Griep en virusjes: we hebben er weer heel wat in huis gehaald deze winter… Om onze weerstand te boosten en het snotterseizoen te overleven, verdiepte ik me in het gebruik van visolie. In deze blog vertel ik waarom ik Möller’s Omega-3 ga gebruiken! Lees je mee?

Om de haverklap ziek

Terwijl ik dit schrijf, liggen er twee van mijn drie dochters met griep op de bank. Hoe geweldig ik het moederschap ook vind, er is één ding waar ik van tevoren absoluut geen rekening mee heb gehouden… Vanaf de komst van onze oudste is het hier raak op het moment dat de ‘r’ weer in de maand zit: we zijn om de haverklap ziek, verkouden, niet fit en dat hakt er altijd flink in. Als zelfstandig ondernemer heb ik als groot voordeel dat ik mijn eigen tijd kan indelen, dus ook de luxe dat ik er bij ziekte voor mijn kinderen kan zijn. Toch is het altijd flink schakelen wanneer je ’s ochtends concludeert dat je die werkdag van vandaag wel op je buik kunt schrijven en in plaats daarvan de hele dag gaat zorgen voor een koortsig kind dat troost en slaap nodig heeft. Doen we met liefde, daar gaat het niet om, maar jammer is het wel als je jezelf enkele dagen later óók rillerig voelt en met flinke koorts op de bank eindigt. En als ze elkaar afwisselen, zit je wekenlang in de zorgmodus. Ik dacht altijd dat dit iets was wat bij de eerste jaren van het moederschap hoorde, maar zelfs nu onze jongste bijna drie wordt, zijn we weer de hele winter aan de beurt geweest. Hoe gaan we wéér een snotterseizoen overleven? Wij gaan beginnen met Möller’s Omega-3 ter ondersteuning voor onze weerstand en in deze blog vertel ik daar meer over.

Kinderen veel ziek op basisschool en kinderopvang - Mama's Meisje blog

Visolie gebruiken

Wij zijn geen viseters. Een portie kibbeling op de markt of een keertje vissticks bij de spinazie is het enige culinaire hoogstandje op visgebied wat je in huize Mama’s Meisje voorbij zult zien komen. En dat terwijl Het Voedingscentrum adviseert om één keer per week vis te eten (voor kinderen een kleine portie), het liefst vette vis. En dan bedoelen ze dus niet kibbeling of vissticks, maar een soort zoals makreel, haring, zalm of sardines. Dat zijn nou net de soorten waar wij niet van houden, dus krijgen we geen gezonde visvetzuren binnen via onze voeding. Vis eten beschermd tegen hart- en vaatziekten, maar wat als je geen vis kunt of wilt eten? Een goed alternatief is dan om visolie te gebruiken. Door visolie te gebruiken, kun je de visvetzuren EPA en DHA alsnog binnenkrijgen.

Möller’s Omega-3 visolie

Möller’s Omega-3 is zo’n visolie die DHA en EPA bevat. DHA en EPA zijn Omega-3 vetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten, de hersenfunctie ondersteunen en goed zijn voor het gezichtsvermogen. Ook zit er vitamine A, D en E in. Vitamine A heeft een positieve invloed op het immuunsysteem: erg fijn voor de weerstand dus! Ook is het goed voor het gezichtsvermogen en voor de conditie van de huid. Vitamine D heeft niet alleen een positieve invloed op het immuunsysteem, maar is ook goed voor de botten, de conditie van de tanden en ter ondersteuning van de spierwerking. Vitamine E beschermt de cellen tegen oxidatieve schade, een lichaamseigen proces waarbij vrije radicalen de lichaamscellen schade toebrengen. Möller’s Omega-3 is afkomstig van de lever van duurzaam gevangen Noorse wilde kabeljauw en wordt middels een unieke stoomprocedure verkregen. Möller’s visolie is vloeibaar, daardoor makkelijk in te nemen en geschikt voor het hele gezin (veilig voor kinderen vanaf 6 maanden)! Wij gaan het de komende tijd uittesten!

Möller's Omega-3 review ervaring beoordeling visolie gebruiken - Mama's Meisje blog

Meer weerstand in het snotterseizoen

Tot nu toe gaf ik de kinderen jaarrond een vitamine D tabletje en zelf gebruik ik ook standaard vitamine D sinds er na mijn derde zwangerschap een flink tekort werd geconstateerd. Maar met de wens om onze weerstand te boosten, was er meer nodig. Het komende jaar ga ik Möller’s Omega-3 visolie ter ondersteuning gebruiken en mag ik ambassadeur zijn voor dit mooie merk. Ook is er een speciale kindervariant die smaakt naar tutti frutti, waarvan ik erg benieuwd ben of de meiden ‘m gaan lusten. De visolie van Möllers die ik zelf ga gebruiken, heeft de smaak van citroen. Precies wat ik nodig heb, want ik vind vis echt niet lekker, maar wil wel graag de gezondheidseffecten ervaren. Natuurlijk ga ik jullie via mijn blog en social media op de hoogte houden en mijn eerlijke ervaringen met jullie delen. Op naar meer weerstand in het snotterseizoen!

Krijg jij voldoende gezonde visvetzuren binnen met je voeding? Ken je de Möller’s Omega-3 varianten al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer