Af en toe zie ik een tag voorbij komen die ik leuk vind om in te vullen! Deze keer kwam ik op de blog van Shirley (Mommyhood) een Mooie Mama-dingen Tag tegen. Ik vulde ‘m in!

Het eerste wat je dacht toen je je kindje voor het eerst vasthield:

Wow! Hoi meisje, dus jij zat al die tijd in mijn buik? Er schoot van alles door mijn hoofd, het was allemaal heel onwerkelijk maar tegelijkertijd viel er van alles op zijn plek. Bijzonder!

Het mooiste eerste moment samen:

Toen Suus uit mijn buik werd gehaald (keizersnede) en de gynaecoloog haar even over het gordijntje liet zien, werd ze eerst meegenomen voor een snelle check. Toen dat goed was, kwamen de verpleegkundige en Erik samen met Suus weer even bij mij, ze legden haar bij mij neer en ze deed voor het eerst haar ogen open toen ze mijn stem hoorde. Dat was het mooiste eerste moment samen!

068

Het eerste moment als ouders:

Suus is om 01:06 geboren en we moesten nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. De eerste nacht was dus vrij kort, maar Erik mocht gelukkig bij ons blijven slapen. Al hebben we dat niet echt gedaan: ik was vol adrenaline en ook helemaal betoverd door dat kindje in het bedje naast mij, ons kindje. Ze maakte allerlei geluidjes en daardoor heb ik geen oog dichtgedaan, wat ik trouwens helemaal niet erg vond want ik kon toch niet slapen. Het was een soort aardverschuiving: het leek als een soort droom waaruit ik weer wakker zou worden en we vonden het beide heel onwerkelijk om nu papa en mama te zijn.

De mooie dagelijkse dingen:

Onze knuffelmomentjes, als ze zich op haar buik draait en mij heel trots aankijkt, als ze haar hapjes krijgt en heel trots haar mond opendoet en me aankijkt zo van ‘ik kan het wel‘! Het leukste vind ik als ze gaat schaterlachen, als we haar bijvoorbeeld kietelen, vliegtuigje doen of als een paard met haar op de arm door de woonkamer galopperen :D Dat vind ze helemaal geweldig en dan heeft ze heel veel plezier! En ik geniet er mega van als ze in de box ligt te spelen en te kletsen, wanneer ze niet doorheeft dat wij ernaar luisteren en zich volledig concentreert op haar Pip-knuffel of rammelaar. Om daarna, moe van het spelen, in slaap te vallen.

IMG 1679

Het mooiste om te doen samen:

Erop uit gaan! Een boswandeling, samen naar het dorp, op visite bij vrienden of familie. Maar samen uitslapen en wakker worden in het grote bed is ook fijn. En het heerlijkst vind ik als we een lazy sunday hebben. Joggingpakkendag, dus allemaal in onze campingsmoking op de bank, chillmodus aan, veel knuffelen met Suus, samen spelen op de grond met al het speelgoed en samen tv kijken. Komt niet zo heel vaak voor maar zijn wel de leukste daagjes ;)

Onze mooiste vakantie als gezin:

We zijn nog niet als gezin op vakantie geweest! In mei staat ons eerste weekendje weg gepland en in september onze eerste echte vakantie: een week weg! Heb er al heel veel zin in, we gaan beide keren naar Texel en hoop op mooi weer. Als het goed is, is Suus dan ook oud genoeg om in het fietszitje te kunnen. Lekker samen naar het strand, naar de zeehondjes van Ecomare en genieten van de gezellige dorpjes op het eiland!

Ik vind mijn kindje op zijn mooist als zij:

’s Morgens wakker wordt, lekker ligt te kletsen in haar bed en ik haar ophaal. Dan straalt ze helemaal, is heel blij om me te zien en kletst honderduit. Of als ze in bad gaat, ons waterratje vind het fantastisch om te spetteren en het liefst moet alles nat gespat worden!

IMG 6184 3

Dit had ik voor geen goud willen missen:

Ondanks dat de zwangerschap en bevalling me behoorlijk tegenviel, had ik het voor geen goud willen missen. Het moedergevoel is onbeschrijflijk en super veelzijdig. De ene keer voel ik me een powervrouw als we een dag hebben dat alles lekker loopt. En soms zit er van alles tegen en maak ik me druk of vloeien er tranen omdat het even niet loopt. Maar uiteindelijk hebben we het allerliefste en mooiste meisje en dat is het allemaal waard: zo trots en blij als ik op haar ben, dat wil ik nooit meer missen!

De mooie momenten waar ik me op verheug:

Ik ben heel benieuwd hoe Suus is naarmate ze groter wordt: als ze gaat lopen, praten, wanneer ze straks de Nee-fase krijgt, als ze de hele huiskamer op de kop zet met haar speelgoed, stoute dingen uithaalt, misschien ooit grote zus wordt, voor het eerst naar school gaat, leert fietsen, samen shoppen, met papa mee op de tractor, met klasgenootjes spelen, als ze gaat puberen, uitgaat, noem maar op!

Een leuke tag om in te vullen, want die mooie momentjes, daar doen we het voor! 

Liefs Karin