Op Mama’s Meisje heb ik inmiddels meer dan 200 artikelen geplaatst, maar het zijn niet allemaal award winning posts… Vaak zie je overzichten van de best gelezen artikelen, maar welke artikelen werden eigenlijk slecht gelezen? Ik zette mijn top 5 voor je op een rijtje! 

Slechts gelezen blogs

Soms kan je er geen touw aan vast knopen: je zit uren aan een blogpost waarvan je verwacht dat het een topper gaat worden. Je kijkt de volgende dag naar je statistieken en wat blijkt: het artikel is niet goed gelezen of niet meer dan normaal gesproken.

Anderzijds heb ik wel eens een last-minute blog getypt omdat er anders niets online zou komen. Of een spontane ingeving naar aanleiding van een nieuwsbericht. En regelmatig kwam het voor dat juist die artikelen heel goed gelezen werden. Grappig toch? Ik presteer gewoon goed onder druk :P

Maar genoeg veren in mijn kont, het is tijd voor een beetje reflectie. Want ik kan wel wéér een rijtje blogs opnoemen die heel goed gelezen zijn… In plaats daarvan zocht ik op welke artikelen het slechts gelezen werden.

5. Twee streepjes: over onze positieve zwangerschapstest

De blog over de positieve zwangerschapstest van de zwangerschap van Suus schreef ik toen mijn blog net een maandje oud was. Toen had ik misschien 20 lezers per dag. Deze blog is dus verreweg het slechts gelezen, terwijl het best persoonlijk en misschien wel herkenbaar is!

SAM 2865

4. Hoe goed is de kinderopvang?

Naar aanleiding van een nieuwsbericht in de Volkskrant schreef ik deze blog. Wij zijn namelijk erg tevreden over onze opvang en ik ken niemand die dat niet is. Maar uit het nieuwsbericht bleek dat bij de helft van alle Nederlandse kinderdagverblijven reden is tot zorg. Hoe tevreden ben jij over je opvanglocatie?

IMG 8162

3. Tip van de kraamverzorgster: mandjes!

De tip die ik van de kraamverzorgster kreeg: koop mandjes! Waarvoor? In deze blogpost laat ik het zien!

IMG 8793

 

 

2. Zorgkosten rondom zwangerschap en bevalling

In de blog over zorgkosten rondom mijn zwangerschap en bevalling zette ik alle kosten op een rijtje. Wat werd vergoed en wat moest ik zelf betalen? Ook deel ik enkele tips en aandachtspunten voor je verzekering als je een kinderwens hebt.

IMG 5857

1. Baby uitzet Do’s en Don’ts!

Eigenlijk smokkel ik een beetje, want de artikelen over baby uitzet do’s en don’ts zijn twee verschillende. Ook geschreven in de beginperiode van Mama’s Meisje. Ik deelde mijn ervaringen met baby uitzet lijstjes: wat had ik beter niet kunnen kopen en welke producten wil ik iedereen wel aanraden?

IMG 8671

Ondergeschoven kindjes

Al met al zijn de slechts gelezen blogs vooral de artikelen die ik in het begin schreef. Ik had toen nog niet zoveel bezoekers en de meeste blogs ‘verdwijnen’ dan naar de achtergrond. Ook kan het zijn dat jullie het gewoon niet interessant vonden of dat mijn schrijfstijl niet genoeg aansprak. Ik sta open voor verbetering dus wil je je puntjes van kritiek uiten:

Laat je reactie achter in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: uitgelichte afbeelding