Op zoek naar meubels en decoratie om je woning in te richten maar heb je niet veel te besteden? In deze blog deel ik mijn ervaring: met weinig budget je huis inrichten. Lees maar mee!

Geen geld voor nieuwe meubels

Vandaag de dag lijkt het eerder regel dan uitzondering: jonge stellen die samen gaan wonen en kosten noch moeite sparen om hun huis compleet naar wens in te richten. Ik heb er bewondering voor en vraag me stiekem ook wel af hoe ze dat doen. Als ik naar mijn eigen ervaring kijk, gingen mijn ogen open toen we begonnen aan de verbouwing van ons huis. Ergens wist ik natuurlijk wel dat het verbouwen en inrichten van een woning een dure kostenpost is. Maar als er één ding is wat ik vele anderen achteraf ook hoor zeggen, is dat zo’n project áltijd duurder uitvalt dan je van tevoren hebt begroot. Dat was bij ons dus ook het geval en daarom bleef er minder budget over voor de meubels en andere decoratie. Waar andere stellen een dagje keukens lieten ontwerpen, badkamers bewonderden en hoekbanken gingen shoppen op de woonboulevard, stortte ik me als zelfbenoemd ‘chef inrichting’ op tweedehands pareltjes.

Tips huis inrichten met goedkope meubels - Mama's Meisje blog

Goedkope meubels

Destijds had ik geluk: ik vond een adresje met goedkope meubels die allemaal in dezelfde stijl waren. Hier kochten we een dressoir, een televisiekast en een wandkast om dingen in op te bergen. De aanschaf was prima te doen: de meubels waren als nieuw, maar we betaalden tweedehands prijsjes. Een bank kochten we via familie en dat gold ook voor enkele andere items. Van tevoren ging ik op Pinterest op zoek naar inspiratie: welke stijl en kleuren ik mooi vond en wat goed met elkaar te combineren was. Door regelmatig rond te kijken en ook aan andere mensen te laten weten dat ik naar bepaalde meubels op zoek was, lukte het bijvoorbeeld om voor €60 een bijpassende salontafel te scoren. Toen de dag eenmaal aanbrak dat we ons huis gingen inrichten, bleek alles perfect bij elkaar te passen en was het meteen een sfeervolle plek. Met weinig budget je huis inrichten hoeft helemaal niet lastig te zijn: je moet er alleen wel de tijd voor nemen!

Zelf aan de slag

Inmiddels wonen we hier alweer bijna 7 jaar en gaandeweg raakte ik uitgekeken op sommige dingen. Zo was met name onze eethoek een doorn in het oog. De grote vierkante tafel die we destijds kochten; ik vond er helemaal niets meer aan. Ik had mijn oog laten vallen op een ovale eettafel, maar vond ze ook behoorlijk aan de prijs. Oké, we hebben het spaargeld maar met weinig budget je huis inrichten heeft nog steeds mijn voorkeur. Opnieuw nam ik de tijd om grondig op zoek te gaan naar hét koopje. Je bent een budgetblogger of je bent het niet! Uiteindelijk hebben we een nieuwe ovale eettafel gescoord voor €399 en hebben we ergens anders nog 6 nieuwe eetkamerstoelen op de kop weten te tikken voor €300. Mijn tweede tip is dan ook om outlets en budgetadresjes te volgen op social media. Zij posten vaak om te laten weten wat er nieuw binnen is of als er sale is en daarop kun jij je slag slaan als er iets voorbij komt wat binnen je budget past. Maar ‘nieuw’ is echt niet altijd nodig: je kunt ook zelf aan de slag gaan! Zo pimpte ik twee blankhouten stoelen die op de slaapkamer staan met een zwarte meubelverf. Toen bleek dat ik nog voldoende over had om een houten krukje dat in de keuken staat mee te verven, heb ik die ook meteen meegepakt. Wie niet rijk is, moet slim zijn!

Met weinig budget je huis inrichten: hoe zou jij dit aanpakken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer // afbeelding