In mijn omgeving heb ik helaas al eens ervaren hoe het is om een jong persoon te verliezen. Door zo’n gebeurtenis ben je je ineens heel bewust van de eindigheid van het leven. Het kan zo ineens afgelopen zijn, voor de één helaas veel sneller dan voor de ander. Voor mij een inspiratie om eens op een rijtje te zetten wat ik graag eens zou willen doen. Ik stelde een Bucket List samen, lees je mee?

Iemand in je omgeving verliezen

De persoon die ik ben verloren, stond heel dicht bij ons. Ze was ontzettend bijzonder, maar dat besef je pas als je iemand bijna kwijtraakt. Gelukkig heb ik wel de tijd en kans gekregen om dat nog naar haar toe te uiten. Toen ze wist dat ze niet lang meer te leven had, waren er een aantal dingen die ze nog graag wilde doen. Dat is gelukkig bijna allemaal gelukt. Maar toch deed het mij de ogen openen, dat je juist moet genieten als je nog in de veronderstelling bent dat je nog heel lang te leven hebt. En niet als je de mokerslag van slecht nieuws al gehad hebt. Maar dat is altijd makkelijk praten, want ook ik merkte dat ik na het verlies alweer vrij snel werd meegenomen in de sleur van alledag. Vandaar dat ik een Bucket List ging bijhouden. En daar staan nogal diverse dingen op!

girl blowing bubbles in the sunset evening picjumbo com

Mijn Bucket List

Dingen die ik graag eens zou willen doen. Soms zit ik in de auto en bedenk ik me dat ik wel eens in een vrachtwagen zou willen rijden. Op de Bucket List! Of ik zie een reisprogramma op tv en wil ook graag eens naar die tropische bestemming. Wensen moet je houden toch?

Dan presenteer ik u nu: Mijn Bucket List!

Droombestemmingen waar ik graag naartoe wil!

Ik houd van vakantie… De voorpret begint al met het inpakken van mijn koffer, dan naar de luchthaven, inchecken, door de douane en hoppa, dat vliegtuig in. Vliegen is sowieso mijn favoriete manier van reizen. Erik wilde eens met de auto naar Praag, maar ik heb een retourtje met de vliegmachine afgedwongen. Wat er nog op mijn wishlist staat aan bestemmingen? Ik zou zeggen, pak er rustig een kopje thee bij, want het lijstje is lang…

– Met stip op één: de Antillen! Natuurlijk mijn geliefde Curaçao, daar wil ik ieder jaar wel naar toe. Maar Aruba is ook een goede tweede, want daar woont familie en het is gewoon een heel fijn eiland om te zijn.
– De Malediven: ik wil in zo’n luxe huis op het water met een privé butler en een glazen vloer zodat we de visjes kunnen zien. Sommige mensen zeggen dat er niets te beleven is op de Malediven, maar dat wil ik dus graag zelf beoordelen ;)
– Engeland: Kijk je ook zoveel Britse series op Netflix? Ik wel en dat heeft mijn drang om naar Engeland te gaan, aangewakkerd! Prachtige natuur, kastelen, het strand met prachtige krijtrotsen: I want to see it myself!
Wenen: met haar prachtige paleizen, het lijkt me een prachtige stad.
Griekenland en dan vooral het eiland Santorini. Als ik de foto’s zie van de witte huizen met blauwe daken, dan zie ik me al helemaal door de straatjes lopen en genieten van al het moois.
– Een roadtrip aan de Amerikaanse Westkust. Naar goed voorbeeld van één van mijn vriendinnetjes, die in 3 weken met haar man een fantastische trip maakte. Toen ik de foto’s zag, voelde ik instant jaloezie opkomen.
–  Dat ik nogal een na-aper ben, blijkt uit de volgende bestemming: Scandinavië. Goed voorbeeld doet goed volgen, want toen ik de foto’s van de rondreis van één van mijn andere vriendinnetjes zag, voegde ik ook deze bestemming toe aan mijn wishlist.
– Een citytrip naar New York: the city that never sleeps. Daar moet ik echt een keer geweest zijn van mezelf!

sunset palms dubai picjumbo com
Canada: liefst met een camper een hele rondreis maken. Mijn vriend is fan van Canada, dus de kans dat we er daadwerkelijk nog eens heen gaan, is vrij groot.
– Ik wil nog wel graag eens op stedentrip naar Kopenhagen, Denemarken. Dat komt door Boer zoekt Vrouw: wie herinnert zich niet het idyllische shot van boer Johan die huilend in een cafeetje te kennen gaf heimwee naar huis te hebben? :P
– Een reis naar Australië lijkt me geweldig, al is er wel iets dat me tegenhoudt: mijn fobie voor spinnen!
– Uit mijn comfort zone! Een verrassingsreis boeken naar bestemming onbekend. Zó niet mijn stijl, maar zou het toch supergaaf vinden om eens te ervaren!
– Een cruise maken. Liefst langs tropische bestemmingen (lees: Caraïbisch gebied will do).

