Ken jij de boeken van schrijver Richard Scarry ook nog van ‘vroeger’? Wij ontvingen ‘Mijn leuk wereldje’ van uitgeverij Deltas en vandaag vertel ik niet alleen over dit leuke boek vol mooie tekeningen, ik mag ook twee exemplaren weggeven! Doe je mee?

Unieke tekeningen

Je hebt ze al eens eerder voorbij zien komen bij Mama’s Meisje: de kinderboeken van schrijver Richard Scarry. Onmiskenbaar te herkennen aan de unieke tekeningen die kinderen direct aanspreken. Met deze bijzondere tekeningen en korte tekstjes, legt hij eenvoudig honderden woorden en begrippen uit. En prikkelt de fantasie, want na een paar keer voorlezen pakt Suus graag zelf dit boek erbij en verzint dan haar eigen verhaal! Van Deltas ontving ik een exemplaar van ‘Mijn leuk wereldje’, waarvan ik ook twee exemplaren mag weggeven.

Richard Scarry mijn mooi wereldje Deltas - Mama's Meisje blog

Druktestad

‘Mijn leuk wereldje’ speelt zich af in Druktestad en daar is het inderdaad een drukte van belang. Door middel van vrolijke plaatjes en korte teksten worden we stap voor stap meegenomen in alles wat de bewoners van Druktestad doen. Knor de metselaar bouwt een huis, kapitein Zoutwater maakt een reisje op de boot en boer Alfie werkt op de boerderij. Het valt me wel op dat er nog traditionele rolmodellen worden gehanteerd: de vrouwelijke karakters zorgen voor de kinderen en het huis, de mannelijke figuurtjes gaan aan het werk. Zolang je voorleest, kun je dit nog een beetje bijsturen, maar als ze zelf kunnen lezen is dat natuurlijk een ander verhaal. De teksten zijn voor mijn kleuter nu nog te moeilijk, maar de platen vindt ze fantastisch! En dat is dan weer een pluspunt, want ik schat zo in dat de levensduur van dit boek daardoor lang is. Eerst als voorleesboek, zelf de plaatjes bekijken en er verhalen bij verzinnen en vervolgens zelf de teksten kunnen lezen.

“Mijn leuk wereldje” (Richard Scarry, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044727951), adviesprijs €22,50 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Review richard scarry boeken - Mama's Meisje blog

WIN: ‘Mijn leuk wereldje’ van Richard Scarry (2x)

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op een exemplaar van dit mooie boek
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 22 juni 2020. De winnaar krijgt uiterlijk 26 juni bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Review kinderboek mijn leuk wereldje richard scarry - Mama's Meisje blog