Mislukte sneeuwmannetjes, een gat in de panty van je dochter of een lekke band voor vertrek. Zo’n kerstfeest op school, opvang of peuterspeelzaal kan wat stress met zich meebrengen, maar het valt allemaal in het niet bij wat mij overkwam. Ken je die mop van die kerstpicknick van morgenavond? Die was vorige week… Deze loedermoeder vergat de kerstpicknick en trekt het boetekleed aan… Lees maar mee!

Kerstpicknick op het kinderdagverblijf

Afgelopen zomer, toen het 38 graden was en kerst nog far, far away leek, kreeg ik een nieuwsbrief van de opvang waar mijn dochter naartoe gaat. Onderin stond netjes vermeld: “zet alvast in de agenda! Kerstpicknick!“. Natuuuurlijk deed ik dat niet en de maanden verstreken, mijn to do list werd langer en ik dacht helemaal niet meer aan kerst. Tot vorige week…

Hapjes voor het kerstfeest

Normaal gesproken worden de hapjes voor het kerstfeest geregeld door de opvang. Aangezien onze oudste dochter coeliakie heeft, stelde ik voor om zelf een bordje met hapjes mee te nemen. Ook zou ik aanwezig zijn bij het kerstfeest, zodat ik haar in de gaten kon houden en ze alleen haar eigen glutenvrije hapjes zou eten. Dit bespraken we in oktober en vervolgens heb ik het idee in mijn hoofd geprent dat het kerstfeest op de laatste vrijdag voor de vakantie zou plaatsvinden. Als mama het eenmaal zeker weet, dan voelt ze écht geen noodzaak om nog eens dubbel te checken. Oké, leerpuntje voor volgend jaar, want dan gaat deze mama het dus wél nog een keer checken. En nog een keer en nog een keer.

Kerstpicknick vergeten kerstfeest loedermoeder school opvang peuterspeelzaal - Mama's Meisje blog

Nee toch?!

Vorige week gingen we spontaan een weekendje weg en was ik al aan het bedenken welke hapjes ik voor mijn dochter zou maken. Knakworstjes in glutenvrij bladerdeeg, stukjes kaas, plakjes komkommer en cupcakes van amandelmeel met blauwe bessen. Braaf deed ik deze week alle boodschappen en vanavond wilde ik dan aan de slag gaan zodat het allemaal in kannen en kruiken was. Maar toen bedacht yours truly dat ze toch even wilde checken hoe laat de kerstpicknick zou beginnen. Ik opende mijn mailbox en zocht het mailtje met de uitnodiging op. Even scrollen, zoeken, lezen… Wacht even… Nog eens lezen… 14 december? Nee toch?! Welke datum is het vandaag? Wacht… Ik heb toch niet het mailtje van vorig jaar aangeklikt? Nog eens aanklikken en lezen… 14 december… K-U-T!

De nominatie voor Loedermoeder van het jaar gaat naar…

Tja, die mop van die kerstpicknick van morgenavond? Die was dus vorige week… Hoe. Dan? Schaamteloos vergeten en niet dubbel gecheckt. Medemoeders, ook al leken jouw kerstboomlollies op ontplofte egels, schroeide je het haar van je dochter naar de gallemiezen met de stijltang of keek je iets te diep in het glühweinglaasje ten overstaan van het voltallige personeel, incluis alle ouders en leerlingen van de school waar je zoon op zit: het is peanuts want hé, je was in ieder geval AANWEZIG. Mijn carrière als loedermoeder is echt fenomenaal van start gegaan. Die ene moeder uit de klassenapp die er ’s morgens om 08:10 uur achterkomt dat er vandaag een schoolfoto wordt gemaakt? That’s me! Sportdag zonder sportkleding? I’m your girl! Waarschijnlijk ga ik het tijdperk van alcoholbevattende kerstborrels niet meer mee maken en misschien is dat maar goed ook. Merry Christmas!

Oké, zeg me dat ik niet de enige moeder ben die dé happening van het jaar is vergeten… Laat je reactie achter in de comments of op Instagram of Facebook!

liefs karin 1