Trakteert jouw jarige kind in het voorjaar of in de zomer? Dan is deze leuke Minion traktatie waterspuit een superleuke optie! In mijn blog leg ik uit hoe je ‘m maakt, lees maar mee!

Jarig in de zomer

We strepen de verjaardagen in huize Mama’s Meisje altijd in rap tempo af gedurende de lente- en zomermaanden. Suus is onze vierde jarige en wordt volgende week alweer 8 jaar! Qua traktatie inspiratie is het dan ideaal als je kind zelf met ideeën komt. Zo wil ze haar verjaardag op school vieren met een traktatie met patat, cola en een hamburger. Niet echt natuurlijk, maar in chips- en snoepvorm. Superleuk dat dit glutenvrij mogelijk is, want daar moeten we altijd rekening mee houden in haar geval. Voor haar verjaardagsfeestje thuis duiken we de keuken in om zelf taart, gebak en koek te bakken en om nog extra uit te pakken, maakte ik ook een leuke Minion traktatie voor de aanwezige kindjes. Deze spotte ik tijdens het scrollen op Facebook en bleek een schot in de roos!

Minion traktatie benodigdheden - Mama's Meisje blog

Minion traktatie waterspuit

Ik roep het al jaren: ik wil best wat leuks in elkaar flansen voor het trakteren, maar het moet vooral lekker makkelijk en simpel te maken zijn. Het is immers zo weer opgegeten en de restantjes verdwijnen dan vaak in de prullenbak. Deze Minion traktatie is perfect voor kinderen die in het voorjaar en in de zomer jarig zijn. Ik maakte ‘m hiermee:

  • Waterspuit in geel/blauw. Deze is o.a. verkrijgbaar bij Action, Wibra en vast nog wel bij meer budgetproof winkelketens.
  • Wiebeloogjes. Deze kocht ik bij Action, maar scoor je ook bij Wibra en ik heb ze ook weleens bij Zeeman zien liggen. Het zakje dat ik kocht, bevat drie formaten: ik gebruikte het grootste formaat.
  • Een zwarte permanent marker.
  • Foliezakjes. Deze koop je o.a. bij Wibra, ik had nog een stapeltje liggen.
  • Bananen schuimpjes. Ik kocht ze van Jumbo huismerk omdat deze glutenvrij zijn, maar Haribo heeft ze ook.
  • Cadeaulint.

Heb je alles in huis? Aan de slag! Het is mega simpel: plak de wiebeloogjes op de waterspuit. Trek deze vervolgens om met de zwarte permanent marker zodat er een brilletje ontstaat. Teken vervolgens haartjes en een mondje. Vul een foliezakje met wat bananensnoepjes en sluit dit af met cadeaulint. Tá-dá: klaar is je Minion traktatie waterspuit! Superleuk voor fans van de Verschrikkelijke Ikke films!

minion traktatie waterspuit - Mama's Meisje blog

Nog meer makkelijke traktatie tips

Zo’n Minion traktatie is niet per sé budget als je dit voor een klas van 25 kinderen zou maken, maar gelukkig heb ik eerder al een heleboel budget én makkelijke traktatie tips gedeeld:

Wat vind jij van deze Minion traktatie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog