (€19,95) bestaat uit veilige samenstelling van plantenoliën, is 100% natuurlijk en parfumvrij.

SAM 4260

De olie kun je vanaf de 34e week van de zwangerschap gebruiken en is bedoeld om de kans op een knip of uitscheuren tijdens de bevalling te verkleinen. Door de huid elastisch te houden, zal deze beter in staat zijn mee te rekken tijdens de geboorte. Ingrediënten: een mix van teunisbloemolie, rozenbottelolie, zonnebloemolie, abrikozenolie en calendula speciaal ontwikkeld voor perineale massage.

Pure Bliss

Hoewel ik bij Suus ben bevallen met een keizersnede en dus niet kan meepraten over schade ‘down under‘, was ik erg blij om te lezen dat de Pure Bliss Soothing Postnatal Compress Solution (€19,95) voor vele toepassingen bedoeld is. Deze oplossing kan veilig en direct na de geboorte gebruikt worden op hechtingen, scheuren, wond na een keizersnede, aambeien of voor overige klachten in de intieme zone.

SAM 4259

Om het product te gebruiken dien je 1 á 2 pipetjes van Pure Bliss aan een kom koud water toe te voegen. Drenk een schone doek in deze verdunning, wring deze uit en leg hem voor 30 minuten op de gevoelige delen. Gedurende deze tijd kun je de doek steeds opnieuw nat maken en uitwringen en weer opnieuw aanbrengen. Ingrediënten: een mix van hypericum en calendula speciaal ontwikkeld om te koelen, verzachten en pijn te verlichten na de bevalling.

Bosom Buddies

Eerder vertelde ik al eens over mijn zeer kortdurende borstvoedingsavontuur: ik stopte al na vier dagen omdat de melkproductie totaal niet op gang kwam. Deze keer hoop ik een herkansing te krijgen en misschien gaan de Bosom Buddies Breastfeeding Oils (€19,95) me hier wel in ondersteunen.

SAM 4252

Ooh! is voor zware en volle borsten en stuwing. Aah! is voor een lage melkproductie en Ouch! kun je gebruiken bij pijnlijke tepels. Ook deze oliën worden verdund in water (2-3 druppels in een kom water, warm of koud naar keuze), waarna je twee doekjes in de oplossing drenkt, deze uitwringt en deze gedurende 30 minuten op je borsten legt. Voor de volgende voeding moeten je borsten wel schoongemaakt worden, zodat je kindje niets binnenkrijgt.

Deze producten zijn o.a. verkrijgbaar bij Etos. 

Ik ben erg blij dat ik deze producten mocht ontvangen en ben zeker van plan ze te gebruiken rondom mijn bevalling en het (hopelijk!) geven van borstvoeding. Het geeft me een prettig gevoel dat deze producten natuurlijk zijn, vooral omdat je lijf in zo’n kwetsbare staat is. Over een tijdje zal ik dus een review schrijven over mijn ervaringen met deze producten.

Kende jij de producten van Natural Birthing Company al? Heb je ze misschien zelf gebruikt? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin