Ik besloot weer eens een weekoverzicht te maken, nou ja een mini editie dan… Ik mestte de speelhoek uit, er kwamen leuke pakketjes binnen, we bakten pepernoten en keken naar de sinterklaasintocht én ik heb de kerstjurkjes voor de meiden binnen! Lees je mee?

Woensdag

De wekker gaat vroeg, want het is een schooldag! Erik brengt en haalt Suus vandaag dus ik besluit mijn campingsmoking aan te doen. Niet om lekker languit op de bank te liggen, maar om de speelhoek uit te mesten! Na het ontbijt begin ik en ook Niene helpt mee. De laatste keer dat ik door de speelgoedkasten heen ging, had ik een agressieve vorm van nesteldrang. Zonder gein: dat was dus tijdens mijn zwangerschap en sinds de bevalling is het er nog niet van gekomen, maar ik ergerde me al weken. En als de Sint straks weer cadeautjes heeft gebracht, is het wel handig als de boel een beetje op orde is, dus aan de poets! Ik gooi een heleboel weg, heb wat speelgoed weggegeven en zet 2 volle boodschappentassen op zolder. Daarnaast haal ik ook weer speelgoed van zolder en dat effect is meteen merkbaar, want Niene speelt ermee alsof het nieuw is. Erik is vanochtend met Linn naar het consultatiebureau geweest, waar ze prikjes kreeg. Ze heeft er op zich geen last van maar slaapt wel extra veel vandaag. Na de fles en onze lunch besluit ik daarom om ook de kast met spelletjes en knutselspullen onder handen te nemen. Dat duurt iets langer dan verwacht, maar het is weer klaar. Ik til wat spullen naar boven en Niene is inmiddels ook wakker, dus die helpt me boven weer mee met opruimen. Daarna gaan we samen naar beneden en pak ik mijn pakketjes uit die ik eerder vandaag heb gekregen. Ik heb een nieuwe sjaal en winterjas gekocht en ben heel benieuwd of het in real life net zo leuk is als op het plaatje. Gelukkig is dat zo, ik ben erg blij met mijn aankopen! Ook komt er een perspakketje binnen, wat ik nog even wegzet. Het is namelijk al schemerig, dus ik besluit het morgen uit te pakken en erover te posten in mijn stories. Tijdens het eten koken komt Erik thuis en neemt het stokje van me over. Ik hang een was op, zet een nieuwe aan en leg alvast pyjama’s en douchespullen voor de kinderen in de badkamer. Ook leg ik alvast setjes kleding klaar voor morgen en zet de tassen voor school en opvang klaar. Na het eten gaan de kids wassen, poetsen en naar boven, waarna ze na een verhaaltje al snel in slaap vallen. Ik ruim de speelhoek weer op (ja, die netheid was van korte duur haha) en strijk de was weg die me al een week aan staat te kijken. Daarna werk ik mijn mailbox bij zodat ik morgen niet eerst een lange ongelezen lijst zie als ik mijn laptop open. Weer veel te laat ga ik douchen en slapen, want morgen gaat de wekker veeeeeeel te vroeg.

mini weekoverzicht woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Pffff, wat een nacht… Linn had koorts van de prikjes en waar ze normaal perfect doorslaapt, was dat nu niet het geval. Ze liet zich flink horen en daardoor werden Suus en Niene ook wakker. Een feestelijk nachtje met weinig slaap dus. Omdat ze heel moe en hangerig is, blijft Linn vandaag een dagje thuis. Erik brengt Niene wel naar het kdv en ik breng Suus, samen met Linn, naar school. Eenmaal thuis ruim ik eerst de rommel van onze chaotische ochtendspits op en leg Linn daarna in bed. Gelukkig slaapt ze nu wel in en kan ik snel mijn laptop opstarten om toch nog iets gedaan te krijgen. Er lopen een aantal mooie samenwerkingen voor november en december, maar ik heb nog niet alle info en/of producten binnen om aan de slag te gaan. Daar kan ik dus nog niet zoveel mee, daarom begin ik met het inplannen van een bevallingsverhaal. Al snel meldt Linn zich weer en eigenlijk lukt het de rest van de dag niet meer goed om te werken. Dan maar een paar afleveringen van Chesapeake Shores kijken terwijl we bankhangen. Dit blijkt Linn wel goed te bevallen want ook in de avond ben ik er maar druk mee. Ik beantwoord nog wat mail (met één hand getypt haha) en we liggen tegen 23.00 uur in bed, hopend op een rustige nacht…

