Deelde ik een paar maanden geleden mijn dun-haar-issues, heb ik nóg een hair struggle waar ik niet van af lijk te komen… First world problems hier hoor! Vet haar: ik kan er een vinkje achter zetten. Het is dé reden waarom ik dagelijks mijn haar was en ik probeer het sinds kort te minderen, maar echt slagen doet die poging nog niet. Vandaag vertel ik wat ik geprobeerd heb en ben ik benieuwd: heb jij nog een goede tip? Lees maar mee!

Vet haar

Dat ik niet bepaald vooraan in de rij stond toen de bossen haar werden uitgedeeld, daarover vertelde ik enkele maanden geleden al op de blog. Ik draag mijn haar het liefst vast zodat er nog enigszins eer aan te behalen valt. Ook heb ik nog steeds veel last van haaruitval en daarom is een zogenaamde mom bun dé uitkomst. Als je dacht dat dit mijn enige hair struggle was, dan moet ik je teleurstellen. Sinds jaar en dag heb ik namelijk supersnel vet haar en daarom was ik het dagelijks. Dat ik allerlei stylingproducten nodig heb om mijn haar volume te geven, helpt ook niet mee. Zodra ik mijn haar één dag later was, is het zo vet dat je er patat in kunt bakken. Bij wijze van spreken dan… Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik vet haar bij anderen echt een mega afknapper vind, want het staat gewoon onverzorgd. Maar hoe zorg ik er dan voor dat ik minder vaak mijn haar hoef te wassen zonder dat het vet wordt?

Snel vet haar hoe voorkomen tips - Mama's Meisje blog

Minder vaak mijn haar wassen

Zo’n 5 jaar geleden heb ik al eens een poging gedaan om mijn haar minder vaak te wassen. Het was een samenloop van omstandigheden want ik lag met griep in bed. Daardoor had ik de eerste twee dagen amper de kracht om onder de douche te gaan staan, maar lag ik koortsachtig in bed. Op dag 3 besloot ik te douchen en mijn haar lekker te wassen. Ik dacht dat ik de dag erna wel weer kon werken, maar kreeg een terugval. Weer hoge koorts, weer verlenging van mijn bed- en bankdienst. Vervolgens bleek ik een urineweginfectie te hebben die me behoorlijk tackelde en dus bracht ik nog eens 4 dagen ziek in bed door. Ik besloot in die dagen alleen mijn lijf te wassen onder de douche en mijn haar over te slaan. Het was super ranzig want mijn haar was vetter dan vet, maar hé: ik lag toch ziek in bed dus niemand die het zag. Toen ik na 5 dagen mijn haar weer waste, heb ik het vervolgens steeds om de dag gewassen. Vaker lukte niet, in verband met sporten en werken. Maar het was toch wel een stukje winst. Helaas sloop het dagelijks wassen er al snel weer in omdat ik het toch te vet vond en dus staat minder vaak mijn haar wassen weer op mijn to do list.

Minder vaak mijn haar wassen hoe dan - Mama's Meisje blog

Droogshampoo

Inmiddels heb ik mijn hoofdhuid flink verpest. Ik douche altijd ’s avonds omdat dat makkelijker uitkomt met de kinderen. In de ochtendspits is het gewoon Niet.Te.Doen ;) Vervolgens ga ik met los, nat haar slapen. De volgende ochtend zit het redelijk, maar ik merk de laatste tijd zelfs alweer vet is bij het wakker worden. Baalmoment! Ik kreeg de tip om droogshampoo te kopen, dus dat heb ik geprobeerd. Ik kocht die van Andrélon en een variant van Batiste. Over Andrélon ben ik niet tevreden: voor mijn gevoel doet het amper iets. Ik spray het in mijn haar, op allerlei verschillende plekjes (dus ik til mijn haar ook op enz.), wacht vervolgens 2 minuten en kam het dan uit. Het effect is in mijn beleving minimaal. De droogshampoo van Batiste gaat iets beter, want het matteert daadwerkelijk, maar soms krijg ik een hele witte waas over mijn haar, zelfs na goed uitwrijven. Kortom: ik heb het wondermiddel nog niet gevonden. En dat wondermiddel heb ik wél nodig om een poging te laten slagen, want ik ga absoluut niet met vet haar de deur uit. I can’t ;) Daarom ben ik heel benieuwd naar jouw tip of ervaring. Welke shampoo gebruik je, welke stylingproducten en hoe vaak was je je haar? Let me know!

Minder vaak mijn haar wassen: hoe dan? Ik lees graag je tips en ervaringen hierover in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1