Nog maar drie weken geleden werd Niene geboren en heel eerlijk: het lijkt alsof dat al véél langer is! Mijn zwangere buik lijkt dus ook alweer een eeuwigheid geleden, terwijl ik er pas drie weken afscheid van heb genomen. Daarom leek het me mooi om er een leuke throwback in te gooien: ik zette mijn zwangerschap in buikfoto’s voor je op een rijtje! 

Iedere week een buikfoto tijdens mijn zwangerschap

Toen ik eenmaal wist dat ik zwanger was, besloot ik om iedere week een buikfoto te maken. Ik maakte wel een valse start, want hoewel ik één foto maakte met 5 weken zwangerschap, pakte ik het pas echt op vanaf het tweede trimester. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe mijn lichaam is veranderd tijdens de zwangerschap en vooral hoe snel mijn buik is gegroeid! Ik kan me nu echt niet meer voorstellen dat er drie weken geleden nog een complete baby in mijn buik zat. Tijdens deze zwangerschap plaatste ik iedere week een zwangerschapsupdate en daarom had ik een handig geheugensteuntje om ook iedere week een buikfoto te laten maken. Soms dachten we (lees: Erik) wel eens: “ohja, een buikfoto… Geen zin!“… Maar echt, nu mijn buik weg is, ben ik zo blij dat ik deze foto’s heb! Bij Suus heb ik veel minder foto’s gemaakt tijdens de zwangerschap en daar heb ik achteraf wel spijt van. Daarom zou ik iedere mommy to be willen zeggen: maak foto’s! Deze periode komt nooit meer terug, het is zo mooi om vast te leggen! En het leukste is om de groei van je buik te volgen. Ik zette mijn foto’s voor jullie op een rijtje!

Mijn zwangere buik in foto’s

Mijn zwangerschap in buikfotos

5 – 11 – 12 – 14

Mijn zwangerschap in buikfotos1

15 – 16 – 17 – 18

Mijn zwangerschap in buikfotos2

19 – 20 – 21 – 23

Mijn zwangerschap in buikfotos3

24 – 25 – 26 – 27

Mijn zwangerschap in buikfotos4

28 – 29 – 30 -31

Mijn zwangerschap in buikfotos5

32 – 33 – 34 – 35

Mijn zwangerschap in buikfotos6

36 – 37 – 38 – 39

40 weken

Waardevolle herinnering aan bijzondere tijd

Oooooh, wat gingen die negen maanden deze keer snel voorbij! Hoewel de laatste weken wel anderhalf jaar leken te duren, vlogen de weken bij deze tweede zwangerschap nóg sneller voorbij dan bij de eerste. Des te mooier vind ik het om nu terug te kunnen kijken en een waardevolle herinnering te hebben aan de bijzondere tijd. Want hoewel zwanger zijn voor mij met de nodige struggles ging, vond ik het ontzettend bijzonder en mis ik mijn buik heel stiekem (nu dus niet meer zo stiekem) wel een beetje. Hormonen, ze doen gekke dingen met je. Kon ik de laatste weken mijn buik wel ‘wegkijken‘, dat bijzondere samen-gevoel, de schopjes, het in verwachting zijn… Zo speciaal! Op het einde kon ik zelfs nog genieten en daarom vind ik het best even slikken dat ik die 40 weken erop heb zitten. Inmiddels heb ik alle foto’s afgedrukt en bijgeplakt in mijn zwangerschapsdagboek. Dat ik dus iedere week de moeite heb genomen om een foto te maken, daar ben ik nu ontzettend blij mee! Ook leuk om te vergelijken met de eerste zwangerschap: ik kwam in kilo’s veel minder aan (22 kilo vs. 45 kilo bij Suus), maar mijn buik was nu veel groter. Bij Suus beviel ik bij 39 weken en 4 dagen, bij Niene op de uitgerekende datum. Als afsluiter heb ik foto’s van mijn buik bij 5, 25 en 40 weken naast elkaar gezet. Zo zie je de groei pas écht goed!

Week 401 002

Heb jij buikfoto’s gemaakt tijdens je zwangerschap? En kon jij verschil merken tussen verschillende zwangerschappen qua groei? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin