Met 36 weken had ik ze klaarstaan: onze vluchttassen! Wat ik er allemaal in heb gedaan? Ik laat je vandaag de inhoud zien van de vluchttas voor mezelf, de baby en Suus! En ik deel gelijk wat handige tips met je.

Wat moet er mee in de vluchtkoffer?

De eerste vluchttas die ik inpakte, was nogal compact. Ik had er twee onderbroeken, twee shirts, een bh, een trui en een joggingbroek in gestopt. Daarnaast nog wat toiletartikelen en dat was het eigenlijk. In het ziekenhuis kwam ik er al gauw achter dat ik hier veel te weinig aan had. Dit kwam vooral doordat mijn bevalling veel langer duurde dan ik zelf had verwacht. Lucky me dat het ziekenhuis middenin de stad zit, dus ging mijn moeder erop uit om extra ondergoed, een huispak en shirts aan te schaffen. Uiteindelijk lag ik acht dagen in het ziekenhuis en natuurlijk kon Erik tussendoor wel schone kleding van huis meenemen, maar ik wilde deze keer beter voorbereid zijn. Daarom zal de inhoud van mijn vluchttas voor velen van jullie een beetje too much zijn, maar ik heb liever teveel dan te weinig bij me.

IMG 1208

Dit zit er allemaal in mijn vluchttas:
– 1 shirt lange mouwen
– 4 shirts korte mouwen
– 1 elastische top
– 1 voedings-bh
– 9 onderbroeken
– 2 joggingbroeken
– 1 dik vest
– 3 paar sokken
– badslippers en pantoffels
– badjas
– Toiletspullen: deodorant, tandenborstel, tandpasta, dag- en nachtcrème, reinigingslotion, bodylotion, douchegel, haarshampoo, handcrème, haarverzorging, haarelastiekjes, tepelcrème, zoogcompressen, crème tegen aambeien
– TIP: Bidon: dit had ik de vorige keer niet, maar is enorm handig om slokjes water te kunnen nemen tijdens het wegpuffen van de weeën!
– Druivensuiker
TIP: Eten (mentos drop, mini Mars en Liga). Mijn vorige bevalling duurde erg lang, dus was het fijn voor Erik en mijn moeder dat er wat te snaaien in de tas zat!
– Fotocamera (met een lege geheugenkaart en 2 opgeladen batterijen)
– E-reader + oplader (voor het wachtende publiek).
– Oplader iPhone
– Intakeformulier kraamafdeling, formulier dat nodig is voor aangifte baby, TIP: lijst met telefoonnummers van mensen die we bellen/appen als de baby is geboren. Je wilt niemand vergeten!
– Voor Erik: tandenborstel, ondergoed, t-shirt, Donald Duck.

Inhoud vluchttas baby: geboorte in het ziekenhuis

Met kerst gaf ik mezelf een nieuwe luiertas cadeau van Little Company (model: Vienna Cognac). De kleur van deze tas past perfect bij de details van de buggy en kinderwagen die we hebben. Daarnaast vind ik het ook een pluspunt dat ik ‘m door kan blijven gebruiken als ‘gewone‘ tas wanneer ik over een tijdje alle spulletjes niet meer mee hoef te slepen.

Inhoud vluchttas
De vluchttas voor de baby is redelijk compact ingepakt, al heb ik wel andere dingen bij me dan de vorige keer. Toen had ik bijvoorbeeld kleertjes maat 62 in de tas, maar dat is echt overbodig. Ook startte ik toen met flesvoeding van een duur merk omdat ze dat in het ziekenhuis hadden, nu heb ik gelijk de voeding meegenomen die we zouden willen gebruiken (TIP).