Van alles en nog wat: random Bucket List wensen

– In een vrachtwagen rijden.
Roomservice bestellen in een hotel. En dat komen ze dan brengen met zo’n trolley, kloppend op de deur: ‘roomservice!‘. Ik zou denk ik ontbijt willen bestellen… Wie weet!
– Slapen in een pipowagen. Ik zie dat wel eens voorbij komen maar durf het nooit te boeken. Slaat nergens op natuurlijk. Maar heeft zo’n ding wel een toilet of douche? Daar heb ik me nog niet in verdiept.
– Héél cliché en totaal niet origineel, maar ook ik wil heel graag eens verstoppertje spelen in de IKEA!
Business Class vliegen. Dat heb ik als kind één keer gedaan, thanks to een vriendin van mijn moeder die bij KLM werkt. Maar dat was de old skool Business Class en Kaatje blijft graag up to date ;)
– Kijken op de set van Goede Tijden Slechte Tijden… Misschien een drankje in de Koning, lunchen in de Roozenboom? Ik zie me al helemaal zitten :P
– Kent iemand het spel Apenkooi nog van vroeger? Wij speelden dat met de gymles. Lijkt me echt cool om nog een keer te doen!
Paardrijden. Vroeger dacht ik dat heel goed te kunnen, maar naarmate de jaren verstreken, is ook mijn zelfkennis gegroeid. Je was geen nieuwe Anky, Karin… Too bad!

two white horses on grand pasture picjumbo com
– Een mega pyjamaparty met mijn vriendinnen. Met heel veel matrassen op de grond en mooie kussens en dekbedhoezen. Ik zie al een Pinterest plaatje voor me. En natuurlijk met films, make-up en chocolade. Héél veel chocolade!
– Samen met Erik en Suus naar de Antillen om te laten zien waar ik vroeger gewoond heb en gelijk op familiebezoek natuurlijk :)
– Nog een Elfstedentocht meemaken!
Trouwen, maar dan alleen met een heeeeeel geweldig feest en aankleding in Pinterest stijl. En dan zelf iets eerder weggaan van het feest, slapen in een prachtig hotel en de volgende ochtend door naar Schiphol, waar het vliegtuig vertrekt naar een tropische bestemming. Idee: de Malediven? Bucketlist-technisch wel efficiënt.
– Een nieuw idee voor een blog verzinnen. Iets dat nog nooit eerder verzonnen is en daarmee het voorbeeld zijn in plaats van het voorbeeld volgen.
– Nog een keer zwemmen met dolfijnen. Dat heb ik al twee keer gedaan, maar ik vond het zó geweldig, dat ik dat heus nog wel vaker wil meemaken!
– Knuffelen met heeeeeeel veel puppies. Liefst Labrador of Golden Retriever pups, want die zijn mijn favorite.
Meer zien van ons eigen land: er zijn zoveel mooie plekjes en leuke steden! Voor mijn gevoel heb ik nog geen noemenswaardige lijst met bezochte plaatsen opgebouwd. En dat wil ik wel. Zo wil ik echt nog een keer de toerist uithangen op de Zaanse Schans, daar ben ik nog nooit geweest.
Snorkelen in Australië. En dan Nemo en Dory tegenkomen. Geen haaien.
– Gered worden door Channing Tatum de Lifeguard (als hij maar niet denkt dat ie Pieterburen moet bellen, walvis aangespoeld :P )
– Met mijn voeten in het witste zand ter wereld, op het mooiste bounty strand
– Meedoen aan een marathon. Een Netflix marathon welteverstaan. Die 7 dagen duurt. Dat is pas bingewatchen ;)
– In een supermegadeluxe hotel overnachten, dat lijkt me echt heel gaaf!
– Lammetjes de fles geven. Lief!
– Ik wil al heel lang kippen in de tuin die eieren leggen. Wel in een hok natuurlijk, maar een mooi ruim hok ;)
Wijn proeven in een typisch wijnland, bijvoorbeeld Frankrijk of Italië.
– Naar een concert van Beyoncé gaan. Queen B en me zijn tegelijk jarig… We zijn connected :P
– Mijn concertverlanglijst is trouwens nog wel iets langer: Adele, Coldplay, Bruno Mars wil ik ook nog wel eens live aanschouwen.

Zoals je ziet, is het een verzameling van allerlei activiteiten of ervaringen. Het één is iets makkelijker te realiseren dan het ander. Sommige dingen gaan waarschijnlijk nooit gebeuren, maar erover dagdromen kan ook al heel leuk zijn!

Heb jij een Bucket List? Wat staat er allemaal op? Welke dingen heb je al kunnen afstrepen? Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: paarden, palmbomen, bellenblaas