Error! Het schimmelprobleem op de slaapkamermuur is zodanig uit de hand gelopen, dat we álles grondig moeten aanpakken. En dus staat er een slaapkamer make-over op het programma… Benieuwd naar onze plannen? Ik vertel wat we van plan zijn én maakte een moodboard. Kijk maar mee!

Slaapkamer make-over

Weet je nog dat ik een tijdje geleden de nieuwe posters op onze slaapkamer liet zien? In diezelfde blog vertelde ik over het probleem dat zich er voordoet en wat ervoor zorgt dat wij weer aan het klussen moeten… Een week vóór de geboorte van Linn ontdekte ik in een hoekje op de muur een schimmelplek. Mede door de nesteldrang kreeg ik een zware error in mijn hoofd: die schimmel móést weg, want straks kwam onze baby natuurlijk óók op onze slaapkamer te slapen en ik wilde alles brandschoon hebben. We haalden een speciale spray die het probleem moest verhelpen en op het oog leek dat ook het geval te zijn. Maar onder het behang is er van alles gaan broeien en inmiddels is het niet meer te stoppen. Het behang laat nu zelfs los boven ons bed… Er zit dus niet anders op: we moeten rigoureus aan de slag! Eerlijk gezegd vond ik onze slaapkamer nog helemaal prima, maar nu we alles moeten aanpakken, hebben we besloten de slaapkamer een make-over te geven.

Nieuwe posters in onze slaapkamer & in de woonkamer - Mama's Meisje blog

Wat gaat er gebeuren?

Allereerst moeten we de schimmel bestrijden, dus ik ga beginnen met het afhalen van het behang. Ik heb al hulptroepen ingeschakeld voor advies en om mee te helpen, want we moeten wel zeker weten dat het op de juiste manier gebeurt. Niemand wordt er gelukkig van als we de slaapkamer pimpen en er over anderhalf jaar weer zo’n probleem ontstaat! We ventileren de slaapkamers sowieso al, dus daar valt geen winst meer te behalen. Wel gaan we er iemand naar laten kijken die er verstand van heeft en de nodige stappen zetten alvorens de slaapkamer weer opnieuw in te richten. Heb ik zin in dit project? Nee, want het is altijd vervelend als dit soort dingen in je huis gebeuren en we waren wel gewend aan het idee dat we voorlopig geen grote projecten meer hoefden aan te pakken. Na het creëren van meer slaapkamers vanwege onze gezinsuitbreiding van vorig jaar én de grote tuinverbouwing, vonden we het welletjes. Maar zo’n schimmel is ontzettend slecht voor je gezondheid en als de slaapkamer straks helemaal fris en fruitig is, zijn we er alleen maar heel blij mee. Het is geen geheim dat ik het heerlijk vind om me bezig te houden met styling en inrichting, dus ook nu ging ik weer los! Tsja, als dan alles van de muren af moet, dan grijp ik mijn kans om weer met een nieuw plannetje te komen!

slaapkamer bohemian landelijk industrieel - Mama's Meisje blog

Moodboard: onze plannen!

Toen we hier ruim zes jaar geleden gingen samenwonen, waren er natuurlijk hele andere woontrends dan vandaag de dag. Wij kozen destijds voor een behang met print op de muur achter het bed. Op de overige muren kwam vliesbehang met verf. Voor nu wil ik sowieso weer vliesbehang met een mooie tint verf, ik zag al prachtige tinten van sigma. Over de muur achter het bed heb ik lang getwijfeld: gaan we daar ook verven of toch behangen? Voor nu staat de keuze op behang, maar wel op een rustiger variant dan hetgeen we tot nu toe hadden. De lijsten met posters die ik in een eerdere blog liet zien, komen sowieso boven ons bed en ik wil voortborduren op de kleurtinten die daar in zitten. Er staan twee houten stoelen op onze slaapkamer en ik heb besloten om ze een andere kleur te geven met een mooie en krasvaste zijdeglans lak, zoals de sigma s2u nova satin. Over kleur heb ik nog geen keuze gemaakt: zal ik ze in een witte tint verven zoals ons bed of toch contrasterend zwart, wat ook terugkomt in de lijsten boven het bed? Ik vind fresh linnen ook heel mooi. Lastig hoor! Wat dat betreft ben ik veel beter in accessoires shoppen, want die heb ik natuurlijk wél al op het oog. Bijvoorbeeld nieuwe lampjes voor op de nachtkastjes, een touch of rotan om het geheel wat meer warmte te geven en als het even kan, scoor ik ook graag nieuw beddengoed zodat het allemaal lekker matcht. In het moodboard zie je welke richting ik op wil met onze slaapkamer make-over, maar ik kan zomaar ineens alle plannen weer omgooien. Het wordt in ieder geval een warme, sfeervolle slaapkamer waar we heerlijk tot rust kunnen komen.

Benieuwd naar het resultaat? Check onze nieuwe slaapkamer hier!

Wat vind jij van de stijl van het moodboard? En welke klus staat er op jouw lijstje voor de komende tijd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer