Moederschap, af en toe is het een ingewikkeld ding. Tijdens een ouderwetse spelletjesavond bedacht ik me: wat als moederschap een bordspel was? Ben je klaar voor een potje ‘Motherpoly’? Ik leg je de spelregels uit, maar we weten allemaal dat je die voor Jan met de korte achternaam opstelt. Lees je mee?

Een potje ‘Motherpoly’

Tijdens oud&nieuw hadden we een ouderwetse spelletjesavond inclusief hapjes en drankjes. Dat moet ik vaker doen, want ineens schoot er een briljant idee door mijn hoofd. Wat als moederschap een bordspel was? Ik vertel je alles over het moederschap in een bordspel. Ben je klaar voor een potje ‘Motherpoly‘?  Ik leg je de spelregels uit, al is het risico groot dat de overige leden van het gezin hier weinig op uit doen. Ik waarschuw je van te voren: hoe verder je in dit moederschapsspel komt, hoe zwaarder het wordt… ;) Klaar? Spelen maar!

Dobbelstenen als Moederschap een bordspel was - Mama's Meisje blog

Kinderbijslag en wijn

Als speler van Motherpoly ontvangt iedere mama een startkapitaal, genaamd kinderbijslag. Kinderbijslag, je kijkt er altijd reikhalzend naar uit, maar het is alweer op voordat je met je ogen knippert. Je hebt het hard nodig tijdens dit spel! Je kiest een pion en dan begint het spel. Normaal gesproken ontvang je geld bij het passeren van ‘start‘, maar in dit geval doe je een rondje wijn in voor de hele momsquad. Dat is verplicht en geloof me, je zult het nodig hebben…

Verlaat het toilet zonder te plassen

Ik kan er ontzettend naar uitkijken om even een momentje voor mezelf te hebben, maar sinds mijn oudste geen middagslaapje meer doet, is het gedaan met de rust. Word je bij de random editie van dit bordspel gewoon drie rondes opgesloten in de gevangenis (yes, please!), bij Motherpoly weet je zeker dat je geen rust hebt als je naar het toilet wordt gestuurd. Aangezien er altijd één of meer minderjarigen op de deur staan te bonken en te informeren of jij al ‘plassen cee‘ doet, mag je ook bij Motherpoly snel je broek weer ophijsen en doorgaan met het spel. Verlaat het toilet zonder te plassen, dus…

Motherpoly bordspel voor moeders als moederschap spel was - Mama's Meisje blog

Consultatiebureau

Op vier centrale plekken op het bord mag je je melden op het consultatiebureau. Geef jij die kleine nou serieus een boterham met hagelslag en Yoki drink? Strafpunten! Alleen appels, water en droog brood zijn toegestaan. Maar als slimme speler weet jij al lang dat je de waarheid een beetje mooier moet brengen dan die eigenlijk is, dus kom je hier glansrijk door de controles. Daarvoor zou je op zich al een rondje wijn verdienen, maar daar worden de consultatiebureau mevrouwen weer niet zo blij van. Deze bewaren we dus maar voor ‘start‘.

Luiers en melkpoeder

Iedere zijde van het Motherpoly speelbord bevat winkels in diverse categorieën. Ga jij voor low budget Zeeman en Lidl of koop jij liever kleding bij Tommy Hilfiger en boodschappen bij de traiteur of groentejuwelier? Waar zijn de luiers in de aanbieding? Is er nog voldoende melkpoeder in huis en groeit zoonlief weer eens uit zijn schoenen? Je moet slim inzetten en alles altijd up to date bijhouden. Sla snel je slag, want zodra het startschot klinkt, zijn de beste aanbiedingen het snelst uitverkocht. Aan jou de verantwoordelijkheid om alles als een havik in de gaten te houden en je centjes (lees: kinderbijslag) verstandig te besteden.

Als moederschap een bordspel was achter het behang plakken - Mama's Meisje blog

Uitslaapkaart & #momlifesaver

Dan gaan we over tot het laatste, meest zeldzame gedeelte van Motherpoly. De Uitslaapkaart! Deze kaart is maar héél af en toe, in slechts zéér beperkte oplage beschikbaar en wordt meestal ingepikt door plotseling opdoemende mannelijke spelers. Zo jammer, maar nobody said Motherpoly was easy. En dus heb je het er maar mee te doen. Maar gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel. Er is een laatste speelkaart die voor een heleboel opluchting en rust kan zorgen: de #momlifesaver. Trek je deze kaart, dan wandel je naar het grote magazijn van #momlifesaver, waar een grote voorraad behang ligt. Kun je er naar hartenlust achter plakken wie je maar wilt…

Heb jij al zin in een potje Motherpoly of sla je liever over? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence