Perfecte boek voor dierenvriendjes alert! In ‘Mijn allereerste dierenatlas’ van Deltas ga je op reis rond de wereld en ontdek je bijvoorbeeld waar ijsberen wonen, wie de koning van de dieren is, welke vogel heel luid kan zingen en wat een koala graag eet. En ik mag twee exemplaren weggeven! Doe je mee?

Leuk zoek- en kijkboek

Dat we in huize Mama’s Meisje van team ‘voorlezen’ zijn is inmiddels geen verrassing meer. Al tijdens mijn eerste zwangerschap verzamelde ik leuke boekjes en kon ik niet wachten tot het moment dat ik het kindje in mijn buik mocht gaan voorlezen. Nou, dat voelt alweer als een eeuwigheid geleden… Here we are, inmiddels moeder van drie kinderen die gelukkig allemaal de boekenwurmgenen van hun moeder hebben meegekregen! Stuk voor stuk zijn ze geïnteresseerd in boekjes lezen, waarschijnlijk ook omdat we ze het regelmatig aanboden. Wat dat betreft is een kinderboek áltijd een geweldige cadeautip, of het nu om een babyshower, geboortepresentje, verjaardagsfeestje of een behaald zwemdiploma gaat. Maar als het kindje zelf nog niet kan lezen, is een leuk zoek- en kijkboek óók een fantastisch idee. Onze jongste dochter is net drie jaar geworden, kan zelf dus nog niet lezen, maar werd heel enthousiast toen Deltas een exemplaar van ‘Mijn allereerste dierenatlas’ naar ons toestuurde. Ik vertel je graag meer over dit perfecte boek voor dierenvriendjes!

Mijn allereerste dierenatlas - Mama's Meisje blog

Perfect boek voor dierenvriendjes

Toen ik voor het eerst een zogenaamd zoekboek in handen had, was ik vrij sceptisch: er staat amper tekst in, hoe kan dit nou leuk zijn? Inmiddels weet ik dat zulke kijkboeken het bij mijn meiden áltijd goed doen en raad ik ze ook aan aan anderen. ‘Mijn eerste dierenatlas’ van Deltas is zo’n boek dat Linn zelf uit de kast pakt, openslaat en heerlijk in gaat zitten aanwijzen en benoemen. De vrolijke kleuren en leuke illustraties spreken gelijk aan en iedere keer als ze het boek er weer bij pakt, ontdekt ze weer nieuwe plaatjes en woordjes. Supergoede oefening voor de woordenschat en helemaal als ik me ermee ‘bemoei’. Dan vraag ik bijvoorbeeld of ze het varken kan vinden en is ze druk aan het zoeken. Of ik vraag welke kleur de dolfijn heeft, noem maar op. ‘Mijn allereerste dierenatlas’ is opgedeeld in 7 kleurrijke kaarten: de wereld, Europa, Afrika, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië. In deze atlas ga je op reis rond de wereld en ontdek je bijvoorbeeld waar ijsberen wonen, wie de koning van de dieren is, welke vogel heel luid kan zingen en wat een koala graag eet. Op deze manier is een – op het eerste oog heel simpel boek – juist verrassend interactief en verveelt het nooit. Zeker met een grote zus die al zelfstandig leest, geeft dat een extra dimensie aan samen lezen.

Mijn allereerste dierenatlas (Nastja Holtfreter, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044763836), adviesprijs: €14,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

dieren kijkboek tip peuters kleuters - Mama's Meisje blog

WIN: Mijn allereerste dierenatlas (2x)

Niet alleen onze meiden ontvingen dit perfecte boek voor dierenvriendjes: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van ‘Mijn allereerste dierenatlas’ Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 26 juni 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 30 juni bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer