Een tweede meisje op komst! Het grootste vraagstuk wat we daarmee moeten beantwoorden is: hoe gaat ze heten? Daarvoor heb ik jullie hulp nodig, want: naam gezocht!

Een naam voor ons tweede kindje

Vond ik het bij baby no.1 al een uitdaging om een naam te kiezen, bij no.2 is het een ware challenge! Toen ik ongeveer 15 weken zwanger was van Suus, kwam er op mijn toenmalige werk een geboortekaartje binnen van een meisje dat Suus heette. Ik vond het gelijk een leuke naam en besloot ‘m ’s avonds ook aan Erik te vertellen. Erik was ook meteen enthousiast en riep: ‘ja, die is leuk!‘. Daarna zijn er nog wel enkele opties de revue gepasseerd maar we kwamen toch steeds weer terug bij de naam Suus. De rest is bekend ;)

Hulp gezocht: we hebben een naam nodig!

Maar hoe open alles nog ligt als je de naam van je eerste kindje kiest, zo ‘gebonden‘ zit je bij kindje nummer twee. Want zeg nou zelf, een grote zus Suus en een kleine zus Felicia (ik noem maar een random naam), dat is toch geen combi? Natuurlijk, onze kinderen worden later groot en gaan dan hun eigen weg. Maar toch vind ik het wel leuk als er enige connectie in de namen zit, dat ze gewoon mooi bij elkaar passen. We hebben al wat lijstjes doorgenomen en we kunnen gewoon niets vinden waarvan we weer denken: ‘ja, die is leuk!‘. Dus hebben we hulp nodig…

IMG 7251

Moekekoek: luchtig en behapbaar

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik op Facebook de pagina van Moekekoek tegen. De illustraties spraken me gelijk aan: ze vertellen grappige anekdotes en situaties over zwangerschap en het moederschap. Herkenbaar, met een knipoog en een fijne dosis humor! Ook zag ik op hun Instagramfeed al heel veel nameninspiratie voorbij komen! Naast hun vrolijke social media hebben ze een leuke webshop met posters en kaarten. Vooral de beloningskaarten vind ik super bedacht: een kaart voor je zoon of dochter wanneer hij of zij op het potje kan, het bord leeg eet of in zijn of haar eigen bed slaapt! Enthousiasme alom dus en ik besloot over te gaan tot actie. In mijn zoektocht naar dé naam trok ik de stoute schoenen aan en stuurde een berichtje naar Loes en Elke (de creatieve geesten achter Moekekoek). Speciaal voor Mama’s Meisje maakten zij deze illustratie:

IMG 7252

 

Vind je ‘m niet geweldig? Rest mij niets anders dan een beroep te doen op nog meer creatieve geesten! Weet jij één of meerdere leuke meisjesnamen die goed bij Suus passen? Je kunt je reactie achterlaten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter! Je dagelijkse dosis Moekekoek blijven zien? Vergeet dan zeker niet om de Facebook- en Instagrampagina van Moekekoek te liken! Dankjewel!

Liefs Karin