Mini weekoverzicht donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Rise and shine! De wekker gaat om 06.00 uur en Erik is al weg, die moest vandaag ultravroeg beginnen. Tijd om de ochtendspits in m’n eentje te rocken haha. Allereerst zorg ik dat ik zelf aangekleed en opgemaakt ben, daarna was ik Linn en trek haar schone kleertjes aan. Nadat zij de fles heeft gehad (en ik het RTL Nieuws heb gekeken), ruim ik alle spullen op en zet het ontbijt voor Suus en Niene klaar. De treuzelclub deed weer haar best vanochtend, dus uiteindelijk moesten we nog haasten ook, maar Suus was op tijd op school. Als we weer thuis zijn, speelt Linn in de box en Niene in de speelhoek, terwijl ik nog moet ontbijten. Vet slecht, maar dat schiet er zo vaak bij in… Nadat ik ontbeten heb en geappt met m’n vriendinnen, hang ik een was op, vouw een was weg en zet een nieuwe aan. Daarna gaat Linn naar bed en gaan Niene en ik naar boven. Zij speelt, ik ruim de was en andere rommeltjes op, verschoon de bedden en post wat beelden van de kamertjes op m’n Insta. Altijd leuk om de reacties weer te lezen! Eenmaal klaar gaan we naar beneden. Linn is inmiddels weer wakker en krijgt een fles. Daarna is Niene aan de beurt om een broodje te eten en dan pakken we de hele familie weer in de auto, want we moeten Suus uit school halen. Weer thuis gaat Suus lunchen, Niene breng ik naar bed voor een dutje en Linn ligt in de box. Ik heb nieuwe boxmobielhangers besteld, omdat de set die we hadden met touwtjes bevestig wordt. Die knopen krijgt Linn dus los en ik vind dat gevaarlijk, dus heb ik nu een set van Jollein gekocht die op een andere manier bevestigd wordt. Het staat echt heel schattig en Linn speelt er direct enthousiast mee. Suus gaat lekker een filmpje kijken en ik kruip met een late lunch achter mijn laptop om mijn mailbox bij te werken en een blog te typen. Als Niene wakker is, is het tijd voor drinken en komkommertjes. Suus en Niene spelen, Linn meldt zich voor de fles en daarna begin ik met koken. Na het hele eet-, bad- en bedritueel plof ik moe op de bank. Mét laptop, want het is een drukke periode en dan maak ik altijd meer meters dan normaal gesproken. Vandaag zijn er ook nog pakketjes bezorgd met kerstjurkjes, die ik bestelde bij H&M (voor Suus de witte à €17,99 en voor Niene de rode à €14,99) en Zara (voor Linn à €17,95). Ook al blijven we hoogstwaarschijnlijk thuis, we willen er natuurlijk wel feestelijk uitzien. Plus de traditie van ieder jaar een kerstjurkje die ik hoog wil houden. Ik besluit om morgen foto’s te maken, want het is nu al donker. Omdat Sinterklaas morgen aankomt, hang ik nog wat versiering op in de speelhoek. Linn is ook niet van plan om te slapen dus de avond is weer drukker dan ik had verwacht. En wederom lig ik weer véééél te laat in bed.

mini weekoverzicht vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Het was de bedoeling dat ik op tijd zou opstaan, maar ik slaap door de wekker heen… Oeps! Erik maakt mij om 08.00 uur wakker, dus alsnog snel ontbijten, douchen en aankleden. Ik had een heel ochtendprogramma voor mezelf bedacht dus even schakelen! Iets later dan verwacht zitten we alsnog samen pepernoten te maken en als er lekkere zoete geuren uit de oven komen, kruipen de dames op de bank. De Sinterklaasintocht 2020 is een bijzondere, dus we maken het thuis extra gezellig. Ik besluit een monkey platter als lunch te maken en dat is een succes! Deze komt trouwens van de Wibra mét deksel en heb ik al sinds 2014 uit m’n hoofd. Ze zijn er in ieder geval nog steeds te koop. Suus en Niene zijn dolenthousiast en kijken daarnaast vol aandacht naar het hele gebeuren op televisie. Niene heeft er rode wangen van, waardoor ze het om 13.15 uur echt niet meer volhoudt en lekker naar bed gaat. Linn slaapt ook, dus ik ruim de keuken op en hang een was op. Daarna helpt Erik mij met het maken van foto’s. Hoewel het vanochtend behoorlijk bewolkt en druilerig was, is het vanmiddag toch nog heel zonnig geworden. Perfect dus, want met natuurlijk licht worden de foto’s altijd een stuk mooier. Ik heb een aantal campagnes en samenwerkingen lopen die ik bijna allemaal kan afvinken qua beeld. Dat is fijn, want zo kan ik me maandag op het tekstgedeelte storten en staan er straks nog meer to do’s afgestreept. Ondertussen vermaken Suus en Niene zich op het speeltoestel. Aan het eind van de middag zijn ze behoorlijk moe en mogen ze lekker op de bank hangen voor een filmpje. Intussen ruim ik weer wat wasmanden leeg en pak ik alvast de pyjama’s en badspullen bij elkaar. Nadat we lekker hebben gesmuld van pannenkoeken (wat een feestdag!), volgt het bad-, boek- en bedritueel en daarna begin ik snel met foto’s bewerken. Ik werk door tot na middernacht, gelukkig kunnen we morgen enigszins uitslapen!

mini weekoverzicht zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Dat de kinderen moe waren, wordt maar weer eens bevestigd want we slapen (voor ons doen) allemaal uit. Heerlijk! Terwijl de rest van the family gaat ontbijten, stort ik me op de foldertips die ik iedere zondag deel in mijn stories op Instagram. Je kunt wel merken dat de decembermaand eraan komt, want het zijn er superveel. Verder is het vandaag een opruim- en schoonmaakdagje. Die eeuwige was, online boodschappen bestellen, ons bed verschonen, het eten voor vanavond voorbereiden en alvast de tassen weer klaarzetten voor een nieuwe school- en opvangdag. Via Instagram krijg ik nog een heeeeele toffe uitnodiging waarvan ik hoop dat het doorgaat en als ’s avonds de kinderen in bed liggen, werk ik nog even wat mail weg en begin aan een blog over winacties… Binnenkort meer, eerst die laptop dicht want morgen gaat de wekker weer om 05.45 uur!

mini weekoverzicht zondag - Mama's Meisje blog

Hoe heb jij de Sinterklaasintocht vanaf de bank beleefd? En heb je ook een leuke kerstoutfit op het oog voor je kleintje(s)? En vind je dit weekoverzicht leuk om te lezen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!