Hoe is jouw relatie met geld? Ik schreef een Money Mindset kaarten review over een hulpmiddel dat belooft jouw gedachten over geld te veranderen! Lees maar mee.

Mijn relatie met geld

Als ik kijk naar hoe ik vroeger met geld omging en hoe dat vandaag de dag is, dan kan ik wel stellen dat er een heleboel is veranderd. Waar ik als student bijvoorbeeld pas spaarde als er aan het eind van de maand nog wat over was, doe ik dat tegenwoordig meteen op het moment dat de salarissen gestort worden. Vond ik voorheen altijd wel een reden om die mooie pumps te kopen, ben ik nu een stuk selectiever geworden en vraag ik me eerst af of ik het nodig heb. Van weinig inzicht tot het bijhouden van een huishoudboekje in Excel. Wijsheid komt met de jaren: mijn relatie met geld is veranderd en ik verdiep me graag in het onderwerp om op financieel vlak verstandige keuzes te blijven maken. Ik voel me, vooral sinds de kinderen, verantwoordelijker dan ooit en ben bewuster van het risico van het wegvallen van (een deel van) het inkomen. Maar hoe is het gesteld met mijn mindset ten opzichte van geld? In deze Money Mindset kaarten review vertel ik je graag meer over de kaartenset voor een positieve money flow die ik opgestuurd kreeg.

positieve mindset tov geld - Mama's Meisje blog

Money Mindset kaarten review

De Money Mindset kaartenset is bedoeld om stap voor stap te werken aan een positieve money mindset en je te helpen om anders te denken over geld. Ze zijn ontwikkeld door financieel expert Adine Faber-Versluis, die met de Money Mind Academy vrouwen helpt rijker en vrijer te leven. In de box zitten 48 kaarten met daarbij een instructieboekje. Daarin lees je niet alleen hoe je de Money Mindset kaarten gebruikt, maar ook een begeleidende tekst bij de kaart die wat extra context kan geven. De kaarten zijn gebaseerd op acht Innerlijke Geldarchetypen, die stuk voor stuk staan beschreven in het boekje. Iedereen heeft kenmerken van elk geldtype, maar sommige geldtypen voeren de boventoon. Door ook van de geldtypen te leren die bij jou minder dominant zijn, kun je tot nieuwe inzichten komen. Tijd om de proef op de som te nemen!

relatie met geld - Mama's Meisje blog

Welk geldtype ben ik?

In het instructieboekje staat een website vermeld waar je gratis kunt testen welk geldtype bij jou het dominantst is. Dat heb ik natuurlijk even gedaan! Mijn dominante geldtype is De Schatbewaarder en de beschrijving is heel herkenbaar voor mij. Even kort samengevat:

  • Ik zal nooit meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt.
  • Een grote uitgave of het idee dat ik bijvoorbeeld blut zou raken kan mij veel stress opleveren.
  • Jouw super power: als Schatbewaarder ga je heel zorgvuldig om met jouw plan voor je vermogen én je leven. Het is voor jou niet de vraag of je financieel onafhankelijk wordt, maar wanneer.
  • Jouw uitdaging: heel eerlijk: je kunt soms best een beetje obsessief of dwangmatig omgaan met geld. Niet doen. Ook niet stiekem.

Daarna trek ik een kaartje. Ik lees het kaartje en de beschrijving en denk er even over na. Het is niet per se een betekenis die iets in mij triggert, maar wie weet komt dat nog. De volgende dag trek ik een andere kaart die me een fijn inzicht oplevert. Ik sluit deze Money Mindset kaarten review af met mijn eerlijke mening: ik vind het leuk om na te denken over mijn relatie met geld, nieuwe inzichten op te doen en iets te leren van de minder dominante geldtypes in mij. Maar het stukje spiritualiteit wat soms aanwezig is, is voor mijn nuchtere persoon iets teveel van het goede. Met name als het gaat over het samenspel tussen mij en ‘het universum’, dan haak ik even af.

Money Mindset (A. Faber-Versluis, Altamira, ISBN: 9789401305884), adviesprijs: €17,95, verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Heb je na het lezen van deze Money Mindset kaarten review nog vragen? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Gekregen: affiliate