Tijdens mijn eerste zwangerschap hield ik mijn ervaringen bij in een zwangerschapsdagboek en dat wilde ik nu weer. Op Instagram spotte ik het überlieve zwangerschapsdagboek van Maan Amsterdam. Vandaag vertel ik waarom ik gevallen ben voor dit geweldige ontwerp én de leuke inhoud!

Ervaringen bijhouden tijdens mijn zwangerschap

Een zwangerschap vliegt voorbij. Als je er middenin zit, lijken ervaringen je goed bij te blijven. Maar nu ik zwanger ben van ons tweede kindje, kom ik er pas achter hoe snel je alles weer vergeet. Regelmatig kijk ik even terug in mijn dagboek van toen: hoe lang was ik toen ook alweer misselijk? En wat woog ik ook alweer na 20 weken? Was mijn buik toen al dik? Echt, je bent het allemaal zo weer vergeten en omdat het zo’n ontzettend bijzondere periode uit mijn leven is, wil ik het ook deze keer allemaal opschrijven. Daarnaast vind ik het zelf leuk om het zwangerschapsdagboek van mijn moeder terug te lezen. Zij hield tijdens haar zwangerschap van mij ook bij hoe het allemaal verliep. Ik zie dus voor me dat ik ooit mijn dagboeken doorgeef aan mijn kinderen. Kortom: als je nog niet overtuigd was, hoop ik dat je dat nu bent. Schrijf. Alles. Op!

SAM 3372 001

Zwangerschapsdagboek van Maan Amsterdam

Ik wil nooit twee keer hetzelfde. En dus ging ik op zoek naar een nieuw zwangerschapsdagboek. Dat hele kleurrijke met felle kleuren is niet zo mijn ding. Zwart-wit vind ik heeeeel leuk voor anderen, maar is mij iets te saai. Op een doorsnee zondagmorgen scrollde ik doelloos door mijn Instagram, toen mijn oog ineens viel op een post van conceptstore Mini & Momo. Een zwangerschapsdagboek in pasteltinten: dit is precies wat ik zoek! How I loveeeee pastelkleuren, echt: ik was om! Op de website van Maan Amsterdam zag ik meer foto’s van de binnenkant: zachtroze, zachtblauw en mintkleurtjes vullen dit boek met allerlei vragen over het verloop van je zwangerschap. Afgewisseld met de liefste quotes komen er allerlei vragen aan bod: welke positiekleding heb je al gekocht? Hoe was je eerste echo? Waaraan kon je merken dat je zwanger was? 

Zwangerschapsdagboek review 001

Lief ontwerp, leuke vragen, mooie kwaliteit

Mijn Zwangerschapsdagboek zorgt ervoor dat het invullen van de vragen een feestje is! Allereerst kreeg ik bij het ontvangen van het boek al een verjaardagsgevoel, omdat het zo mooi is ingepakt. Ik ben direct begonnen met invullen en kon ook al de foto van de eerste echo inplakken. Met een kopje thee erbij blader ik natuurlijk ook even verder om te spieken wat voor leuks er allemaal nog komt. Een verlof bucketlist, daar ga ik alvast over nadenken! Achterin het boek is ruimte om buikfoto’s te plakken, je gewicht en buikomvang bij te houden en notities op te schrijven. Als de baby eenmaal geboren is, kun je ook daarover iets opschrijven en een foto plakken. De pagina’s zijn van stevig, dik papier dat niet vlekt na het schrijven. Ook heeft het boek een leeslint, zodat je het makkelijk opent bij de juiste week!

SAM 3388 001

Ben je ook verliefd geworden op ‘Mijn Zwangerschapsboek van Maan Amsterdam? Je besteld ‘m voor €29.95 bij Mini & Momo!

Heb jij tijdens je zwangerschap een zwangerschapsdagboek ingevuld? Wat vind je van deze van Maan Amsterdam? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking