Op de travel wishlist: een reis naar Amerika met kinderen! In deze blog deel ik tips voor een geslaagd avontuur. Lees maar mee!

Verre bestemming als gezin

Voordat we kinderen kregen, leek de wereld qua reizen veel meer aan onze voeten te liggen dan nu. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar op dat moment hadden we niemand om rekening mee te houden, behalve elkaar. We konden gaan waar we wilden, of dat nou bij wijze van spreken een hotel aan de Belgische kust of een uren durende vlucht naar de Antillen was. Ik ben het categorie ouder dat het ontzettend spannend vind om met kinderen een lange reis te maken. Toen wij vorig jaar in de auto stapten naar onze eerste verre bestemming als gezin, was dat enorm buiten mijn comfort zone. De trip ging naar Denemarken en we waren uren langer onderweg dan verwacht, maar we kwamen er en het verliep allemaal meer dan prima. Het wakkerde mijn reislust weer aan en deed me nadenken over andere verre bestemmingen als gezin. Zo staat er nog iets op mijn wishlist waarvan ik hoop het ooit waarheid te mogen maken: een reis naar Amerika met kinderen. In deze blog deel ik alvast tips voor een geslaagd avontuur!

Naar Amerika met kinderen tips voor een geslaagd avontuur - Mama's Meisje blog

Met kinderen naar Amerika

Als ik denk aan Amerika, dan denk ik vooral aan hoe gróót en veelzijdig dit prachtige land is. Dat brengt meteen een heleboel keuzemogelijkheden – of als je niet zo goed bent in keuzes: moeilijkheden – met zich mee. Via Instagram volgde ik enkele maanden geleden de Amerika reis van blogger Fleur van Mama’s Liefste en dat was ontzettend leuk om te zien. Zij ging samen met haar man en kinderen naar Amerika in onder andere San Francisco, Los Angeles, Miami en Florida en het zag er geweldig uit. Ook een vriendin van mij is in Amerika geweest en het smaakte naar meer. De eerste tip die je overal terugleest is vooral om keuzes te maken en niet teveel te willen. De tijd die je er doorbrengt is maar beperkt en dan kun je beter optimaal genieten van wat je wél kunt zien, dan met haastige spoed focussen op wat je niet in je programma kunt proppen. Ons land en de afstanden hier zijn niet te vergelijken met de afstanden en het landschap daar. Alles willen zien is onmogelijk, dus verdiep je in de verschillende opties en ga met elkaar om tafel. Wij zouden dit geweldig vinden om te doen met de kinderen als ze in de puberleeftijd zijn, dan hebben ze zelf ook inspraak en kunnen ze aangeven wat ze aanspreekt. Met kleinere kinderen maak je toch eerder zelf die keuzes als ouder, afgaande op wat voor reis je voor ogen hebt. Ook denk ik dat ze zich deze reis dan beter kunnen herinneren op latere leeftijd en dat vind ik een fijne gedachte. Het is toch een hele investering en dan is het wel zo fijn als ze het bewust meemaken.

Visum voor Amerika regelen

Mocht je al reisplannen aan het maken zijn, dan is het verstandig om tijdig een visum voor Amerika te regelen. Zoals je misschien wel weet, heb je voor Amerika een ESTA nodig. De afkorting ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’ en is een veiligheidssysteem van U.S. Costums & Border Protection om ongewenste reizigers te weren. Het is dus niets meer en niets minder dan een digitale reistoestemming, maar wel een hele belangrijke: zonder ESTA wordt je tegengehouden bij het inchecken of boarden. Ook kinderen hebben een eigen ESTA nodig. Het is geen fysiek document, je hoeft het dus niet te laten zien, maar op basis van je paspoortnummer wordt gecontroleerd of je dit in je bezit hebt. Als je de ESTA voor Amerika hebt aangevraagd en het wordt goedgekeurd, is het gedurende twee jaar geldig. Tijdens deze termijn mag je Amerika een onbeperkt aantal keer bezoeken, maar ieder bezoek mag maximaal 90 dagen duren. Iets om rekening mee te houden dus als je naar Amerika met kinderen gaat voor een langdurige rondreis. Duurt jullie reis langer dan 90 dagen? Dan moet je een visum aanvragen in plaats van een ESTA.

Tips voor je Amerika reis:

De vakantie begint naar mijn beleving al met de voorpret: het regelen en uitzoeken van dingen rondom je bestemming. Ga je naar Amerika met kinderen? Dan heb je heel wat te doen, maar het gaat het allemaal zó waard zijn! Dromen worden steeds concreter, jullie reis krijgt steeds meer vorm en dan is het moment daar: het budget is bepaald, de keuze voor het te bezoeken gebied ligt in grote lijnen vast en je kunt je gaan oriënteren op vliegtickets en verblijfopties! Vergeet vooral niet om die ESTA aan te vragen: aangezien het toch twee jaar geldig is, kun je dit op tijd doen. Wanneer je een ESTA aanvraagt, beoordeelt U.S. Costums & Border Protection of je een veiligheidsrisico vormt. Zo niet, dan wordt je aanvraag goedgekeurd en weet je zeker dat je een ticket kunt gaan boeken. Als je met kinderen naar Amerika gaat, kun je gemakkelijk in een formulier voor heel je gezin een groepsaanvraag indienen. Toestemming binnen? Dan kan het echte feest beginnen! Check vooral de website van Rijksoverheid nog over reizen met kinderen, dan ben je supergoed voorbereid. Speuren naar betaalbare tickets, surfen naar hotspots en bezienswaardigheden die jullie niet willen overslaan en op basis daarvan een route uitstippelen. Ga je voor een reeks familiehotels of bivakkeer je in een luxe camper? Hoe ziet jullie reisschema eruit en denk je er ook aan om soms een rustdagje in te plannen? Als je goed zoekt, lees je heel wat ervaringen van andere ouders die met hun kinderen naar Amerika zijn geweest en daar haal je heel veel nuttige tips uit. Wij sparen nog wat jaartjes door, maar het lijkt mij geweldig om deze reis te maken met z’n vijven.

Ben jij weleens naar Amerika met kinderen geweest? Ik lees graag je ervaringen en tips in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

disclaimer