Dagdromen over vakantie: ik deed dat altijd al, maar sinds de gekke tijd waar we nu in leven alleen nog maar meer. Een goede reden om eens op een rijtje te zetten welke bestemmingen er nog op mijn travel wishlist staan! Lees je mee?

Reislust

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb door de corona uitbraak een enorme reislust gekregen. In principe waren we helemaal niet van plan om dit jaar op vakantie te gaan vanwege mijn zwangerschap en de geboorte van Linn. En rondom die periode had ik ook weinig reden om daar over na te denken, want er volgde een heerlijke zomer met volop zon. Inmiddels hebben we de herfst afgevinkt en zitten we midden in de winter. De gezelligheid van de feestdagen is achter de rug en wat overblijft zijn korte dagen, druilerig weer met af en toe een zonnetje en vooral het verlangen naar tropische oorden. Althans, dan spreek ik natuurlijk voor mezelf want mijn heimwee naar zon, zee en strand lijkt nóg groter nu er beperkingen gelden wat reizen betreft. Tijd om mijn dromen eens op een rijtje te zetten: ik maakte een lijstje met reizen die ik graag met mijn gezin zou willen maken. Ooit, als het allemaal weer mag én de portemonnee het toelaat!

Curaçao - Mama's Meisje blog

Curaçao

Als je me al iets langer volgt, dan weet je dat ik als kind een tijdje op dit prachtige eiland in de Caribische zee heb gewoond. Curaçao: it feels like home en aangezien er nog steeds familie woont, staat een vakantie naar deze heerlijke plek met stip op één van mijn travel wishlist. Het lijkt me geweldig om, als onze kinderen iets groter zijn, te laten zien waar ik vroeger gewoond heb en op school heb gezeten. Nu snappen ze daar nog niets van, maar als we de kans krijgen, dan gáán we. Buiten dat is Curaçao gewoon een geweldig eiland waar ik niet alleen warme herinneringen aan heb, maar ook nieuwe herinneringen wil maken. Deze keer dus niet alleen met Erik, maar ook met onze kindjes!

Europa

Binnen Europa zijn er een aantal bestemmingen die onze interesse hebben. Zo zijn we een paar jaar geleden tijdens een stedentrip in Kopenhagen geweest en zetten daarmee Denemarken op ons lijstje voor potentiële gezinsvakanties. Ook een tripje naar Italië is wishlisted vanwege het grote aanbod aan glutenvrij eten. Dat is met een dochter die coeliakie heeft erg prettig en voor wat ik erover gelezen heb, kunnen we dan vrij onbezorgd op vakantie. Daarnaast staan Schotland, Zweden en Frankrijk zeker op mijn lijstje met reizen die ik graag met mijn gezin zou willen maken.

Op safari naar Kenia visum aanvragen - Mama's Meisje blog

Op safari

Iets wat helemaal uit mijn comfortzone is maar wat me echt prachtig lijkt om eens te doen, is een reis maken naar Kenia. Hoewel ik de kinderen daar nu nog veel te jong voor vind, denk ik dat het geweldig is om op safari te gaan wanneer ze in de jongvolwassen leeftijd zijn. Je zou heus wel met jongere kinderen kunnen gaan, maar ik vind het wel prettig als ze allemaal zelfredzaam zijn én veel van de reis onthouden omdat het best wel kostbaar is. Er komt ook nogal wat voorbereiding kijken bij zo’n avontuur. Toen ik in de zoekmachines zocht, vond ik al snel meer informatie over ‘visum Kenia‘. Naast vaccinaties en malariapreventie heb je namelijk een visum nodig om het land binnen te komen. Een visum is een toestemmingsverklaring die getekend is door de overheid van Kenia en deze is verplicht. Zonder visum kom je het land niet binnen, dus het is echt belangrijk om hier tijdig informatie over op te zoeken en de boel in gang te zetten.

Online visum aanvragen

Bij een visum denk ik al snel aan ambassades, stempels en administratieve rompslomp die stress oplevert. Gelukkig valt dat allemaal reuze mee, want in dit geval kun je een visum voor Kenia online aanvragen. Via de website vul je een aanvraagformulier in, waarna je de betaling voldoet en de aanvraag compleet maakt met een pasfoto, paspoortscan en boekingsbevestiging. Nadat de aanvraag is gecontroleerd en er eventuele wijzigingen zijn gedaan, wordt na toekenning het visum naar je toegestuurd per mail. Super makkelijk! Je moet dus vooral even opletten dat je de aanvraag tijdig doet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ondertussen kun je de website van het RIVM raadplegen over het actuele reisadvies per land. Ik dagdroom nog even verder, maar hoop toch echt dat ik mijn travel wishlist in de toekomst mag afvinken!

LEESTIP: DEZE REIZEN ZOUDEN WE GRAAG MET Z’N TWEEËN MAKEN!

Welke landen zou jij nog wel eens willen bezoeken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer
Foto 1, Foto 2