Dit zit er allemaal in de vluchttas voor de baby:
– 1 mouwloze romper maat 50
– 1 korte mouwen romper maat 50/56
– 1 overslagromper lange mouw maat 50/56
– 3 paar sokjes
TIP: het eerste pakje: deze heb ik in een apart zakje gedaan met een briefje erbij! Zo weet je zeker dat de baby de juiste kleertjes aankrijgt. Hierin zit een broekje, shirtje, mutsje, sokjes en romper met lange mouwen, alles in maat 50/56.
– 1 newborn speentje en 2 flesjes van verschillende merken.
– 1 setje kleding (broekje + shirtje + mutsje) maat 50
– 1 boxpakje maat 50
– 1 boxpakje + mutsje maat 50/56
– 1 jasje
– 2 omslagdoeken
– 1 Woller van KipKep

Inhoud vluchttas1

De omslagdoeken heb ik meegenomen omdat ik het mooier vind dan de standaard doeken die ze in het ziekenhuis hebben. Verder heb ik meerdere kledingsetjes ingepakt, omdat we de vorige keer langer moesten blijven. Toen nam Erik kleertjes van thuis mee en dat was niet echt mijn eerste keus. Dus heb ik nu in de kast thuis ook paar outfits bij elkaar gelegd. Stel dat we niet voldoende hebben, dan weet hij waar hij het vandaan moet halen. Laten we hopen dat het niet nodig is! Omdat Suus de vorige keer al heel snel last had van krampjes, heb ik de Woller van KipKep deze keer ook ingepakt. Die hadden we destijds nog niet en Suus heeft heel wat nachten gehuild van de krampjes, so in case of… Items die niet op de foto staan, zijn een pak voeding van Kruidvat (Standaard 1) en een naamslinger! Die laatste heb ik meegenomen zodat ik een bijzondere foto kan maken van ons meisje en op die manier haar naam gelijk bekend kan maken. Je bent mamablogger of je bent het niet ;)

De vluchttas voor de grote zus!

Als de geboorte van haar babyzusje zich aandient, gaat Suus naar opa! Ook voor haar heb ik een ‘vluchttas‘ klaargezet, want je weet natuurlijk nooit of ze een nachtje moet blijven slapen en op welk tijdstip het allemaal gaat gebeuren.

Inhoud vluchttas2
In de tas voor Suus heb ik alleen het hoognodige ingepakt. Een pak luiers en lotiondoekjes heb ik inmiddels al bij mijn ouders neergelegd. Ook hebben ze daar speelgoed, voorleesboekjes, een ledikant, kinderstoel en een buggy, dus dat scheelt een boel gesleep!
Dit zit er allemaal in de vluchttas voor Suus:
– 2 rompers
– 1 pyjama
– 1 setje kleren
– 2 paar sokken
– 1 xxl swaddle + 2 washandjes
– toilettasje met Zwitsal douche + bodylotion, kam, elastiekjes, verzorgingsproduct voor het haar, tandenborstel en tandpasta
– potje eten, fruit knijpzakje, koekjes en een drinkbeker
Inhoud vluchttas3

 TIP: Daarnaast  heb ik een documentje uitgetypt waarop globaal het dagprogramma van Suus staat (wanneer ze slaapt, eet en hoe je aan haar merkt dat er wat is). Mijn ouders passen regelmatig op Suus maar het leek me wel handig om het er toch bij te doen, omdat we natuurlijk minder goed bereikbaar zijn tijdens de bevalling. Tevens heb ik een briefje in het voorvakje van de tas gedaan (die steekt er half uit) met daarop spulletjes die nog gepakt moeten worden op het moment suprême. Deze kon ik nog niet inpakken, maar zijn wel belangrijk om niet te vergeten! Zoals je ziet, zal het aan de voorbereiding niet liggen: wij zijn er klaar voor!

Wanneer had jij de vluchttas(sen) klaar staan? En wat deed jij er allemaal in? Ik ben erg benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

inhoud ziekenhuistas bevallingstas vluchtkoffer zwanger
vluchtas vluchtkoffer voor grote broer of zus checklist